פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 11.11.2023 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
סיוון
שומר תמונות סקס שלו מהעבר
11.11.2023 • 12:29

שלום
ד"ר אורן חסון. אני נמצאת במערכת יחסים רצינית כבר שמונה שנים ללא נישואים מבחירה. הוא מאוד קנאי לי ומאוד מאוד אוהב. הופתעתי לגלות שהוא שומר תמונות עירום עם אקטים מיניים שלו עם מישהי מהעבר שהוא נפגש איתה לסטוץ. הוא היה נסער שגיליתי את זה והתוודה שהוא לעתים מאונן על התמונה ולהגנתו הסביר שהוא רואה בזה תמונת פורנו לכל דבר, ולא יותר מזה.
הוא מיהר למחוק את התמונות כי ראה את תגובתי. ביקש סליחות רבות והסביר שוב ושוב שזה כדי להתגרות מינית. כתב מכתב הסבר ואמר שהוא מתבייש בעצמו.
אני מרגישה נבגדת. כבר תקופה ארוכה שאנחנו לא מקיימים יחסי מין כמו בעבר בגלל תרופות שפוגמות לו בחשק המיני ואז אני מגלה תמונות עירום שלו עם מישהי מהעבר שעליהן הוא מאונן.
הוא נשבע לי בכל צורה שאני מושלמת עבורו ולא חסר בי דבר. זה גרם לי להרגיש רע גם בגלל הבדלי הגדלים בין החזה שלי לזה של החורה שמופיעה בתמונות. כואב לי שהוא הסתיר את זה ממני כל הזמן הזה. כששאלתי אותו איך הוא היה מגיב אם זה היה הפוך הוא אמר שהוא היה נשבר מזה.

האם אני עושה מזה עניין גדול מדי? האם זה לגיטימי או שהוא למעשה בגד בי רגשית כשכל הזמן הזה הוא לא מחק ואף חזר לצפות בזה? האם לדעתך קיימת אפשרות שאני בכל זאת לא מספיקה עבורו מבחינה גופנית גם כשהוא אומר שהחזה שלי מושלם בעבורו? כולי מרגישה חסרת ביטחון ושבורה. תודה לך וסליחה אם הערכתי מדי
..

סיוון
שומר תמונות סקס שלו מהעבר
11.11.2023 • 12:31

*הארכתי

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
12.11.2023 • 09:26
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סיוון
בני כמה אתם?
12.11.2023 • 11:00

באמצע שנות השלושים

ד"ר אורן חסון
להגיע אל הקשר ממקום פגיע
13.11.2023 • 21:53

סיוון יקרה,
את שואלת על נושא שנוגע הרבה בחוסר הביטחון שלך במשיכה שלו כלפייך, שמשפיע עליך באופנים שונים – כולל תחושת העלבון כאשר הוא "נמשך" לכאורה למישהי אחרת. סביר שלו זו היתה 'נערת אמצע' של פלייבוי (פעם היו דברים כאלה, לפני שסרטי הפורנו הפכו נפוצים כל כך), אולי היית מרגישה פחות רע – כי כאן מדובר בתמונה של עצמו מן העבר עם מישהי שהוא היה איתה. היא גם שונה ממך, והיות שהוא מאונן עם התמונות האלה כאשר הוא מתקשה בקיום יחסי מין איתך, לפחות כך זה נראה בעינייך, את את בוחנת את ההבדלים ביניכם, ושופטת אותם לרעתך.אוננות של גבר (ובעצם, גם של אשה) ביחס ליחסי מין היא קלה יותר, לפחות כי אין את מי "לשכנע" או "לפתות", אין צורך לרצות או לספק, ואף אחד לא בוחן או בוחנת אותי אם הצלחתי לספק אותה או אותו. זה נגמר, והחיים חוזרים למסלולם במהירות, וללא משקעים.אז מה קורה עם העובדה שהתרופות פוגעות לו בחשק המיני? – אני לא יודע, אבל יתכן שהוא מרגיש שזה פוגם ביכולת הביצוע שלו, ואולי מרגיש פחות בנוח איתך. זו תופעה שגם כך היא די נפוצה גם אצל גברים וגם אצל נשים, ויתכן שהתרופות הללו מכניסות אותו אל המקום הזה, דרך חוסר הביטחון שלו. והנה, לשניכם יש אולי נקודות של חוסר ביטחון, וזה אולי משהו ששווה לדבר עליו, ולהגיע אל הקשר שלכם ממקום פגיע. ונדמה לי, לפי אופי התגובות שלו, שהוא מוכן לעשות את זה.הדבר העיקרי שנותר הוא שמירת התמונות הללו, מהקשר הקודם שלו, כגרוי לעינוג העצמי שלו. אתם שמונה שנים ביחד, ויתכן שלאחר כמה חודשים, או כמה שנים, היה כבר מקום לומר לעצמו "די, אתה לא צריך את זה", ולמחוק אותן. או לפחות להצניע היכן שהוא ולא להגיע אליהן שוב. זה לא קרה, וזו החולשה שלו. הרי לא קשה להשיג גם תמונות אחרות לצורך העניין הזה, נכון? – והוא התנצל ומחק אותן, ולפי מה שאני קורא אצלך, הוא באמת עם כוונות טובות כלפייך. שווה לדבר איתו על זה, ואולי אפילו להראות לו את ההתכתבות הנוכחית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083