פחד מבן זוג: סימנים והתמודדות

תאריך פנייה: 05.02.2013 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
לאלו
מבולבלת....
05.02.2013 • 20:27

שלום,
אני בת 19 ואני רציתי לשתף את הסיפור שלי ולשמוע את דעתך.
לפני כשנתיים וחצי הכרתי בחור שמהרגע הראשון לא יודעת איך ולמה, התאהבתי בו.
בהתחלה הוא היה משחק בי, אומר לי שאוהב אותי והולך עם בחורות אחרות.
עד שאחרי חודשיים החלטתי להמשיך הלאה בחיים ולא להתקע עם בנאדם שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו.
אחרי כ-3 חודשים של נתק, הכרתי מישהו .. התחלנו את הקשר והוא היה ממש חמוד ובחור טוב,
הבחור הקודם שמע על זה וישר התקשר אליי, אמר לי שכואב לו שהוא איבד אותי לגמרי,
ושהוא בזמן האחרון הרבה חושב עלי ושזה שבר אותו שאני בקשר עם מישהו אחר.
האמנתי לו והוקסמתי ממנו שוב, עזבתי את הבחור החדש וחזרתי לקודם.
והפעם, היה התחיל בממש קשר רציני, לאט לאט התחברנו והתאהבו ונקשרו .
כעבור חודש התחילו להפריע לו דברים, הייתה לי חברה 5 שנים והוא ביקש שאפסיק את הקשר הזה כי מבחינתו היא לא בחורה טובה והיא יכולה לקלקל אותי. הסכמתי, גם לא ממש היה אכפת לי כי היה לנו מאוד טוב והיינו מאוהבים וקשורים ממש ככה שראיתי רק אותו בעיינים.
כעבור חודשיים הוא מחק לי את כל הגברים בפייסבוק ואת הפייסבוק עצמו גם מחק לי, ושוב הסכמתי לראות שלא רציתי לסגור את בפייסבוק.
אחרי 3 חודשיים הוא כבר לא רצה שאני ילך עם חברות לקניון, לבית קפה, לבתים שלהם, ושוב הסכמתי.
לא הרבה אחרכך הוא ניתק אותי מכולם, והגעתי למצב שאין לי כלום בעולם חוץ ממנו ומנמשפחה שלי.
אחרי 5 חודשיים היתי 3 חודשים לפני גיוס לצה״ל וכל החיים שלי חיכיתי להתגייס והייתי ממש כמו שאומרים מורעלת!!! הוא החליט שהוא רוצה שאני יוציא פטור , והפעם היו המון חילוקי דעות, המום מריבות עד שבסוף ויתרתי והחלטתי לא להתגייס ולהוציא פטור. ומפה התחילו הבעיות,( חשוב לי לציין שעד אז הוט היה מותק של בחור מפנק מעריף אהבה כייפי מצחיק)
לאט לאט התחילו המריבות, השקרים .. הוא התחיל להיות קנאי ברמה אובססיבית, התחלתי לעשות שירות לאומי והוא ביקש אחרי שבועים שאני יעזוב שם, אם לא.. הוא יתאבד. הסכמתי לו שוב ויתרתי על השירות לאומי.
התחילו ההרמות ידיים , זה התחיל בסטירות, המשיך לבוקסים ונגמר בבעיטות.
אחרי תקופה שכבר היה נמאס חי הצבתי לו עובדה עם הוא לא מפסיק עם ההאלימות אני פשוט עוזבת אותו.
והוא הפסיק.
לאט לאט כבר לא היה אכפת לו מכלום אצלי, היה מתנהג כאילו הוא לא אוהב אותי, כאילו בחורות אחרות מעניינות אותו היה ממש מגעיל אלי.. ואני נכנסתי לדיכאון הייתי בוכה כל היום בבית ורק חיכיתי לרגע שאני גם לא יהיה אכפת לי.
לאט לאו התחלתי לצאת מיזה, התחלתי לעבוד ולהתרחק ממנו ופתאום נדלקה אצלו נורה אדומה, היתי צריכה להתחיל שוב שירות לאומי והוא פתאום לא היה רוצה שאני יעשה שם התחיל לקנא( שעד לפני חודש הוא אמר שלא אכפת לו שאני יעשה שוב שירות לאומי)זה התחיל להחמיא לי וחשבתי שאולי אני יוותר על השירות לאומי ולא יעשה, אבל בסוף לא ויתרתי ונכנסתי.הוא עשה על זה סרטים והתחיל לקנא היה בא למקום שהייתי משרתת בו, ושוב הוא רצה שאני יעזוב, היה בוכה לי ושוב התחילו הידיים והאלימות.
חשוב לציין שהוא תמיד הוריד לי את הביטחון עצמי היה אומר לי ״ בלעדיי את כלום, את לא שווה שקל בלעדיי״ , ״ כל מקום שתעבדי בו ינצלו אותך ולא יעריכו אותך״ , ״ כל החברות שלך רוצות אותי ומקנאות בך״ , ״ אף אחד לא ירצה אותך את אפס מאופס.״
ועוד משהו שאני רוצה לציין , הוא גבר נאה מאוד, אבא שלו בעל עסק מצליח הוא מתנשא וצמיד מדבר רק על עצמו כמה הוא חתיך וכדומה
היום כיום אני כבר לא איתו כמה ימים, ואני בכל זאת מפחדת לחשוב שזה הגמר לתמיד למרות כל מה שעברתי איתו מהפחד להיות לבד, אני ללא חברות וקשה לי נורא עם זה.. אני צריכה ייעוץ
תודה מראש.

