פסיכולוגיה: ידע, מדע וניחושים
roni
שאלה על פסיכולוגים
⌄
קודם כל אני חושבת שאתה עושה עבודה מדהימה ואתה עוזר לאנשים בבעיות ועונה להם מכל הלב.יישר כוח!רציתי לשאול איך זה שפסיכולוגים שונים נותנים עצות שונות ....? בנוסף כשאתה עונה תשובה למשהו איך אתה יכול להיות בטוח בצדקתך שהרי קיים שוני בין אנשים שונים .לא כולם חושבים אותו דבר או מתנהגים אותו הדבר בסיטואציות שונות .ולפעמים צריך להכיר את הבינאדם ממש טוב ולעומק ולא מכמה משפטים שנאמרו עליו בכדי לדעת את כוונותיו ומחשבותיו האמיתיות.........
ניקי
גם פסיכולוג הוא בנאדם
⌄
לדעתי זה נכון יחסית, שלאנשים יש תבניות ודפוסים דומים בהתנהגות (כמה שאנחנו מאוהבים ביחודיות שלנו)...בודאי שאנחנו שונים בתגובות שלנו לסיטאציות שונות, אבל עובדות אומרות שאותה עצה תדבר לאנשים רבים ומרובים...לגבי מה שאמרת על פסיכולוגים - זה בדיוק מה שאמרת על אנשים שמחפשים עזרה, רק הפוך...פסיכולוגים הם אנשים, עם דיעות ואופן חשיבה שונה, למרות שהם מתמקצעים באותו הדבר...=]
ד"ר אורן חסון
על פסיכולוגיה, ידע ומדע
⌄
רוני יקרה,
הדבר תלוי קודם כל במה שהפסיכולוג יודע. ככל שהוא יודע פחות, יותר אפשרויות קיימות, ולכן כל פסיכולוג יחשוב אולי יותר על אפשרות אחרת לפי נטיות לבו, ולפי הידע שלו. יש לזכור גם שלפסיכולוגיה יש מה שקרוי "פרדיגמות" שונות, כלומר, זרמים שונים. העובדה שפסיכולוגים נוטים לפעמים לאמץ את כולם, רק אומרת עד כמה חסר לפסיכולוגיה החלק המדעי שלה, כלומר, אותו חלק שבוחן הסבר אחד לעומת הסבר אחר, ומנפה את מה שלא עומד במבחן המציאות. אני מקווה שאת החלק הזה תמלא הפסיכולוגיה האבולוציונית, שבאה עם בסיס תאורטי שהיה מובנה ומוגדר עוד לפני שהביאו אותו למחקרים באדם, והוא מוכיח את עצמו שוב ושוב. אבל גם אז, כאשר אין ידע מושלם על המקרה המדובר, תקבלי לפעמים תשובות שונות.ובסופו של דבר, כך גם אני משתדל לנהוג כאן. ברור לי שמידע שאני מקבל על הפונה הוא מינימלי. אני משתמש בידע שיש לי ממקרים רבים דומים אחרים, ומהתובנות שהתחום שלי מביא על המניעים האנושיים, מתוך מאמץ לתת ניחוש שהוא נכון בהסתברות גבוהה. אני מקווה שמדי פעם זה עובד. לא מספיק לענות מכל הלב. הפונים צריכים להיות מסוגלים לא פעם לקבל דברים שהם בכלל לא קלים להם, כדי לשנות דברים בעצמם. זה בכלל לא פשוט.