פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 18.03.2018 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
דניאל
ילדים
18.03.2018 • 14:55

ד"ר חסון שלום,
השאלה שלי לא קשורה לזוגיות, אני מקווה שתסלח לי, אבל אני קוראת כאן בפורום והתשובות שלך כל כך מדוייקות ורגישות, שחשבתי שאולי תוכל לעזור לי.אני אמא לשני בנים מקסימים. כעת בהריון שלישי, בעלי ואני רצינו מאוד שזו תהיה בת, ונכנסתי להריון בידיעה ברורה שיש לי סיכוי של 50% שזה יהיה בן, ועדיין זה הריון רצוי מאוד.ולמרות זאת, כשהתבשרתי שמדובר בעוד בן מתוק ובריא, לא יכולתי לשמוח עד הסוף. אני מוצאת את עצמי בוכה ו"מתאבלת", כמובן שלא על הבן המושלם שיהיה, אלא על הבת שכבר לא תהיה (בוודאות לא יהיו עוד ילדים). אני מניחה שלא צריך להסביר למה כאישה כל כך רציתי את הקשר המיוחד עם ילדה-נערה-אישה בעתיד שתהיה בתי.אני לא מצליחה למצוא נחמה בכל האמירות "העיקר שהוא בריא", וכל מבטי הרחמים שאני מקבלת מסביבי לא עוזרים (ולא רק מבטים, התגובה הרווחת לידיעה שאני נושאת בן שלישי היא "לא נורא"...).התחושות הקשות לא עוזבות אותי, ועוד יותר קשה לי עם רגשות האשמה בגלל התחושות האלו. בהריונות הקודמים הסתובבתי עם הבטן בשמחה ובגאווה, ועכשיו מתכווץ לי הלב על כל אישה בהריון שיש לה בת.בעלי שותף לתחושותיי, גם הוא השתוקק לבת. אבל בשל היותי זאת שנושאת את ההריון, התחושות אצלי לא מרפות כל היום...

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
18.03.2018 • 15:19
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאל
בני כמה אתם?
19.03.2018 • 09:02

אני 35, בעלי 38

ד"ר אורן חסון
בנים ובנות
19.03.2018 • 11:17

דניאל יקרה,
אגב, זה כך גם במשפחתי, בדור הבא שאחרי. או בנים או בנות...אני מבין את האכזבה שלך. אני חושב שאת יודעת, כמובן, שגם אם את היא זו שנושאת את העובר ברחמך, הזרע הנקלט הוא שקובע אם זה בן או בת, ולא הביצית. ובזה, יש לשניכם חלק, ולכן זו לא יכולה להיות "אשמתך". הזרע שנקלט הוא זרע שעבר דרך חתחתים כדי להקדים תאי זרע אחרים, ומבחנים שבהם הוא צריך להוכיח עצמו כזרע ויטלי, עד שהגיע לביצית שחכתה לו. נכון שהוא הקדים תאי זרע שהיו בהםXולאY(נקבה ולא זכר), אבל הוא עבר דרך כזו במטרה לא מודעת, כתא זרע, להיות מקובל ואהוב ככל ילד. הוא לא היה מודע לזה בהיותו תא זרע, אבל הוא יידע לרצות את זה כבר עם התפתחותו כעובר.אבל הנה שאלה: קל לך להחליף את הבן העתידי שלך בבת, כי אינך מכירה אותו עדיין. האם תהיי מוכנה להחליף את אחד הבנים שכבר יש לך בבת שאינך מכירה? – לא בקלות, נכון?קל לי להבין את הצורך שלך. אכן, הקשר עם בת הוא קשר אחר. בעיקר זה כך במשפחה של בנים. אני יכול להבין את תחושת המיעוט והחסר, כי אולי יחסר לך העולם הרגשי המפותח והרך ונטול שפע הטסטוסטרונים שיש בבנים. אבל אולי תצליחי למלא משהו מהחסר הזה אם תצליחי בכל זאת ליצור דיאלוג טוב ושיח נעים עם הבנים שבמשפחתך ככל שיגדלו, ועוד משהו מהחסר עם חברה טובה, אמא או אחות. אני מבין את האכזבה, אבל כשתכירי אותו, יהיה לך קשה לרצות להחליף אותו.

בברכה,
דניאל
בנים ובנות
20.03.2018 • 14:51

תודה על תשובתך.אכן לא הייתי מחליפה אף אחד מהשובבים בבית! ולאט לאט אנחנו מתרגלים לרעיון של שובב קטן נוסף.בינתיים השיח עם הבנים שלי מעניין אותם רק אם כולל דינוזאורים / כלי עבודה / מלחמות... אבל אני מבינה את כוונתך, ואני מאוד מקווה להצליח ליצור דיאלוג כמו שהייתי רוצה בעתיד.תודה לך!

ד"ר אורן חסון
שיח בנים רגיש
20.03.2018 • 18:48

דניאל יקרה,
קחי בחשבון ששיח בנות לא יהיה לך עם אף אחד מהם. אל תצפי לזה. גם להם לא מגיע שתצפי את זה. אבל אולי תגיעי עם אחד מהם או עם שלושתם, במהלך הזמן, לשיח בנים רגיש.

בברכה,