ייעוץ זוגי: קשיים ביחסים

תאריך פנייה: 05.02.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
גאיה
זוגיות במשבר
05.02.2013 • 17:53

שלום רב
אני נמצאת כרגע בדילמה לא פשוטה לגבי עתיד הקשר הזוגי שלי. אשמח לקבל ייעוץ לגבי הסיפור שלי:בן זוגי ואני נפגשנו בישראל אך ניהלנו מערכת יחסים דרך האינטרנט ונפגשנו כל כמה חודשים כיוון שהוא התגורר בחו"ל ואני בישראל. הכל היה מצוין (חוץ מהקושי להיות רחוקים) ולפני כשנה ושלושה חודשים הוא עשה עליה ועברנו לגור ביחד.בהתחלה הכל היה בסדר אך לאחר כמה חודשים החלו קשיים שנבעו חלקם בגלל הקושי בעלייה וחלקם בגלל שניסיתי "להכניס אותו לישראל" בצורה אולי לא נכונה כל כך (קשיים שמתעוררים שלא רגילים לחיות עם בן אדם).בסופו של דבר, התחלנו לריב הרבה ומערכת היחסים הפכה להיות מתוחה. למרות זאת, אהבנו מאוד אחד את השני ואני ניסיתי ועד היום מנסה להתגבר על הקשיים שנובעים מהחיים עם בן אדם אחר שרגיל לדברים שונים.הקשיים המרכזיים במערכת היחסים החלה לפני כ-7 חודשים כאשר בן זוגי פוטר מעבודתו ומאז הוא לא מצליח למצוא עבודה. מתווסף לזה מצב נפשי לא טוב (הוא היה מטופל בכדורים ובשלב מסוים הפסיק אותם) כך שזה גרם להחמרה.לפני כמה חודשים עמדנו בפני פרידה והיה לי מאוד קשה עם זה כי גם כשהוא מתנהג בצורה לא יפה לפעמים, אני עדיין רואה את הצדדים הטובים בו ומבינה את מצבו.בסופו של דבר הבנתי ממנו שהוא מרגיש לא טוב איתי ושאין מספיק שמחה בבית מבחינתו. לציין כי מאז השיחה אני מנסה מאוד להיות עם המון אנרגיות בערב, ליזום פעילות רבות שהוא אוהב, לסדר את הבית ועוד. יחד עם זאת, נראה שזה לא מספיק והקשיים בעקבות העלייה + הריבים שהיו + היעדר עבודה (לצד התקדמות שלי מבחינה מקצועית) גרמו לכך שהוא תולה את חוסר ההצלחה שלו בי ואינו רואה את הטוב שבקשר שלנו.אני גם חוששת שהוא כל כך מקשר בין חוסר ההצלחה שלו אליי שהוא לא יצליח לראות את הדברים הטובים שבי לא משנה מה אעשה.לציין כי בעבר היחסים ביננו היו טובים, הוא היה מאוד עדין ומפנק ולכן אני נמצאת בדילמה.אני לעומת זאת נשארת יותר אופטימית ומקווה שהמצב ישתפר אך אני חוששת לחכות לעד ובסוף הוא יפרד ממני (אני בת 27).אשמח לקבל עצות בנושא.

ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי לפני נישואים
07.02.2013 • 23:18

גאיה יקרה,
עושה רושם שהיחסים ביניכם הפכו להיות מאד מורכבים, ולא רק בגלל את והוא ומה שביניכם, אלא גם בשל הקשיים החיצוניים. זה הופך את הנסיון להפוך את הקשר לקשר טוב וחיובי ליותר קשים.את עושה את הדבר הנכון כשהקשבת לו ולצרכים שלכם, ושינית אוירה. הוא כנראה צריך לקחת מחדש את הכדורים שלו, בעיקר כי הוא חדל מכך דווקא בזמן לחץ חיצוני ונפשי, וזה כנראה לא טוב (מבלי להכנס לשאלה מה הסיבה שבגללה הוא לוקח אותם). אלא שהלחץ הכולל כנראה מקשה עליו את היכולת להרגיש כאן בבית, ובטוח. חלק גדול מזה זה איבוד מקום העבודה, שמשפיע על גברים לא קל גם כאשר הם בארץ מולדתם. כך שזה לא רק הצורך לראות את הדברים הטובים בך, אלא לחיות כאן עם תקווה, גם לקיומו כאדם וכגבר, וגם לטוב שיכול להיות בזוגיות שלכם.אני חושב שזה המקום ללכת ליעוץ זוגי. קראי בבקשה את המאמר שלי עלייעוץ זוגי לפני נישואים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גאיה
ייעוץ זוגי לפני נישואים
11.02.2013 • 10:57

תודה רבה על התגובהאקרא את המאמר ואציע לו לפנות לייעוץ זוגי.