הצדקה לפרידה: איך להשקיט את המצפון

תאריך פנייה: 11.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
התלבטות
11.11.2006 • 23:50

ד"ר חסון שלום,
אני סטודנטית בת 23. בן זוגי מאז ימי התיכון, בן גילי, טס לפני מספר חודשים לטיול הגדול. לפני הטיסה הוא החל לדבר לראשונה מזה 7 שנים (מתוכן שנתיים שגרנו יחד) על חתונה. הוא אמר שהוא רוצה לחיות איתי כל החיים, אך כעת הוא צריך "להגשים" את חלום הטיול שלו, לבד (עם חבר). למרות בקשותיי לקבוע לטיול איזה פרק זמן שיהיה מקובל על שנינו, הוא קנה כרטיס פתוח לשנה. למרות שהשתדלתי ככל יכולתי לתמוך בו, לאחר שהוא טס הרגשתי שאני לא יכולה להשאר בדירה שלנו ובעצם לחיות את החיים הזוגיים שלנו רק בלעדיו, כפי שהוא רצה.בכל מקרה, הרבה מים זרמו בין הזמן שהוא טס לעכשיו והרבה דברים השתנו, אך מטריד אותי מאוד לחשוב מה יקרה בשובו. כרגע לי יש חבר (שמודע לכך שזה סיפור לא לגמרי סגור) וגם לו יש בחורה אירופאית. לאורך תקופה ארוכה עוד שמרנו על קשר טלפוני, אך הרגשתי שהוא מכאיב לשנינו. דיברנו והחלטנו שהכי טוב כרגע לשנינו הוא שכל אחד יחיה את חייו לבדו. כעת לא ברור לי מתי הוא ישוב לארץ, משום שהוא שינה את מסלול הטיול והוא יכול לחזור פתאום בכל נקודת זמן החל מעוד חודש ועד עוד חצי שנה. הוא טוען שכשהוא יחזור הוא ירצה שנשוב להיות יחד. אני כבר לא יודעת עם זה מתאים. יש בינינו פערים ברמה האינטלקטואלית, בהשקפות, בשאיפות... ועם זאת תמיד הייתה אהבה מאוד גדולה.אני חוששת מחזרתו לארץ, אני לא יודעת איך זה ישפיע עלי. אני לא יודעת איך להתייחס לעצם העובדה שהוא היה מסוגל לטוס לפרק זמן כה ארוך ולא מוחלט. כלומר לכך שהוא מסוגל לחיות כ"כ הרבה זמן בלעדיי ולכך שהוא מסוגל לעזוב אותי בלי לספק לי תשובות ולצפות ממני לחכות לו. היינו יחד כשליש מהחיים שלי הקשר לא נגמר כי הפסקנו לאהוב, אבל כן עלו פתאום הרבה סיבות ללמה הוא לא מתאים לי. למעשה מה שאני רוצה לשאול הוא- מה זה אומר על בנאדם שמסוגל לעזוב את האישה שהוא מעוניין להתחתן איתה, לפרק זמן ארוך ובלתי ידוע?

ד"ר אורן חסון
זה נגמר, ואת מנסה להשקיט את המצפון
16.11.2006 • 01:49

גלית יקרה,
אני קורא את מכתבך, ואני מתרשם שאת פשוטמחפשת לעצמך הצדקה לרצון שלך שלא לחזור אליו, כי יש לך ייסורי מצפון בעניין הזה. עזבי. את פשוט לא רוצה אותו יותר, וזו ההצדקה הטובה ביותר שיכולה להיות לך. את רק צריכה להגיד אותה לעצמך מספיק פעמים, כדי שיהיה לך האומץ לומר את זה גם לו. ומוטב לסגור את זה סופית. יכול להיות שאם תעשי את זה, הוא ישוב מיד כדי להחזיר דברים לקדמותם ולשכנע אותך בכל זאת, אבל זכרי שאת חייבת את הזוגיות שלך לעצמך, ולא לאף אחד אחר. ולכן, בחרי להיות בזוגיות כי היא טובה לך, ולא כי היא טובה לגבר כלשהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083