פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 28.02.2016 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
המתלבטת
איך מתמודדים עם נכות רגשית
28.02.2016 • 11:08

אני בקשר של קרוב לעשר שנים עם גבר שהוא גם כבד ראייה שזה משהו שלא הפריע לי אף פעם ומצד שני הוא נכה רגשית שזה דבר שגורם לי לתסכול בכל פעם מחדש. גם הוא וגם אני די מנותקים חברתית מכורח הנסיבות או מכל סיבה אחרת... לו יש את בן דוד שלו שהוא בקשר רציף איתו ומדבר איתו על כל דבר בעולם בן הדוד הזה כבד ראיה גם הוא נשוי ואב לילדים ובנוסף יש לו קשר עם אחותו של עליות ומורדות וחברים שמדי פעם הוא משוחח איתם בטלפון ולי לעומת זאת אין אף אחד. איבדתי את אמא שלי לאחרונה ונשארתי לבד בעולם הוא הדבר היחיד הכי קרוב לתקשורת אנושית שיש לי. אני מרגישה שאני נותנת למען הקשר הזה לכל אורך הדרך מאתיים אחוז מעצמי ולא מקבלת שום דבר בתמורה. בהתחלה חשבתי שאולי הבעיה אצלי... שאולי הוא לא נמשך אליי שאולי הוא מתבייש בי... ניסיתי לדבר איתו על זה לא פעם ולטענתו הוא לא מתבייש בי וכן נמשך אליי אבל למשל לא קרה אף פעם שקיבלתי ממנו חיבוק או נשיקה אם זה לא היה ביוזמתי או כשהוא ניסה להגיע לאקט מיני. מעולם הוא לא הפגיש ביני לבין המשפחה שלו. בפני האנשים איתם הוא משוחח בעבודה או החברים המועטים שיש לו הוא מציג אותי כידידה שלו או כמישהי שאפילו לא קיימת. לאחרונה הוא התחיל לעבוד בסופי שבוע שהיות ואנחנו גרים רחוק אחד מהשני/ה זה הזמן היחיד שיש לנו להיפגש ובמשך השבוע הוא גם עובד. ביקשתי ממנו שיספר לבוס שלו של העבודה בסופי השבוע שיש לו קשר עם מישהי כבר הרבה מאד זמן ושזה הזמן היחיד שהוא יכול לפגוש אותה ושיבקש לעבוד שלושה סופי שבוע במקום ארבעה וכששאלתי אותו אם הוא דיבר עם הבוס על זה הוא אמר שלא. מדי פעם אני מנסה להתנתק ולהתרחק אבל אחרי תקופה של נתק שלפעמים אורכת אפילו מספר חודשים הוא מתקשר ואומר שהוא מתגעגע ושהוא רוצה לראות אותי אבל במשך עשר שנים שום דבר לא השתנה. הוא אומר שהוא לא יודע לבטא רגשות כמוני. הוא מעולם לא אמר לי שהוא אוהב אותי אבל גם הוא לא אמר שלא וכששאלתי אותו לא פעם אם הוא מוכן לאבד את הקשר שלו איתי הוא תמיד אומר שלא אבל מצד שני הוא לא עושה שום דבר כדי לשמר את הקשר הזה ואני מרגישה שאני נותנת ועושה ומשתדלת לשמור על המעט שיש לנו ביחד ולפעמים אני פשוט קורסת. אני לבד בעולם. איבדתי אמא לא מזמן וכל מה שביקשתי זה חיבוק ושיראה לי שהקשר איתי זה לא משהו שהוא מוכן לאבד כמו שהוא כל פעם אומר אבל לא עושה עבור זה כלום. שנינו לא רוצים לאבד את המעט שיש לנו ביחד השאלה היא מה עושים. אני מרגישה שאני פשוט קורסת כשכל מה שאני זקוקה לו זה חיבוק.

ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
29.02.2016 • 20:11
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
המתלבטת
בני כמה אתם?
29.02.2016 • 20:44

אני בת 45 והוא צעיר ממני בשבע שנים

המתלבטת