פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
נתי
זה נורמלי ?
⌄
בקשר זוגי ראשון סבלתי בעברי מחרדה חברתית. יוצא עם בחורה שיש לה עוד 3 אחיות בטווח גילה קשורות מאוד בניהם שכל היום בקשר . אני מרגיש כמו גלגל רזרבה בקשר. מצד אחד יש לה קשר איתי אבל במקביל האחיות שלה איתה מתערבות בכל דבר . נעלבתי נורא כשדיברתי איתה לפני כמה שעות אני שומע את אחותה אומרת ברקע ״תגידי לו שאת לא יכולה לדבר די״ בגלל העבר החרדתי שלי אני רוצה להבין אם ככה צריך להיות קשר נורמלי? זה מפריע לי מאוד שהיא לא ממש איתי לפעמים היא מפסיקה לדבר איתם ונמצאת איתי לשעה שעתיים וזהו. בבקשה תיתן לי תשובה גם אם זה לא קשור לחרדה כי יש לי כאב גדול מהקשר הזה. קשה לי להיפרד ממנה וקשה לי הקשר ככה מה עובר עלי?
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
נתי
בני כמה אתם? בני 29
⌄
הבעיה אני חושב אצלי אני מוצא נשים כאלה שקשורות לאחרים ולא יכולים לתת לי הרבה . אני לא מבין את זה למה אני בוחר בקשר ונחלם על פירורי תשומת לב. בעבר הייתי בקשר עם גרושה +2 שבקושי היה לה זמן אלי ואני נלחמתי. סבלתי מחרדה חברתית בעבר. הייתי שמח לדעת אם לקשר הזה יש עתיד בכלל. ואיך אני יוצא מבחירות אומללות בזוגיות. הייתי בטוח שהיא מקרה טוב יותר רווקה בלי אקס אבל היא קשורה לאחיות שלה באובססיביות
ד"ר אורן חסון
המצוי, הרצוי וקבלת החלטות
⌄
נתי יקר,
אני מבין שסבלת מחרדות בעבר, ואולי יש לך חרדה חברתית מסויימת היום. אני לא בטוח שהדאגה שלך מכך שהיא לא נותנת לך תשומת לב מספקת שייך באופן ישיר לחרדה חברתית, אבל לפעמים חרדות מתחברות להן זו לזו. האם יש לך נטייה להתחבר לנשים שאינן יכולות להשקיע מספיק? - אני מבין שאתה חושב כך, או חושש מכך. אני לא יכול להיות בטוח שזה כך. אולי זה צרוף מקרים, ואולי מתחבר לזה גם הצורך העז מאד שלך בתשומת לב, ולכן החסר שלך מורגש גם כשהוא במינונים "נורמליים", או בחסר בטווח המקובל, שאיתו הרבה אחרים מצליחים להסתדר. אני לא יכול לדעת. לכן גם אני לא יכול לומר לך אם יש לקשר שלכם סיכוי בעתיד. הסיכוי הזה תלוי הרבה מאד ברצון שלך להיות איתה, וברצון שלה להיות איתך, כמו גם ביכולת של שניכם ליצור תקשורת בהירה ונקייה (יחסית לפחות) מכעסים, כדי לשמור את הקשר נעים לשניכם. חרדות יכולות להפריע. קשר אובססיבי עם בני משפחה יכול להשפיע. אם אמנם הוא אובססיבי. קשר טוב לא חייב להפריע, ואולי אפילו לסייע ולתמוך (וכמובן שזה כבר תלוי גם באופי בני המשפחה), אם היחסים ביניכם טובים מלכתחילה.והשאלה הטבעית למקרא פנייתך היא: האם היית בטיפולים? - לפי הגדרתך את החרדה החברתית שלך, כנראה שכן. האם אתה ממשיך או הולך לטיפול כיום? - אולי כדאי, כדי לקבל את הפרופורציות שאתה מחפש בפנייה שלך אלי, כי נראה לי שאתה כלל לא בטוח במה שמקובל באופן כללי, ובמה שאתה אמור לעשות או להרגיש, באופן אישי. ואולי כדאי להעזר באיש מקצוע, לפחות כדי לדעת טוב יותר ולהאמין שאם אתה מקבל החלטות, אתה עושה החלטות נכונות, וללמוד לעשות זאת טוב יותר בהמשך גם בעצמך, וללא עזרה חיצונית.