פחד ממקובעות ותדמית
אלון
שבת שלום
⌄
היי..מה זה אומר שמתבגרים נעשים יותר מקובעים? אני בן 30 ולא מרגיש מקובע, גם לא נראה לי שבהמשך אהיה מקובע כמו שכולם שוטפים את המוח באמרות שנעשים מקובעים שמתבגריםאני עובד בעבודה של שירות לקוחות הרבה מהלקוחות שלי הם מבוגרים ואצלהם אני באמת רואה שיש סוג של רצון לשלוט שהם יאמרו את המילה האחרונה, שיהיו בתחושת עליונות, תחושה שהכל זה מלחמה או ויכוח ולא סתם שיחה ללמוד או להתעניין.. מצד שני יש כמה שקלילים כאלה צוחקים, זורמים, לוקחים בקלות סיוטאציות של אי הבנה .. מבינים שהם במעמד מסויים וטוב להם עם זה לא כולם חייבים להיות מנהלים גדולים :-)1) קודם כל בקיבעון יש דברים טובים למשל שאני לא מושפע מכל דבר?2) יש אנשים שיותר מקובעים בגלל אישיות מסויימת וכל חריגה מהקונספט של העבודה לימודים שלהם מלווה בשאלות תחושה שדופקים אותם וכו' ( למשל שנתנו לו לעשות דבר שלא במסגרת הרגילה שלו) ?3) זה תלוי גיל ?4) ופה זה מתקשר, בזוגיות מה המשמעות של קיבעון לעומת פתיחות? ממה שמבין קיבעון זה חוסר תקשורת לשמוע את האחר, אך אם אתה שומע ומקבל גם את המקום שזה מעורר בך בפנים ( נניח כעס או פגיעה) ואתה שלם עם זה אז אין בעיה.. תקשורת בעיני זה ההיפך מקיבעון, לשתף בכל דבר את החברים הקרובים ולשמוע גם אותם .. אשמח לשמוע אם יש עוד דברים שהם חשובים לפתיחות מחשבתית שניתן לעבוד עליהםסליחה על החפירה:)*
ד"ר אורן חסון
שבת שלום
⌄
אלון יקר,
ממה שכתבת, נראה לי שאתה חושש להיות מקובע. מצד שני, עצם הפחד עצמו, מקבע. כך שאולי המסקנה הראשונה היא שכדאי להפסיק לפחד.החלק האחר שבו אתה עוסק הוא בעניינים של תדמית. אולי כי אתה כבר לא רואה סיכוי להיות מנהל גדול, ורוצה להרגיש טוב עם זה. אולי אפילו יותר מזה, אתה רוצה, ובצדק, שאחרים לא ייכנסו לעניין התדמית, כשאתה לא מנהל גדול. והנה, אתה כותב על הרבה תכונות חיוביות אחרות שאתה רואה בבני אדם, ומעריך אותם. חלק מהם לפחות אתה גם רואה בעצמך. אבל אם נצא מתוך הנחה שאין לך שיגעון גדלות (ואני חושב שאין לך), את אין סיבה שאתה תהיה מיוחד עד כדי כך שרק אתה רואה את החיוביות שבתכונות האחרות של אנשים. סביר להניח שגם אחרים רואים את העולם כך, ולכן רואים גם אותך באופן חיובי. העניין הוא שמדי פעם תקבל הערה מצד אנשים מקובעים, והיא אולי תגע לך בנקודה כואבת.כפי שכתבתי: אם תצליח להתרגל שלא לפחד מעניינים של מקובעות ותדמית, זה יעשה לך הרבה טוב.