פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 15.10.2017 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
רונן
זוגיות במילכוד
15.10.2017 • 10:44

אני חי עם צעירה ממני ב20 שנה.המערכת בינינו נהדרת.בכל תקופת הזוגיות היא ביקשה שאתגורר אצלה למרות שהיתה ברשותי דירה שכורה.כעת רכשתי דירה אמנם קטנה יותר משלה בחדר אחד והיא לוחצת להתגורר איתי.עד כאן אין בעיה.הבעיה היא שיש לה ילד לפני גיוס.עובד במקום מסוים.חוזר מאוחר בלילה.מתקלח.טורק דלתות.ובבוקר אני מתעורר כמו שיכור.חייב לציין שזה במשך הרבה זמן.גם לאחר שיתגייס ימשיך באותה עבודה כי מן הסתם ישרת קל"ב.אין באפשרותי לפגוע בזוגתי אך ניסיתי להניא אותה מהחלטה לעבור אלי אך לשוא.אני בטוח שזה יביא לעימות למרות שהיא מנסה להרגיע.הסברתי לה שהבית יהפוך למחסן מאחר וחסר חדר.הצפיפות תהיה בלתי נסבלת ומתוך זה יעלו חיכוכים.אשמח לחוות דעתך.תודה

ד"ר אורן חסון
כמה שנים אתם ביחד?
15.10.2017 • 11:36
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רונן
כמה שנים אתם ביחד?
15.10.2017 • 11:44

אנחנו כ-8 שנים ביחד.מהן אני מתגורר אצלה כ-3 שנים ולכל אורך הזמן היתה לי דירה.פשוט בגלל לחץ שלה

ד"ר אורן חסון
לגור ביחד כשגרים כבר ביחד?
19.10.2017 • 15:16

רונן יקר,
האמת היא שיצאתי די מבולבל ממה שכתבת. כתבת שהיא לוחצת עליך שתגורו ביחד, אבל אתה כותב שאתם כבר גרים ביחד במשך שלוש השנים האחרונות. האם מדובר על לעבור לדירה שלך, הקטנה יותר, אולי כדי לחסוך בעלויות? - לא ממש ברור לי, אבל אני יוצא מתוך הנחה שזה המצב.מה שאתה כותב, והוא המשמעותי בעניין, שקשה לך לגור איתה כאשר הבן שלה גר איתכם, כי זה מעיק עליך ולא נותן לך תחושה של בית, על כל המשתמע מכך, כולל, אני מניח, תחושה של אינטימיות ובלעדיות עם בת זוגך, אבל גם כולל השקט שאתה מצפה לו בבית משלך. שלא לדבר על כך שלא יהיה לכם מספיק מקום לאכסן רכוש של שלושה אנשים, כפי שיש לכם היום (מה עוד שלמרות שגרת אצלה, היתה לך דירה נוספת לאיחסון הדברים שלך). אני לא יודע עד כמה השתמשת במפלט שלך, הדירה שלך שקודם היתה שכורה, אבל אני חושב שאתה זקוק לה כמקום שאתה יודע שיש לך לאן לברוח, ולו גם לחצי שעה כשאתה צריך.אני מבין את הלחץ, ואני מבין את הקושי, והיית רוצה שגם בת הזוג שלך תבין. אני חושב שמבחינתה יש שני יתרונות משמעותיים למגורים ביחד, האחד הוא ירידה בנטל הכלכלי שלה, והשני - כנראה גם הביטחון בקשר שלכם. אלא שזה בא על חשבון תחושת השלווה שלך. אם תבחן היטב את המשתנים האלה, ותדברו עליהם, אולי תצליחו להגיע לאיזה שהוא שיווי משקל בין שלושה הצרכים האלה (השקט שלך וצורך בזוגיות עם שניכם לבד, המועקה הכלכלית שלה והביטחון שלה בקשר שלכם) באופן שלא ייתן לה תחושה שהיא מזניחה את הבן שלה. אין פתרונות פשוטים, אבל זה בדיוק המקום לחפש אולי פתרונות יצירתיים. תצטרכו לדבר על זה הרבה, מתוך ידיעה שפיתרון לא יגיע בתוך יומיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083