פערים בין גברים לנשים בזוגיות

תאריך פנייה: 25.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זוג בבעיה
פער מיני בזוגיות
25.02.2006 • 23:58

שלום
לך,אנו זוג אני בן 28 וחברתי בת 25 ואנו מתכוונים להתחתן בעוד חצי שנה, יחסינו מאוד בריאים ויש ביננו פתיחות לגבי הכל (חוץ ממיניות).לאחרונה עולים מצידי וויכוחים בנוגע לתדירות קיום יחסי המין, אנו מקיימים יחסי מין בדר"כ שלוש פעמים בשבוע, לי זה לא מספיק ואני מרגיש צורך עז בתדירות גבוהה יותר ואני מאשים את חברתי שהיא לא מינית ולא קשובה לצרכים שלי.לדעתי יש בעיה גם בפערים לגבי מספר הפעמים וכן גם בשעות קיום היחסים.בבוקרחברתי אינה מוכנה לקיים יחסי מין מלאים וגם לא יחסים חלקיים וכועסת עליי על בקשותיי המוגזמות לטעמה, היות והיא לא אוהבת לשכב בבוקר וגם לא מסוגלת "לפנק" אותי בבוקר (מקווה שאני מסביר את עצמי כראוי) יש לציין שחברתי קמה בשעה 06:00 בבוקר ומתארגנת ליציאה לעבודה עד 07:10 ובזמן זה אינה מוכנה להקדיש לי זמן (גם לא ביום הולדת)ברצוני להדגיש שאנו שוכבים יחסינו מצוינים ושנינו מאוד מרוצים.חברתי מרגישה ומתלוננת שכל מה שמעניין אותי הוא רק המין והיא מצידה הייתה מעוניינת ביותר חום ולאו דווקא מיני.ברצוני לציין שבכל פעם שאני מתלונן על הנושא פורצת מריבה קשה אנו לא מדברים לפחות יומיים עד שאנו נרגעים.נשמח אם תוכל ליעץ לנו מה לעשות ואיך ניתן לגשר על הפערים, אם בכלל, שגורמים למריבות רבות בזמן האחרון.

ד"ר אורן חסון
פער טיפוסי ולא חריג בין גברים לנשים
28.02.2006 • 00:25

בן זוג יקר,
הפער ביניכם הוא פער טיפוסי לגברים ונשים. ומה לעשות שזוגיות עושים (בדרך כלל) בין גבר לאשה? אני עושה כאן הכללה, כי תמיד יש יוצאים מהכלל (ממש כפי שיש נשים שהן גבוהות מגברים, למשל, אבל כהכללה, גברים גבוהים מנשים), אבל גברים יותר מעוניינים במין, ונשים יותר מעוניינות בחום. ולכן, כאשר אתה מתלונן שהיא לא קשובה לצרכים שלך, אתה מתעלם במידה מסויימת מהצרכים שלה, שכן עבורה כל יום זה אולי יותר מדי. ומצד שני, כשאתה מרגיש שהצרכים שלך בלתי מסופקים, אתה מונע ממנה, בכעסך עליה, את החום שהיא זקוקה לו. אני לא מתכוון לומר כאן כלל מי צודק ומי לא, אבל לך אני ממליץ ללכת לקראתה גם כאשר אתה לא מסופק די צרכך. כי אם לא תלך לקראתה, כנראה שתקבל את צרכיך עוד פחות, תכעס עליה יותר, היא תקבל עוד פחות חום ממך, אתה תקבל עוד פחות סקס, וכך היחסים ביניכם ילכו וידעכו. דאג אתה לה, ואז היא תשתדל לתת לך את מה שהיא יכולה. לא יותר מזה, אבל גם לא פחות.ואגב כך, שלוש פעמים בשבוע זה בהחלט בתחום הסביר והנורמלי בזוגות. כך שאתה לא צריך להרגיש מקופח מדי. ואני חושב שהגיוני מאד שאם חברתך קמה כל כך מוקדם לעבודה, היא לא קמה מוקדם כי סתם בא לה לקום מוקדם, אלא משום שזה הזמן הנדרש לה לפני שהיא יוצאת. אחרת היתה קמה, מן הסתם, מאוחר יותר. ולכן הדרישה שלך ממנה למין בזמן הזה, היא דרישה שאולי אינה במקומה. זה זמן שהיא לחוצה בו, ולה אולי חשוב שמין יהיה לא רק מין אלא גם אהבה, וכדי לעמוד בדרישה הזו היא צריכה לקום עוד יותר מוקדם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083