פער גילאים בזוגיות: מה השתנה?
ענת
פער גילאים
⌄
שלום רב,
בת 38 גרושה בלי ילדים בקשר מזה שנה פלוס עם גבר בן 54גרוש עם שני ילדים. היו לו התלבטויות בנוגע לילדים נוספיםועל רקע זה נפרדנו מספר פעמים.עתה הוא החליט שהוא מוכן להביא עימי ילד וכמובן לפני כן לגור ביחד ולבדוק את הקשר לעומקו.אני מתבלטת קשות האם לחתוך ולהמשיך הלאה, או בכל זאת לעשות ניסיון ולגור יחדיו. ההתלבטות בעיקר על רקע פער הגילאים.מה עלי לעשות?אדה לתשובתך.
ד"ר אורן חסון
מישהו לרוץ איתו
⌄
ענת יקרה,
מעניין מדוע עכשיו החלטת שיש לך בעיה של פער גילאים, ולא בזמן שאמרת לו שאת רוצה עוד ילד, והוא סרב. בטוח שהתלבטת בזה גם קודם, ומן הסתם גם העמדת אותו במבחן. עכשיו, כשאת יודעת שהוא באמת רוצה אותך, משהו קרה לך. פתאום זה ממשי, וקיבלת רגליים קרות. והרי שום דבר לא השתנה.זוגות נישאים בפערי גיל כאלה, על היתרונות ועל החסרונות הקשורים גם לגיל וגם לאישיות שלכם, ולכל מה שאתם מביאים לזוגיות. שאלי את עצמך היטב מה קרה לך בתהליך. בעיקר – למה עד עכשיו הגיל לא היה הדבר הראשון שעמד על הפרק, ועכשיו הוא כן. האם רצית בעיקר לדעת שמישהו אוהב אותך מספיק? שיש דבר כזה?
ענת
מישהו לרוץ איתו
⌄
נכון, אתה צודק, כנראה בתת מודע היה לי חשוב לדעת שהוא אוהב אותי עד הסוף ועל סמך זה ביססתי את הביטחון העצמי שלי....ועכשיו באמת קיבלתי רגליים קרות וניבהלתי.האם לדעתך בכל קשר אחר שיהיה לי ברגע האמת אני אקבל רגליים קרות ואמצא "תירוצים" כאלה ואחרים? ואיך ניתן להתמודד עם זה?
ד"ר אורן חסון
עוד מישהו לרוץ איתו
⌄
ענת יקרה,
לא. זה לא אומר שבכל קשר אחר תנהגי באותו אופן. הדבר הראשון שאת צריכה לקחת איתך הוא שזה לא סוג המבחן שאת צריכה להעמיד בו בן זוג.אני יכול להבין את מצבך, שאת רוצה בן זוג שתוכלי להביא איתו ילד,ושאמרת לעצמך שאם הוא ירצה ילד, אז אולי תסכימי בכל זאת לקבל אותו כבן זוגך לחיים ותשקלי הכל מחדש. ניסית, וזה לא עבד. כשכבר יש לך אתכלהנתונים, את יודעת שזה לא מספיק. לפעמים, עד שאת לא מגיעה לשם, את לא יכולה להיות בטוחה עד כמה את מוכנה או לא מוכנה להתפשר. עכשיו את יודעת. ייתכן שלהבא תהיי נחרצת יותר עוד קודם.מן הסתם, אין החלטות קלות ופשוטות. כאשר יהיו צדדים לכאן או לכאן, תתלבטי יותר מאשר כאשר הדברים ברורים לכאן או לכאן.אם זה לא מתאים לך, ואת חוששת, המשיכי הלאה. אם זהרקעניין הגיל, חשבי עוד פעם לפני שאת ממשיכה הלאה. אני חושד שזה לא רק זה.את כנראה לא מרגישה בנוח כלפיו עכשיו, בשל ה"ניסוי" שערכת עליו, שלא באשמתו, והאמת היא שכנראה גם לא כל כך באשמתך. הוא רצה אותך מאד, והרצון שלו כנראה פיתה אותך למדוד לא רק את הגבולות שלו, אלא גם אלו שלך.
ענת
מישהו לרוץ איתו
⌄
תודה רבה על התשובה המפורטת והעניינית!