פנטזיות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 02.05.2018 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אחת
הרגשה מעצבנת
02.05.2018 • 08:19

שלום
דוקטור חסון.קוראת את הבלוג שלך קבוע. מאוד אוהבת.רקע עליי - בת 29. נשואה שנתיים. עם בעלי 9 שנים סה"כ. אוהבים מאוד. מסתדרים. רוצים להרחיב את המשפחה. הוא הראשון שלי (משתפת כי אולי יעזור להבהיר דברים אחכ..)הסיפור שלי - אני עובדת שנה במקום חדש. סביבה צעירה וכיפית. אנשים מדהימים. בחיים לא נתקלתי בחברה כזו. פורחת בעבודה והכל בזכות ההזדמנויות שנותנים לי פה ושסומכים עליי.לאחרונה יש לי רגשות למנהל שלי...גדול ממני ב5 שנים. נשוי פלוס 3. לא יודעת מה קרה אבל אני מתרגשת ממנו חושבת עליו והוא ההפך הגמור ממה שחשבתי שאיי פעם ארצה. זה מגעיל אותי לכתוב את זה בכלל אבל אני מרגישה שאני צריכה להוציא. חייבת לשתף מישהו ואני לא רוצה לשתף אף אחד מהסביבה שלי כי כולם שיפוטיים ומתנזרים.עוד משהו שחשוב לציין - הוא לא רומז לי כלום ובצחוק אפילו לא חושב על זה. לפחות ממה שאני מרגישה.אשמח לחוות דעת...תודה

ד"ר אורן חסון
פנטזיה כחלק מהמציאות, לא כמציאות
04.05.2018 • 13:35

אחת יקרה,
דברים כאלה יכולים לקרות. אם את מבינה את זה, הם גם יחלפו, ויעברו. אבל כדי שזה יקרה, את צריכה ללמוד לקבל את עצמך, ואת המורכבות שלך, ואת ההבנה שהרגשות שלנו הם משהו מורכב ומתנייד, ובעיקר שאשליות ופנטזיות הן חלק מהעולם הרגשי שלנו, שאינו מחייב. שני הדברים נכונים: הם חלק מהעולם הרגשי שלנו, ואם נבין שאינו מחייב, יהיה לנו קל יותר להתמודד איתן ולא לתת להן להפריע לנו מעבר לבלגן הראשוני שהן יוצרות.לפעמים יש לנו פנטזיות על בני זוג אפשריים, ומה שהזוגיות הזו תעשה לנו, כמו גברים, או נשים שנראים החלום הרטוב של כל אחד, או כאלה שהם פלרטטניים באופן שגורם לנו לריגוש רב, או בעלי כוח חברתי או כלכלי שהיינו רוצים לייחס לעצמנו, או אפילו כאלה שהם רגישים לזולת ונוגעים ללב באופן שהיינו רוצים שיהיה שייך לנו. ההבנה שזה פנטזיה, ולו רק כי אנחנו לא באמת מכירים אותם – לא את היכולת שלהם להתמודד עם מצבי לחץ בזוגיות מתמשכת, לא את הנטיות המיניות שלהם ואת הריח שלהם שיכולים להיות דוחים בעינינו לו היינו מנסים אותם, לא את היציבות שלהם, לא את היכולת שלהם לאהוב, ולא את היכולת שלהם לקבל מישהו שהוא שונה מהם, ועוד ועוד... אז איך את יכולה לדעת שזה ממשי?דברים כאלה קורים. אם תשימי אותם בפרופורציה הנכונה, תוכלי לומר לעצמך: גם פנטזיה היא דבר טוב. היא לא חייבת להיות ממשית. היא רק מעשירה את העולם שלי, ואין סיבה ממשית שהיא תערער את העולם שלי. אני יכולה להפריד בין הפנטזיה לבין המציאות, ולהמשיך לאהוב את האיש שלי ואת הילדים שלי. הפנטזיה הזו היא חלק ממני, אני יכולה לשמוח בה, ואני יכולה לפחד ממנה, אבל היא לא המציאות. עדיף לדעת זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אחת
פנטזיה כחלק מהמציאות, לא כמציאות
05.05.2018 • 21:51

היי. תודה רבה על התשובה. אני מסכימה איתך לגמרי בכל מה שאמרת אך הבעיה שלי היא רגשית. כרגע אני מתרגשת שאני רואה אותו, אני מקנאה לו לפעמים, אני מרגישה כאילו אני מישהי שהוא רוצה להשיג ומשחקת אותה קשה להשגה.השאלה שלי - האם יש לך טיפ איך להתנהג ולהתעלם מהרגשות הללו עד שיעברו ? זה בתאכלס מה שמפריע לי. אני בטוחה שזה יעבור, אבל בינתיים זה הורס לי.

ד"ר אורן חסון
לומר בקול רם
07.05.2018 • 12:39

אחת יקרה,
בודאי שהבעיה שלך היא רגשית... הדרך הנכונה היא להחזיר אותך למה שכתבתי בפיסקה האחרונה בתשובתי הקודמת. תצטרכי לומר לעצמך את הדברים בקול רם יותר. או... ללכת לטיפול אם זה קשה לך, כי מה שאת כן יודעת, במקביל, הוא גם שאת לא רוצה להזיק לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083