פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 28.06.2017 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
מלי
אין לי זוגיות שנים רבות
28.06.2017 • 18:00

שלום
דר',זה שנים שאני ללא זוגיות.לומר שאני בררנית - יכול להיות.נרשמתי לתרי היכרויות, אך הגברים שם לא עונים על דרישותיי, יכול להיות שיש לי סטנדרטים גבוהים, זה גם לגבי חברות, בגלל זה אין לי גם חברות.כל גבר שהכרתי, לא רק שלא הייתה לי משיכה אליו, פשוט הגברים שהכרתי עד כה משיחה עימם הרגשתי שיש לי ידע וגם השכלה גבוהה משלהם, לכן לא פיתחתי את הקשר.אביא לך דוגמאות;דיברתי עם גבר מאתר הכרויות והוא אמר שהוא מחפש בחורה שאומרים לה מה לעשות, וגם שהוא אוהב לשלוט מעל הבחורה.או שדברתי עם גבר אחר שדיבר על דת ושהוא מנותק מהעולם הוירטואלי, הרגשתי שאני חוזרת לתקופת האדם הקדמון.לרוב הגברים היה מכנה משותף - שתלטנים, חסרי ביטחון, וחסרי שליטה על יצריהם או בכלל.אנשים מדברים שהם מחפשים את השחצי השני שלהם - אני לא!דר' אני רוצה גבר עם ביטחון עצמי שהוא שלם! איפה אני יכולה למצוא כזה? אם יש אחד כזה בכלל.תודה.

ד"ר אורן חסון
בת כמה את, מלי?
28.06.2017 • 19:19
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מלי
בת כמה את, מלי?
28.06.2017 • 19:36

42

ד"ר אורן חסון
למה אין גברים מתאימים בעולם?
28.06.2017 • 20:43

מלי יקרה,
עושה רושם שהקושי שלך נובע משילוש של שלוש סיבות השלובות זו בזו. ראשית, כי את אינטליגנטית ומתקשה להסתפק בגבר שבלוני. במידה רבה של צדק, כי לא תעריכי אותו, והוא לא יוכל לתת לך גרוי אינטלקטואלי, ואולי גם לרגש אותך. בודאי שלא תסכימי לגבר שהשבלוניות שלו היא כזו שתגביל אותך. האם תסתדרי עם גבר שהוא "איש טוב ונדיב" אבל לא אינטלגנטי, פתוח ומקשיב, אבל לא מדבר הרבה? - אולי, אבל בשביל זה את צריכה לעבור שינוי, שכנראה לא תוכלי לעבור.הסיבה השניה היא שאת נתקלת בגברים שאינם מוצלחים, ולא רק כאלה שהם שבלוניים ומוגבלים רגשית ואינטלקטואלית, אלא אולי גם לא בטוחים בנוכחותך, בעיקר אם את (אולי?) טורחת להבהיר, אולי בציניות ואולי באופן אחר, את העליונות שלך.הסיבה השלישית היא יותר שלך. אם נהיה כנים, הרי גם את יודעת שיש גברים אחרים. הרי לא יתכן, בעולם אינסופי, שאת הכי חכמה ומבריקה מכולם, ושכל הגברים הם שתלטנים, חסרי ביטחון, וחסרי שליטה על יצריהם או בכלל (וזה גם מה שאת כתבת, כי כתבת שרובם כאלה, ולא שכולם כאלה). ואולי כאן נכנסת לפעולה הסקפטיות שלך, אולי גם חוסר האמון שלך באנשים אחרים, ואולי בעצמך שלא תצליחי למצוא גבר מתאים, שהוא גם מוצלח וגם ירצה אותך. הרי ברור שאם תחפשי מספיק זמן, תמצאי, ובעיקר אם תורידי הגנות ותתני צ'אנס במקום שאולי כדאי לבדוק עוד. כשאת פוגשת גבר חדש את יודעת הרבה אבל לא הכל,ולפמעים גם לא מספיק. אם את אדם שמחליט מהר, נחרץ והחלטי, וקובעת דעה במהירות, יתכן שאת מחמיצה מישהו שאולי בבחינה מעמיקה יותר ובעיקר סבלנית יותר, היית מתרגלת אליו, ומגלה שהוא טוב ומתאים לך. יתכן שאיבדת סבלנות, מלי, ויתכן שאת באתרים הלא נכונים, וכאלה שבוררים פחות את מי שמגיע אליהם, או שקשה יותר לסנן דרכם את הגברים שהם יותר איכותיים, עוד לפני שתפני אליהם.

בברכה,
מלי
למה אין גברים מתאימים בעולם?
03.07.2017 • 12:18

תודה דר ' חסון היקר.
כיום הזוגיות נראית לי רחוקה אם בכלל - כנראה שאצלי זה בשמיים, או שמא גזרתי על עצמי להשאר בלי בן זוג.שבוע טוב.

ד"ר אורן חסון
הסיבה הרביעית
03.07.2017 • 20:34

מלי יקרה,
והנה נתת לי סיבה רביעית, וגם היא שלך: אם את באמת מאמינה שלך אין השפעה על עתידך הזוגי, ושכך נגזר עליך (שלזה את מתכוונת, כשאת אומרת 'גזרתי עלי'), אז באמת זה מה שיהיה. אני לא חושב שאת מאמינה בזה עד תום. אני חושב שאת מבינה שזהגםבידייך, אבל האמונה הזו עוזרת לייאוש להיות יותר נוח. אם תצליחי שלא לתת לייאוש להרגיש בנוח מדי, ולמצוא מקום להתרחב לו אצלך, אז זה יגיע. האם את צריכה עזרה כדי ליזום, וליצור ולנסות וכדי שלא להתייאש? - יכול להיות ויתכן שתסתדרי לבד, אבל בטוח שהיא תעזור לפחות להחיש את התהליך. כך או כך - את צריכה להחליט שאת רוצה, ולהתחיל ליזום - לא רק ליזום לעשות, אלא גם ליזום לשנות גישה, ובכל דרך שתרצי.

בברכה,
מלי
הסיבה הרביעית
04.07.2017 • 21:14

דר' יקר,
קודם כל תודה על העידוד והתמיכה :-)הכוונה שלי ש"גזרתי עליי" -שאני במו ידיי הבאתי את עצמי למצב הזה ולא שזו "גזירה משמיים"- כי אני לא מאמינה בכך.אבל צדקת בכך שאני במצב של ייאוש.ערב נעים.