לאלו
מבולבלת....
05.02.2013 • 21:11

שכחתי להוסיף כמה דברים, לפני כחודש הייתה לנו פרידה בגלל שלא רציתי לעזוב את השירות לאומי והוא רצה שאני יעזוב הרגשתי שאני לא יכולה עם הקנאה האובססיבית הזו והחלטתי לנתק קשר, כעבור 3 ימים של פרידה הוא התקשר ובכה שהוא מתגעגע ולא חזרתי אליו אחרי 5 ימים הרגשתי אני שרע לי בלעדיו שאני רוצה אותו חזרה( כל הפרידה הזו הייתי לבד בלי חברות כי התרחקתי מכולם ככה שרשה לחדש קשר בכזו מהירות) התקשרתי אליו וחזרנו.
בשבוע הראשון היה הכל טוב וורוד והכל שוב חזרנו לקדמותו ואתמול נפרדנו שוב ואני פשוט מפחדת להשאר לבד !! אני אובדת עצות כבר...,:/

ד"ר אורן חסון
מפחדת ממנו ובצדק רב
07.02.2013 • 23:19

לאלו יקרה,
את מפחדת בצדק. לבחור אין אמפתיה כלפי הצרכים שלך, הוא צריך לשלוט בך ומבודד אותך. זה אלף בית או של בעיות נפשיות שלו, או של מי שלומד לפתות נשים באופן מקצועי מבלי להתחייב. במקרה שלו, זה כנראה עניין נפשי שלו. כפי שראית, הוא נזק לך ולנפשך, ולאחר שבודד אותך מכל מעגל חברתי אחר, לא פלא שאת מתגעגעת אליו. כי אין לך מישהו אחר, והוא חרד שמא יהיה לך, כי אז הוא יאבד שליטה עליך. וכשיש לו שליטה עליך, הוא יכול להשליט עליך את רצונו הן בעניינים החברתיים, ואחר-כך גם בדרך ההתנהלות הזוגית, בחירת התכנים ועוד ועוד. זו דרך מהירה ורעה לאבד את עצמך, ואת מבינה את זה. לכן את מתנגדת, ומתרחקת. אבל הוא הצליח להטמיע בך את הפחד מהלבד, ועל זה את צריכה להתגבר. את צריכה להיות חזקה, להתנתק ממנו ולהתחיל מחדש לבנות את עצמך חברתית, כדי שלא להיות לבד. שרות לאומי והחברה והעשייה שזה יאפשר לך תהיה דרך טובה למצוא לעצמך טוב בחיים בלעדיו. הוא יודע את זה ולכן הוא מתנגד.אם קשה לך, התחברי מחדש למשפחה אם אפשר, לחברות ישנות אם אפשר, גם אם זה לא יהיה מהר. לכן את צריכה את הכוח, כדי להתגבר על התקופה הראשונה הקשה. אבל את צריכה ליזום. שבי והכיני לעצמך תוכנית הצלה עצמית, והתחילי לעשות משהו. ובמקרה הצורך בדקי אם את יכולה ללכת לטיפול, דרך קופת חולים או בדרך אחרת, אם לא תוכלי לעשות זאת לבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לאלו
מפחדת ממנו ובצדק רב
08.02.2013 • 00:21

תודה רבה,עזרת לי מאוד...
התשובות שלך כ״כ נכונות, ללא ספק רואים שאתה בעל איש מקצוע זה.
אנחנו כרגע בפרידה אני כואבת ונכנסת אט אט לדיכאונות,
הוא טס לחול ופשוט לא רוצה לשמוע מני לא עונה להודעות ולא לטלפונים.
קשה לי עם המצב הזה, אני מתגעגעת אליו ואני מפחדת לתאר את עצמי בלעדיו.
אני מפחדת לשקועה לתוך דיכאון נפשי.
הייעוץ שלך זה ללכת לטיפול?

ד"ר אורן חסון
לשקם את היכולת להגן על עצמך
08.02.2013 • 00:58

לאלו יקרה,
כן. חד משמעית, אם את יכולה. עצם העובדה ששמת את עצמך במקום ששמת את עצמך, ושהורדת הגנות מפניו באופן שהורדת אותן, מערערת את הבטחון העצמי, ואת זה את צריכה לשקם. את צריכה לשקם את האמונה שלך בעצמך וביכולת שלך לדעת מה נכון ומה לא נכון, ולהגן על עצמך. וזה צורך מאד מאד חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083