פרידה וגירושין: מה המשמעות של עזיבה?

תאריך פנייה: 30.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ניפרדתי מחברה שלי
שרוצה לנסות מערכות יחסים נוספות
30.09.2005 • 01:50

שלום
אני בן 29 ונפרדתי מחברה של אחרי 7 שנים. האמת היא שהחברה שלי היא זאת שיזמה את הפרידה.היא טוענת שהיא כבר לא צעירה - בת 28 והיא רוצה שיהיה לה ניסיון יותר גדול במערכות יחסים על גברים, וזה בגלל שאני הייתי החבר הראשון שלה.היא טוענת שהיא צריכה להיות בטוחה שאני הגבר שהכי מתאים לה מכל הבחינות ושהיא חושבת שיש הרבה דברים שאנחנו לא מתאימים למרות האהבה הגדולה ביננו ושהיא רוצה לבחון את היחסים ביננו בפרספקטיבה אחרת. היא העלתה את העובדה שאני בטוח שאני רוצה להתחתן איתה זה בגלל שלי היו כבר כמה חברות לפני שהכרתי אותה.אני חייב לציין שהבחורה ניראת מעולה ואני יודע שמתחילים איתה הרבה בחורים אחריםהיא אמרה לי שהיא רוצה לבדוק כמה מערכות יחסים שונות ורק אז לקבל החלטה בקשר לעתיד היחסים שלנו. היא גם אומרת שאני צריך להפסיק להיות קנאי ודווקא אני צריך להיות שמח אם היא תחזור אליי בסוף כי ככה שנינו נידע בודאות שאנחנו הכי טובים זה לזו. היא גם אומרת שאם היא בסוף תכיר מישהו אחר ותתחתן איתו, אז בעצם זה אומר שטוב שעשינו את הצעד הזה כי ככה לא התחתנו "בטעות"...הדילמה שלי היא כזאת:1. מה זאת אומרת רוצה לבדוק מערכות יחסים אחרות? למה שאני אתן לה ללכת להכיר כל מני בחורים בזמן שאני אשאר בתור איזה משהו שעומד בצד למקרה שהיא לא תימצא משהו יותר טוב ממני? מבחינתי אם עכשיו ניפרדים אז שניפרד עד הסוף ואני לא רוצה לשמוע ממנה כלום ובטח לא להיות איתה בקשר ידידות או משהו כזה שהיא רוצה בו.פשוט לעשות FORMAT ולהמשיך קדימה. וגם, מה הקטע שעוד חצי שנה נחזור, כי היא לא מצאה מישהו שיכול להתאים לה יותר?? ומה יקרה אם עוד 10 שנים פתאום היא תפגוש מישהו שיכול להתאים לה יותר ממני, אז מה? היא תבקש ממני שאני אתן לה לבדוק אם הבחור הזה מתאים לה יותר ממני?בכלל כל הקטע הזה ניראה לי זנותי. שהבחורה אומרת לי שהיא רוצה לבדוק מי יותר מתאים לה מה היא בודקת? למי יש יותר כסף? מי יותר חתיך? מי יותר טוב בסקס? את מי אימא שלה הכי תאהב? מי הכי מוצלח? מי דוקטור ולמי יש רק תואר ראשון?2. שאני מדבר איתה בטלפון אני מרגיש שקשה לה ושהיא מתה לזרוק הכל ולחזור הביתה. למה לא לבוא אליה פנים מול פנים לחבק אותה ולנסות לשכנע אותה שתחזור (אפילו לבוא עם טבעת, דבר שכמה ידידות שלי ייעצו ל, הן אמרו שבחורה לא עומדת בפני טבעל יהלום...)

ד"ר אורן חסון
סולם קטן
03.10.2005 • 12:54

נפרדתי יקר,
מה שהחברה שלך עושה זה, במודע או שלא במודע, זה במידה רבה לוותר עליך. היא לוקחת סיכון שלא תשובו להיות ביחד, ואפילו סיכון שיותר לא תיתן בה את האמון שנתת בה עד היום (כי זכר העזיבה יישאר איתך גם אם היא תחזור בעוד שנה עם הזנב בין הרגליים), כדי לבדוק אפשרויות אחרות. המשמעות של זה היא שחשוב לה יותר היום לבדוק את אותן האפשרויות מאשר להשאר איתך מכאן והלאה. וכפי שאתה מבין מזה, המשמעות של זה שהיא באמת לא בטוחה בקשר הנוכחי, או בגלל מה שהוא (הקשר), או בגלל הציפיות שלה של מה שהיא תמצא מחוץ לקשר הזה (או שניהם).מבחינתך, אם זה מה שהיא רוצה לעשות, ואם זה באמת חשוב לה, זה לא לחכות בצד עד שהיא תחליט. יהיה לך קשה מאד לחזור ולהיות איתה ככל שהנתק הזה ביניכם יימשך, ויהיה לך קשה מאד לחיות בקשר הזה אם תאבד בתהליך הזה את הכבוד העצמי שלך. לכן, אם אתה מוכן עדיין לנסות ולתת לה צ'אנס, עשה זאת בזמן הקרוב, אבל שמור מרחק ממנה, כלומר, אם אתה יוזם את הקשר ביניכם, הכפל את משך הזמן שעובר מפעם אחת שבה אתם מדברים לשניה, ואחר-כך הכפל אותו שוב. תן לה תחושה שאתה הולך ונעלם לה, וכשאתם כן מדברים תן לה סולם קטן לרדת מהעץ. ואני מתכוון לסולםקטן. ולא בשיחות הראשונות. תן לה זמן קודם להבין שאתה עלול להעלם. ואז, סולם קטן זה משהו כמו פגישה לשיחה בבית-קפה על שפת הים, שבסיומה אפשר להגיע לסולם גדול יותר, כמו טיול קטן עם אפשרות של רומנטיקה באויר. אבל אל תלחץ עליה. על עוד היא לא מחליטה שהיא חוזרת אליך, השאר מרווח של אי בהירות. וגם אם קרה משהו ביניכם בעקבות הסולם הקטן הזה, לא לחזור אליה מיד למחרת, אלא לתת לה את המרווח לעכל את מה שקרה, והנח לה להתגעגע. תן לה להציע לחזור, ושמור עצמך מהתרפסות. ואם כל זה לא יעבוד, לך לחפש את האושר שלך מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083