פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
מקס
עמידה בקשיים/לחצים ומניעת ריבים
⌄
שלום
ד״ר
אני נשוי כשנה, והבעיות העיקריות שלי זה הריבים עם אשתי והחוסר יכולת שלי לעמוד בפני מצבי לחץ או מול קשיים.
אישתי לאחרונה ״הכריכה אותי״ ללכת לטיפול מכיוון שהרבה פעמים שאנחנו רבים אני נהיה כועס עצבני ואלים כלפי חפצים. נתקלתי בקוגנטיקה אך יש להם מחיר מופרז ואני צריך יעוץ על דרכי התמודדות בין עם אשתי ובין עם מצבים אחרים
אשמח ליעוץ והכוונה
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
מקס
בני כמה אתם?
⌄
אנחנו בני 25
ד"ר אורן חסון
התמודדות עם מצבי לחץ: טיפול בחינם
⌄
מקס היקר,
אתה שואל שאלה חשובה: האם תוכל ללמוד להתמודד מצבי לחץ בכוחות עצמך, או בעזרת טיפול זול, או האם אתה מחוייב לשלם לשם כך הרבה כסף?נטפל בשאלה שלך על שלושת חלקיה:1. האם אפשר לעשות זאת בחינם?טיפול קוגניטיבי התנהגותי, כזה שחיפשת, יכול להיות גם בעבודה עצמית - אבל זה לא פשוט, ולא כל אחד יכול. הדבר הראשון שאני מציע לך הוא לנסות להבין במה מדובר, ואיך להסתכל על בעיות על פי מודל זה. הקש בבקשה על הקישור הזה, וקרא את מה תוכן האתר:טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בנוסף לדף הראשי התייחס בבקשה בעיקר לקישורים שמימין:הסבר מ.א.ש. (מחשבות אוטומטיות שליליות), ו"מ.א.ש. איור". קרא, כדי להבין עם אילו מחשבות שרצות בתוכך בעת לחץ, אתה צריך להתמודד.יתכן שתוכל ללמוד להתמודד עם זה בעצמך, בעזרת קריאה מודרכת - באתר שלי (קרא גם המאמרים בעברית שלי), ואת הכלים לזוגיות (ראה שם קישור מימין). יש אצלי די הרבה מידע.2. האם זה אפשרי בעזרת טיפול זול?אתה יכול לנסות עם קופות החולים.3. האם אתה מחוייב לשלם לשם כך הרבה כסף?לא בהכרח. אבל אולי, אם לא הצלחת לפתור עניינים בעזרת הטיפים שנתתי לך בסעיפים 1+2, ואולי, אם אלה לא עבדו ולא הצלחת למצוא משהו זול יותר. אם זה כך, נשארת עם היקר ביותר, שלא תמיד הוא הטוב ביותר. אבל לפעמים זה שווה כאשר האלטרנטיבות גרועות יותר, נכון?
מקס
התמודדות עם מצבי לחץ: טיפול בחינם
⌄
שלום,
לא הבנתי את החלק השלישי אם מדובר באישתי אני מעוניין לבאר שאני אוהב מאוד את אישתי רק לפעמים היא מצליחה לגעת לי בנקודות כואבות שגורמים לי לאבד את עצמי
ד"ר אורן חסון
הטיפול הפרטי והטיפול בשרות הציבורי
⌄
מקס היקר,
האפשרות השלישית מתייחסת לטיפול הפרטי. כאן, טווח המחירים רחב, ואני משוכנע שתוכל לקבל טיפול טוב גם במחיר סביר. אבל בכל מקרה, הטיפול הפרטי יהיה יקר יותר מאפשרות מספר 2, של הטיפול בעזרת השרות הציבורי. וזה לא משנה אם מדובר בטיפול בך לבד, באשתך לבד או בשניכם ביחד.