פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 07.03.2018 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
נוי
משבר אמון
07.03.2018 • 19:12

אורן שלום,נקלעתי למצב של משבר אמון בזוגיות. בעלי סיפר לי שהוא צופה בפורנו (בטעות נפלט לו), הוא הביע חרטה וצער אבל אני מרגישה פגיעה גדולה באמון שלי. המחשבה על כך שצפה בנשים אחרות במצב אינטימי והתגרה מהם מזעזעת אותי. אני לא מעוניינת לפרק את הקשר בגלל כזה דבר אבל אני לא מצליחה להסתכל עליו באותו אופן כבעבר.חשוב להדגיש שחוויתי בעבר ניצול מיני וגם בגידה מצד בחור שיצאתי איתו מה שמקשה עבורי לבנות אמון מכל סוג שהוא ובזוגיות בפרט.האם אתה חושב שהבעיה מצריכה התערבות של גורם חיצוני מוסמך?אשמח לעצתך,

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם, וכמה זמן אתם נשואים?
07.03.2018 • 19:29
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נוי
בני כמה אתם, וכמה זמן אתם נשואים?
08.03.2018 • 07:39

22 נשואים 4 חודשים (אחרי קשר ארוך).

ד"ר אורן חסון
לדבר את המיניות שלכם
08.03.2018 • 23:40

נוי יקרה,
אני חושב שאכן רצוי שתיעזרו בגורם חיצוני מוסמך. לא משום שהוא עושה משהו שונה ממה שעושים מרבית הגברים, אלא משום שזה משפיע עלייך כך. מרבית הגברים מאוננים, וגברים רבים עושים זאת מדי יום. זהו צורך ביולוגי בסיסי - לפלוט זרע אחת לכמה ימים בדרך זו או אחרת, כלומר או ביחסי מין, או באוננות או בקרי לילה (בעת חלום מיני בזמן השינה), וכך או כך מעורבות בזה מחשבות מיניות. הסיבה למבנה הביולוגי הזה היא כי שכל תא זרע נשאר חי רק מספר ימים מוגבל, ולכן יש צורך לחדש את התאים על ידי פליטה של זרע. ממש כמו שביצית מתחלפת פעם בחודש אצל נשים, רק שאצל נשים המנגנון שונה, ואינו מיני במהותו ובמחשבות המלוות אותו. אני מסכים איתך שזה לא הוגן, אבל כך אנחנו בנויים.במרבית המקרים, ההדמייה המינית בעת האוננות אינה של בת הזוג. כדי לאזן זאת, אוסיף שפנטזיות מיניות נפוצות גם אצל נשים, מה שנחשב כדבר נורמלי, לכן, גם כאשר בן הזוג במהלך הפנטזיה אינו בן זוגן, וגם כאשר פנטזיה כזו מתרחשת תוך כדי קיום היחסים עם בן הזוג.יתכן שהיה לך קל יותר לו היה משתמש בדמיון שלו לבד ולא בסרטים מיניים, אבל אני לא בטוח. אני יכול להבין למה זה מפריע לך. הסיבה שאני חושב שרצוי שתיעזרו באיש מקצוע היא לא העובדה שהוא עושה זאת, אלא כדי לעזור לשניכם להגיע לידי הסכמה של מה שסביר, של מה שמותר שיהיה גלוי ושל השיתוף שלך במחשבות מיניות שלו, אם כך נכון, ואולי גם מה שאולי לא כדאי שיהיה גלוי. העניין הוא שלא ציפית לזה, וזו אחת הסיבות לזעזוע שלך. בדיוק לכן שניכם צריכים לעבור עם זה תהליך של הכרות והשלמה, שאולי תצאו ממנו חזקים יותר, אם תדעו לדבר את המיניות שלכם באופן נכון יותר. בגלל שזה תהליך, ובגלל שרצוי שתעברו אותו במשותף, ובגלל שמדובר בנושא שלא פעם הוא מביך ושקשה לדבר עליו (כן, גם לו!), רצוי לעשות זאת עם איש מקצוע. ואולי בעיקר כדי שלא תעצרו את התהליך מוקדם מדי, מה שעלול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.אלא אם תצליחי לשים את זה בצד, באיזו שהיא מגרה צדדית, ולשכוח עם הזמן. לפחות רוב הזמן, כך שזה לא באמת יזיק ליחסים שלכם. חבל שזה יהיה הגורם שיקלקל את מה שיש לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083