פערים רגשיים בזוגיות: מה לעשות?
רוני
מאד מבולבלת
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני נשואה +2, בשנות השלושים.לעיתים קרובות אני מרגישה שאני לא אוהבת את בעלי, שאין לי עצבים אליו, שלא בא לי עליו, שהוא מעצבן אותי, שהוא נודניק, שאני צריכה יותר מרחב, וכו'. אני נמשכת אליו עדיין, אבל פחות מההתחלה, וגם כמובן החשק המיני כבר לא כמו שהיה בגלל העייפות והשגרה.אני מסתפקת בפעם בשבוע, הוא צריך 2-3.הוא בן אדם קשה עם בעיות נפשיות, אך מאד חם שזקוק להרבה תשומת לב.כשהריבים שלנו מגיעים למצב שבו אנו מדברים על פרידה או גירושין, פתאום אני מתרככת, ומרגישה שכנראה אני כן אוהבת אותו.למה זה קורה לי?.. למה רק במצבים כאלה אני מרגישה כך?..מאד קשה לי!!רוני
ד"ר אורן חסון
פערים רגשיים וקוגניטיביים
⌄
רוני יקרה,
יש ביניכם פערים רגשיים ואולי גם קוגניטיביים שמפריעים לך. את צריכה להבין שכאשר את כועסת עליו, טבעי שבאותו רגע את לא מרגישה אהבה - גם אם היא במפורש ישנה ברקע. זה טבעו של הכעס. אולי לכן, כאשר את מביאה את עצמך לחשוב על המסקנה הסופית שאפשרית מתוך הכעסים, את מוצאת את עצמך שאת לא רוצה להיפרד, ומתרככת. יתכן שאתם יכולים להעזר ביעוץ זוגי - בעיקר כדי שלא להגיע למצבים הרגשיים הללו, שלאורך זמן עלולים בכל זאת להרחיק אתכם רגשית זה מזה.ואל תיבהלי מהפער שיש לכם בצורך המיני. זה טבעי ונורמלי לגמרי בין גברים לנשים. צריך לדעת איך להתמודד עם זה, בתקשורת והבנה הדדית, ולא להיבהל ממנו.