פורנוגרפיה, אוננות ויחסים
רונה
בעלי מעדיף פורנו על פני סקס
⌄
שלום,
אני אובדת עצות, ואשמח ליעוץ. אני נשואה כשנה, ובעלי מעדיף פורנו והעדיף פורנו גם לפני החתונה.הוא צופה פעם -פעמיים ביום בפורנו וכמובן שמאונן תוך כדי. כשאני שואלת הוא מכחיש בתוקף נלחץ מתעצבן ועונה לי "מה את חושבת שאני מכור?!" וכמובן מאיים עלי שלא אעלה את הנושא שוב.אני בחורה שנראית טוב ומקבלת המון פידבקים חיוביים מהסביבה, קשה לי שדווקא בעלי לא רואה את זה כך ומעדיף משהו וירטואלי על פני. אני יוזמת סקס, אני מאוד אוהבת סקס והוא פעמים רבות אומר שהוא עייף ומסרב. אנחנו מקיימים יחסי מין פעם אחת בשבוע בממוצע, אך זה לא מספיק לי. אני מרגישה שהוא מספק את עצמו מידי יום ולכן זה גם לא חסר לו. בנוסף, התחושה שהוא מעדיף בחורות אחרות על פני גורמת לי להרגיש נבגדת ואף לא מושכת.מה לעשות???
ד"ר אורן חסון
יותר פתיחות?
⌄
רונה יקרה,
ראי למטה את תשובותי לשאלות קצת דומות וקצת שונות הנוגעות לבן זוג ולפורנו. השאלות והתנאים שבהן נשאלו השאלות, שונים בעניינים שונים מאלו שלך, ולכן גם התשובות שם אינן עונות במדוייק על הצרכים שלך, ובכל זאת, אולי זה ייתן עוד פרספקטיבה.העניין הוא שאוננות מאפשרת סיפוק, ללא הצורך בריצוי בן או בת הזוג לפני הקירבה המינית, ללא הצורך בחיזור, ללא הצורך לשאול אם הצד השני רוצה, או לקבל סרוב כשהוא לא (או לפחות לחשוש שהצד השני יגיד לא), ללא הצורך בשאלות אם הצד השני יצא מסופק גם כן, ללא כעסים וללא אכזבות (בכלל זה כמובן גם אכזבות של הצד השני). זה קל יותר, ובדרך כלל גם מהיר יותר. בנתונים מסויימים של מיניות הגבר (אם הוא מגיע לפליטה מהר מדי, או לאט מדי), זה גם לא מלווה בתחושה שהוא לא בסדר, ושל ביקורת של הצד השני. כך גם לגבר, בתנאים מסויימים של מיניות האשה וצרכים שגורמים לו להרגיש שהוא עושה מאמץ, פיזי או נפשי.אולי את לא צריכה לדבר איתו על האוננות שלו מול הפורנו, אלא על ההעדרות שלו ממך. את רוצה שיהיה יותר, ואת רוצה שהוא ירצה אותך יותר. אולי את צריכה יותר לדבר אם כך, בזמן שאתם כן עושים את זה, על הדרך שבה הוא רוצה לעשות זאת. על דרכים אחרות שבהן הוא רוצה לעשות זאת, או דברים שהיה רוצה שאת תעשי, כמובן בגבולות הרצון והצורך שלך. שיחות כאלה אינן תמיד קלות, כי הן נוגעות בעניינים מאד אינטימיים של בני הזוג, ולגברים ולנשים רבים יש עכבות ביכולת לדבר על כך, או רתיעה מהאופן שבו הדברים יכולים להאמר, או חששות מלחשוף או מלשמוע דברים שחוששים מהם. זה משהו שאפשר ללמוד. אבל שיחה פתוחה יותר על המיניות שלכם, יתכן שתוכל להקל עליו לרצות לעשות זאת איתך. ולא פעם קורה שהגבר לא מבין את המיניות של האשה, או לא יודע אם היא נהנית, או לא בטוח אם הוא עושה את מה שצריך, וזה עלול להכניס אותו לאי שקט. שיחות פתוחות על מה שיש, יותר מאשר על הסיפוקים האחרים, אולי ירגשו אותו מספיק, כדי להביא אותו לעשות זאת יותר איתך. ואגב, אם מתאים לך, אין שום מניעה שלא תצטרפי אליו לראות פורנו כגורם מעורר לפעילות מינית של שניכם. ובתנאי שתגיעו לפתיחות.התמכרות לפורנו- הצד הגברי.להתמודד עם פורנו שלוהוא רואה פורנו במקום סקס