מה לא להגיד לחברה טובה
שלי
בעיות עם חברה טובה
⌄
היי ד"ר חסון,יש לי חברה שנחשבה לחברה מאוד טובה שלי עד לפני שנה ו-3 חודשים שבה הכרתי את בן זוגי. כעבור מס' חודשים גם עברנו לגור יחד. (כולנו בני 25).אני רוצה לציין שזו בחורה שרגילה להיות כל הזמן עם בני זוג, והיא הייתה מאוד תלותית בי, כך שכאשר הכרתי את הבחור זה יצר ממש סיכסוכים בינינו, היא טענה שאני לא שם בשבילה, ואני הרגשתי שהיא מקנאה ולא מפרגנת לי. בכל אופן, קרו כל מיני דברים לאחרונה שיצרו פיצוץ בינינו. (והיא לא עם בן זוג כבר מעל לשנה).מה שרציתי להדגיש זה שזה מאוד בולט לעין שהיא מקנאה לי, וזה גם פגע בפתיחות בינינו, אני בחורה שבאמת לא סובלת מקנאה כלפי אחרים, ומאוד קשה לי לקבל אותה כך, למרות שהיא טוענת שהיא מאושרת בשבילי ואני זאת שלא בסדר.כשהתייעצתי עם חבר שלי (שהשתתף ב"פורום של לנדמרק"...) הוא טען שמשהו שהוא למד זה שאני צריכה לדבר איתה על קנאה ולהסביר לה שזה טבעי. (כי הוא חושב שכל הטענות שלהכלפיינובעות מאי יכולתה להתמודד עם הקנאהשבה). הרי שנינו יודעים שהיא בחורה טובה, עם לב טוב, שפשוט מרגישה לבד. (אני רוצה לציין שיש לה המון חברים והיא אף פעם לא לבד, היא פשוט כל הזמן אומרת שאני מיוחדת, ושאני זה לא סתם מישהי בשבילה, ולא משנה כל החברים, אני הכי חשובה לה).אני פשוט רוצה להתייעץ איתך: האם להגיד לה מפורשות שאני מרגישה שהיא מקנאה בי, ולנסות איתה לגרום לה להגיד תודה על כל מה שיש לה בחיים? (ויש לה הרבה...), או האם פשוט לוותר על חברות של שנים? (כי האמת שאני כבר מאוד פגועה, וקשה לי להיות במצב כזה) , אני חושבת כבר להרים ידיים. או שהיא תתבגר ותבין לבד את המצב...?תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
מה לא להגיד לחברה טובה
⌄
שלי יקרה,
ברגע שתגידי לה את מה שאת רוצה להגיד לה, היא תרגיש שאת מתנשאת. הנה, לך יש את כל מה שהיא רוצה, ואת עוד מטיפה לה מוסר. זה ירחיק אותה ממך. אמנם זה טבעי לקנא במצב זה, ובעיקר כאשר היא מאד רוצה להיות גם כן במצב שלך. אם החברות הזו חשובה לך, ואם יש לך האפשרות, את יכולה להציל את החברות הזו. חפשי זמן פנוי לשתיכן (יש חגים עוד מעט), ומצאי יום או יומיים כדי לעשות דברים שמתאימים לשתיכן. אם זה יום קניות, כשארוחת בוקר בבית קפה לפניו, וארוחת ערב וסרט בסיומו, ואם זה יום או יומיים טיול. והחבר שלך יחכה יום או יומיים. אני חושב שהוא יבין שהמטרה טובה. והיי נדיבה וסבלנית כלפיה. אם הידידות שלכן תעבור את זה, היא תישאר לשנים. והחברה שלך תזכור לך את זה שהיית חברה טובה וקשובה. ובכל מקרה של שיחה, אל תדברי על ה"קינאה" שלה (שכן יש בזה האשמה, והיא תיפגע קשות). אם היא פותחת את זה, תראי הבנה ל"קשיים" שלה שאת מבינה, ולכאב שהיא לבד, ועל זה שגם את רוצה שיהיה לה טוב.