פורנוגרפיה וזוגיות: מה עושים?
סוזי
בעלי מתעניין בפורנו
⌄
שלןם,אני נשואה 25 שנה, בעלי מתעניין בפורנו ובקושי אנחנו עושים סקס, בעקבות זאת אני מתרחקת ממנו ,לא רוצה לפרק את הזוגיות יש לי בת בגיל 13 ואם אתגרש זה ישבור אותה , בעבר גיליתי זאת ודיברנו על זה והוא מכחיש זאת.אני אובדת עצות לא יודעת מה לעשות. כל יום נכנסת לנייד שלו ומגלה שהוא באתרים שונים של סקס כולל נערות ליווי...אשמח לעצה..
ד"ר אורן חסון
לטפל בבעייה
⌄
סוזי יקרה,
ההתעניינות בפורנו כשלעצמה, אין בה כדי להזיק. אלא אם היא באה על חשבון הבנות של מערכות יחסים, או אם יש בה אלמנט של התמכרות. ואני לא נכנס כרגע לכל העניינים הנילווים האחרים הקשורים לתעשיית הפורנו, והאלמנטים החברתיים והמוסריים שלה. כפי שאת מתארת את זה, לא ברור לי אם אתם בקושי עושים סקס בגלל שהוא מכור לפורנו, או שהוא פונה אל הפורנו כמפלט לצורך המיני, בגלל שאין ביניכם סקס. וכשהוא משוטט באתרים שבהם יש אפשרויות לא רק של צפייה בפורנו אלא גם של מפגשים ממשיים, יתכן שהוא מחפש דרך לספק את הצורך המיני שלו גם במגע עם אישה, ובדרך שהיא פשוטה יחסית, כלומר, שלא צריך להשקיע הרבה, ושאין בה קשר רגשי. יתכן, או שהוא משתעשע רק בפנטזיה.אבל את מבינה שכך או כך, יש לכם בעיה. והסימפטום שלה הוא הריחוק שלכם והעדר אינטימיות מינית, ואולי גם אינטימיות מכל סוג שהוא. את זה אתם חייבים להשיב לעצמכם. הפורנו הוא תוצאה של הסימפטום הזה. אבל יש לכם בעיה אחרת, של יחסים, וכנראה של תקשורת, שגורמת לכל זה, ובה אתם צריכים לטפל. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי. זה חשוב, והכי חשוב זה שתהיו מוכנים לדבר שם על הבעיה, ולתת לסימפטומים להעלם ולהתפוגג בעצמם, עם פתרון הבעיה, יותר מאשר לריב שם על הסימפטומים.