פחד לאבד: חיזוק עצמי ואופטימיות

תאריך פנייה: 04.12.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מוטרדת
פחד מלאבד את האושר
04.12.2014 • 14:34

היי ד"ר,מרגישה כ"כ מוזר.יש לי בן זוג מדהים שכל אחת כמעט חולמת שיהיה לה, אנחנו בשלב טוב כרגע בזוגיות ואף עברנו לגור יחד.מרגישה רע, למה? מפחדת לאבד את האושר בן רגע.האמת היא שתמיד היה לי רע בחיים, היו לי תקופות טובות ואז הם נעלמו. נפגעתי הרבה מאנשים ואף פעם-לא הייתי מאושרת כמו היום. אף אחד לא אהב אותי כמו שהוא אוהב.מפחדת כ"כ לאבד אותו...מה אעשה כדי לסלק את הפחד הזה? את הפחד שיום אחד העבר יחזור?

ד"ר אורן חסון
חיזוק עצמי ואופטימיות
04.12.2014 • 21:32

מוטרדת יקרה,
את צודקת. זה באמת מפחיד לאבד משהו טוב, ועוד יותר כך כאשר את לא בטוחה שהטוב הזה באמת "מגיע לך", אולי בשל התנסויות קודמות שליליות. ואולי על זה את צריכה לעבוד. הן על היכולת להתקיים בחיים שהם בהכרח בתנאים של אי ודאות, כי שום דבר אינו ודאי גם כאשר התחושה שלנו היא שכן מגיע לנו (והחיים "על אופטימיות" קלים יותר), הן על היכולת לחשוב שבאמת כן מגיע לך, לפחות כמו לכל אחד אחר, לחיות טוב, בכבוד ובאהבה, והן על היכולת להתמודד עם נפילה, אם תהיי. כי לפעמים הפחד העיקרי נובע מחוסר ביכולת להשתקם אם תהיה נפילה. שני הפרמטרים האחרונים, קשורים לביטחון עצמי. הראשון, קשור לאופטימיות. חוסר יציבות שהיה לך בעבר, עלול לגרום לקושי בכל אחד מהפרמטרים האלה. על זה את צריכה לעבוד עם עצמך, לבדך אם אפשר, ובעזרה מקצועית, טיפולית, אם את חושבת שצריך. כי הבעיה היא הפחד, ולא שהעבר יחזור או לא. את זה ממילא את לא יכולה לדעת, ונקווה שזה לא יקרה. האם את יכולה להתנהג כאילו שהכל יהיה טוב בעתיד? האם אולי את רוצה לקרוא ספרים לחיזוק עצמי ולהתנהלות אופטימית יותר? או לקחת קורסים וסדנאות בעניין הזה? או פשוט לחפש לך עניין בחיים שאינו תלוי בהכרח בבן הזוג, כדי שהחיים שלך יהיו שלמים יותר? - זה משהו שמאד יכול לעזור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083