פער מנטלי רגשי בין גברים לנשים
אורנה
שיחות
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני סובלת מדיכאון קשה שמפריע לי בתפקוד בחיי היום יום, כשאני רוצה להתבטא ולהוציא את מה שעל ליבי, אני פונה לחברי, רצוי לציין שאין לי חברים קרובים שאני יכולה לשתף אותם בעניין, כשאני פונה אליו ומדברת על בעייתי הוא תמיד מנסה למצוא דרך לפתור את הבעיה במקום פשוט להקשיב ולהבין, כשאני שואלת אותו למה, הוא אומר לי שאני מתלוננת כל הזמן ושזה לא יעזור לי בכלום, הוא "מעודד" אותי לפעול במקום לדבר, ואני מרגישה שאין עם מי לדבר והבדידות חזקה יותר מאי פעם.מה אני צריכה לעשות במצב הזה ? האם הוא צודק ? האם אני רוצה יותר מדי ממנו ?הוא טוען שלדבר על זה( או להתלונן מזווית הראיה שלו) רק יחמיר את הבעיה ולא יעזור כלל.תודה מראש על התגובה.אורנה 33.
ד"ר אורן חסון
פער מנטלי ורגשי בן גברים לנשים
⌄
אורנה יקרה,
נתקלת באחת התופעות הנפוצות ביותר בזוגיות: פער מנטלי-רגשי טיפוסי בין גברים לנשים, שבו האשה מחפשת הקשבה ואמפתיה, והגבר מחפש דרך "להציל" את הנסיכה שלו במעשים, כי אחרת הוא מרגיש לא ראוי. ולכן, הוא עושה מאמצים לעזור לך, אבל באופן שאותו הוא מכיר ויודע. לכן, מבחינתו, לדבר על זה לא עוזר, כי הוא מרגיש כבן זוג שאינו מצליח לעזור לבת זוגו. מבחינתך, העצות המעשיות שלו לא רק שאינן מה שאת מחפשת, אלא שלפעמים הן אפילו נשמעות כביקורת על דרך הפעולה והתגובה שלך.אם את מבינה את ההבדל ביניכם, ואת הסיבות לו, את יכולה לנסות ולעצור אותו, ולומר לו: אני לא רוצה שתציל אותי, ואני לא רוצה ש"תעזור" לי. אני לא צריכה עזרה. אני צריכה הקשבה. אני צריכה לראות שאתה מבין למה זה קשה לי, ושלא תתן לי פתרון. זה בסדר שקשה לי, ואני צריכה לטחון את הדברים לעצמי, כי כך אני בנויה, וכל מה שאני רוצה ממך הוא רק שתראה לי שאתה מבין מה הבעיה ומה מציק לי. זה הכל.אני עושה כל כך הרבה עם זוגות שמגיעים אלי, וזה תמיד יותר קל כאשר אני, כאיש מקצוע ובר סמכא יוצר את הגשר בין שתי הגישות, מאשר כאשר עושים את זה לבד, וכאשר זה מגיע ממך. אבל אולי זה תצליחי בזה גם ללא עזרה מקצועית.
tali
שיחות
⌄
את גם לא אמורה להעמיס עליו את המורכבות הנפשית שלך .גברים לא אוהבים לדבר בד"כ אלא לפתור דברים.ועדיף שתדברי עם חברות או עם פסיכולוג.אני ממש מבינה אותך גם לי לפעמים קורה שאני רוצה לדבר עם מישהו ואין לי את האדם המתאים אז מצאתי לי חברה שאני מרגישה ממש בנוח לדבר איתה .בהצלחה