פירגון בקשר: איך לקבל יותר

תאריך פנייה: 07.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליז
אהבה חד צדדית מילולית בלבד
07.05.2010 • 01:06

אני יוצאת עם בחור כבר תקופה ארוכה.. קרוב ל10 חודשים... אני בחורה שמאוד מהר נקשרת ומתחברת ומתמסדת ואני נותנת את כולי בקשר הזה.. אני מרגישה שאני עושה הכל לבד ואני מרגישה שאני לא מקבלת אהבה כמו שהיתי רגילה בעבר עם האקסים... אין את ההודעות המרגשות האלה והכייפיות.. אין את ההפתעות הקטנות שעושות את היום ליותר טוב.. אין את ה"אני אוהב אותך" שאני צריכה לשמוע מדי פעם.. אני מרגישה שאני משחקת פה את שני התפקידים.. כשאני איתו מושלם לנו ביחד... אבל הוא בחור אדיש וזה שהוא לא אומר לי אני אוהב אותך לא אומר שהוא לא.. פשוט רק כשהוא שיכור הוא מסוגל להגיד לי את זה.. אני לא יודעת מה לעשות זה חסר לי וכבר דיברתי איתו אבל לא קורה עם זה כלום...

ד"ר אורן חסון
נתינה...
09.05.2010 • 09:17

ליז יקרה,
את רגילה אחרת, ולא פלא שזה מרגיש לך מאכזב. כשאת מקבלת פחות פירגון וחיזוקים ממה שאת רגילה, את מאבדת ביטחון, לא רק בקשר, אלא גם בהיותך אישה מושכת, ובהערכה העצמית שלך. העובדה שזה רק משום שהחבר שלך נוהג אחרת, ויודע לפרגן פחות, לא עוזרת לתחושה שלך.אלא שכדי לשנות משהו, את צריכה להבין גם את מה שעובר בראש שלו. מדוע הוא כזה? האם משום שהוא לא רגיל להחצין רגשות באופן כללי? האם בגלל שהוא מנסה להיות אמיתי ומדוייק במה שהוא אומר, ולכן קשה לו לתת מחמאות שאינן מדודות ואשר הוא יכול לעמוד מאחוריהן בכל מאת האחוזים? האם משום שיש ביניכם קצת מאבקי כוח, של מי יותר צודק, והוא לא רוצה לפרגן לך כדי שלא תחשבי את עצמך יותר מדי?כך או כך, אם את "מדברת איתו על זה", ואומרת לו שאת זקוקה ליותר, הוא ייפתח פחות, יסתגר יותר ויגיד פחות. לכן, מן הסתם, זו לא הדרך הנכונה. אמרת לו, והוא כבר יודע. אם תגידי לו עוד פעם, הוא לא "ייזכר" פתאום. הוא יהיה מדוד יותר ומחושב יותר, ולא נדיב יותר. ואת רוצה אותו נדיב יותר בדבריו, ומפרגן יותר, ורוצה אותך מאושרת יותר כשהוא עושה זאת. לכן, הדרך לעשות זאת היא דווקא בדרך של חיזוקים חיוביים עדינים. שלא יבין שאת עושה את זה כדי לחנך אותו, אלא כי באמת טוב לך כשהוא מפרגן לך. שזה אומר לחייך אליו יותר, לשלוח אליו יד למגע, לחייך אליו, לחבק אותו, לתת לו נשיקה על הלחי, או על השפתיים, הכל לפי עצמת הפירגון, והנדיבות שלך – להרגיש שמחה כשהוא עושה זאת. כי... כן. להרגיש שמחה, גם זה פירגון, וגם זו נדיבות. כלפיו. כאשר הוא כזה, זו הדרך הנכונה לשנות משהו, ואולי גם, בצד זה, להנמיך ציפיות, כי התהליך איטי וממושך.וגם, תראי לו מה נכון. חזרי אחריו את, בעדינות, מבלי להגזים, שירגיש שהוא חייב לך בגלל הנתינה שלך, ולא משום שאמרת לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083