פסיכולוגיה אבולוציונית: מבוא ומקורות

תאריך פנייה: 19.05.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמוני
אהלן אורן
19.05.2016 • 14:43

איך אפשר ללמוד פסיכולוגיה אבולוציונית, לא באקדמיה. עדיף דרך ספרים בעברית? תוכל לתת רשימת קריאה?עדה למפרט כותבת על זה? זה הנושא הזה ממש?שאלה שנייה, ואני מתנצל אם מישהו ייפגע:לפי הפסיכולוגיה האבולוציונית, למה יש נכים? זה קצת סותר את מהותה. אני מבין את כוונתי, נכון?

ד"ר אורן חסון
פסיכולוגיה אבולוציונית בעברית
21.05.2016 • 12:47

אלמוני יקר,
אם אתה רוצה ללמוד את התחום הזה ברצינות, רוב הספרות היא באנגלית. כדאי להשתפר גם בזה. אתה יכול לקרוא גם את הספר האישי של עדה למפרט, נפש עירומה, אבל זה יותר ספר אישי מאשר ספר מבוא לפסיכולוגיה אבולוציונית. כמבוא, תוכל לקרוא אצלי באתר את המאמרים (קישורים מימין) שבעמוד הנוגע לפסיכולוגיה אבולוציונית.לשאלתך על נכות. אני חושב שהתשובה היא פשוטה - הרי אתה רואה גם בטבע, אצל בעלי חיים, פציעות תוך כדי קרבות על טריטוריות, או מפגשים עם טורפים, וגם פציעות של טורפים במפגשים עם הטרף שלהם. תמיד יכולות להיות תאונות, למרות שצויידנו בכלי זהירות למיניהם, שהם החושים שלנו, והפחדים מכאב, מגובה, מאש, ממכה וכו'. אלה הם דברים שיכולים לקרות גם לנו, ולגרום לנכות. בצד זה, יש גם רגישויות למחלות (כמו פוליו, שיתוק ילדים), שהמדע עוזר לנו להתגבר על רבות מהן, אולי טוב יותר ממה שמאפשרים לנו כלי ההגנה האבולוציוניים - פשוט, כי יש מחזוריות במערכת החיסונית, ממש כשם שיש מחזוריות בהתקפי מחלות שונות. גם לחסינות יש מחיר (אנרגטי, למשל, או מחיר של טעות - מה שקורה במחלות אוטואימוניות, שבהן הגוף פועל בטעות כנגד עצמו), כך שיכול להיות מחיר רב לעמידות למחלות שאינן קיימות, או שהן באות בגלים ובעת שהן נדירות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083