פערים בזוגיות: איך להתמודד?
בייבי
פרידה בהריון
⌄
בן זוגי ואני לא נשואים ולא גרים ביחד אבל מבלים המון זמן ביחד בדירתו (לי יש בית משלי) ויש בנינו אהבה גדולהאני נמצאת בחודש הרביעי להריוני ועד עכשיו התרגשנו מאוד מההריון וכמובן התחלנו לתכנן את חיינו המשותפים במעבר למגורים משותפים.העניין הוא שבן זוגי מאוד שוביניסט ולא מאמין בזוגיות שוויונית בכל מה שקשור לבית ובטוח גם שהוא צודק ולא מוכן בשום אופן לשנות את עמדתו ואת הרגליו. חייבת לציין שמצבי הכלכלי מאוד בעייתי וכל תשלומי הבית, הכלכלה, הבילויים וההריון הם באחריותו הבלעדית. לי כמובן בתור אישה עצמאית יש את העקרונות שלי ואני לא מוכנה לוותר עליהם כי המשמעות היא לוותר על עצמי. אז אנחנו במבוי סתום כי כל אחד מבוצר בעמדתו.השבוע הגענו לפיצוץ ועזבתי אותו. הוא בחיים לא ייצור איתי קשר כי האגו שלו יותר חשוב לו ממני ומהילדה שבדרך לצערי, ואני לא יודעת מה אני רוצה לעשות, אם אני רוצה לנסות לדבר איתו על מנת שניישב את העניינים למען התינוק או לשחרר ופשוט להבין שאנחנו שונים מידי...
מישהי
פרידה בהריון
⌄
בני כמה אתם?ואולי תפרטי על מה היה הפיצוץ שגרם לך לעזוב אותו, וזאת עוד טרם עברתם ממש לגור יחד?
בייבי
פרידה בהריון
⌄
אני בת 37, הוא בן 46.לא ילדים...אכן זה טרם עברנו לגור יחד.
ד"ר אורן חסון
פערים
⌄
בייבי יקרה,
למרבה הצער, יש פער בין הרצון שלך לשוויוניות בזוגית, לבין התלות שלך בבן הזוג שלך. הפער הזה גרם לך אולי אפילו ליצור את הקשר הזה מלכתחילה, למרות הפער הגדול גם בתפיסות העולם שלכם. אולי גם המחשבה, שאולי לא נכונה, שזהו הצ'אנס האחרון שלך ולכן היית מוכנה להתפשר, מתוך תקווה שכפי שאת רואה לא מתממשת, שהוא ישנה את דעותיו. זה לא קורה, ואת צריכה להחליט אם את יכולה לוותר על עקרונות, או אם את יכולה לוותר עליו. ואני יודע שזה לא רק קשה, אלא גם משפיל במידת מה שאת צריכה לוותר על אחד מהם, בגלל שאת מתקשה להיות עצמאית.אני יכול רק לשאול אותך אם בכל זאת את יכולה להיות עצמאית, גם אם התנאים שבהם תהיי עצמאית לא יהיו התנאים שעליהם חלמת. יתכן שלמרות זאת תוכלי לקיים חיים שיש בהם הרבה סיפוק, ובתנאי שתדעי לוותר על חלומות בלתי אפשריים. חשבי על זה היטב. ואם וכאשר תבחרי, ומה שלא תבחרי, תצטרכי לעשות זאת בלב שלם כדי להיות מאושרת, או לפחות מסופקת בחייך, למרות שבכל בחירה שתבחרי תוותרי על משהו חשוב. האם את יכולה? - תצטרכי לחשוב על זה היטב.קיימת האפשרות לייעוץ זוגי (ראי אצלי באתר, יעוץ לזוגות בתחילת דרכם), כדי לשנות דברים, אבל קחי בחשבון שהשינוי יהיה חלקי בלבד, ובהדרגה, וגם זה אם הוא יסכים להגיע. הנטייה של גברים ששולטים בסיטואציה להגיע לייעוץ היא לא גבוהה, כי הם לא מרגישים צורך לשנות. אפשרות אחרת, אם תישארי איתו, היא שתלכי לייעוץ לבדך, כדי ללמוד להתמודד עם כל הקשיים שיתעוררו. האם זה יקשה עליך שהיכולת שלך להגיע לייעוץ גם היא תהיה תלויה בו, כי יש לזה מחיר כלכלי? - אני מקווה שלא, כי בסופו של דבר זה יהיה כנראה לטובת שניכם.