פרידה או ייעוץ זוגי: מה הצעד הנכון?

תאריך פנייה: 16.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נוי
זוגיות לא טובה
16.02.2011 • 08:44

שלום רב
לך:אני מעיינת בכל מה שכותבים לך ואני שמתי לב שלפעמים הגיל ,הזמן גם קובע על הדרך שצריך לטפל בבעיה. אבל כנראה שאני הייתי מטומטמת (לא כנראה) בגיל צעיר והיום אחרי 10-11 שנה עם טיפה פרידות ממנו אני עם אותו אדם שבעצם לא רציתי להיות איתו. לא התחתנו אבל יש לנו ילדה משותפת ואנו גרים בבית משותף. היני בת 32 והוא בן 36 . התמזל מזלנו ובגיל כזה (ששנינו לא אקדמאים עם משכורת מינימום) שקנינו בית קטן משלנו בלי משכנתא. שזה עוזר המון . וזה מה שמחזיק אותי היום כנראה, לא לגור עם ההורים ,שלבתי יהיה בית משלה וכמובן לא לשלם שכירות. אני כל יום שוקלת פרידה מנסה שיהיה בסדר ושוב הוא מתנהג בצורה מגעילה. אתן דוגמא שדי חוזרת על עצמה.יש לי חברות בודדות שאין לנו אפילו זמן להפגש אז יוצא שאנו מדברות בטלפון מידי פעם . אציין שעם כל החברות יש לו בעיה (כאילו כל אחת עשתה לו משהו כביכול) אחרי שהיינו כמה ימים בסדר ברוגע ובכיף חברתי התקשרה ,אותה הוא לא אוהב ולא רוצה שאני אדבר איתה . אחרי השיחה הוא התחיל להשתולל ולקלל אותי יא בת ... את לא תדברי איתה היא לא בשבילך ,עוד פעם תדברי איתה אני לא יודע מה אני עושה , יא שרמו......... את לא תפגשי איתה וכו' גם שעניתי לו וקיללתי את אימו שנפטרה , ממש בטעות סוג של סלנג הוא בעט בי בעיטה ממש כואבת . בבוקר הוא קם חיבק ליטף רצה אפילו סקס. אז אמרתי לו "אתמול נשכח זהו הכל עבר, אצלי לא עבר" ואז שוב בוקר "שמח". מה עלי לעשות כמו שציינתי מעלה מה יותר חשוב הזמן הגיל הרגש הקשר עייפתי מאוד תודה תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
או לתקן, או ליצור לבד טוב יותר
16.02.2011 • 21:32

נוי יקרה,
הרי ברור לך שיש שתי אפשרויות, נכון? או להיפרד, על כל הקשיים הכלכליים, בעיקר, שיש בלהישאר לבד (אם כי כפי שאני מבין לא תצאי בידיים ריקות), או ללכת ליעוץ, ולנסות לשקם את מה שיש בעזרת סיוע חיצוני. כפי שהדברים נראים כרגע, זה כנראה רק יחמיר, ולכן הפרידה תהיה בכל מקרה בלתי נמנעת, והיא רק שאלה של זמן. ואם זה המצב, ואם זה מה שאת רוצה, הכיני את הפרידה בכל הבט שהוא שאת יכולה, ועשי זאת כאשר תהיי מוכנה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083