פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
נועה
מתחיל להתאהב בי
⌄
שלום
דר חסון
יש לי ידיד שאני מאוהבת בו למעלה משנה.
הוא גרוש טרי. היו לנו יחסים אינטימיים, אך לא לעתים תכופות. זה לא הבסיס לקשר, למרות שיש משיכה חזקה.
אנחנו בעיקר בקשר יומיומי בהודעות וטלפונים, ומפגשים עם חברים.
אני יודעת שהוא אוהב אותי כי אני מרגישה זאת והוא אף אמר לי, אבל אני לא יודעת אם הוא גם מאוהב בי.
אני אף פעם לא יודעת מה בדיוק הוא מרגיש כלפיי. גם נראה לי שהוא לא מוכן בשלב זה בחייו לקשר מחייב. אני כן רואה שהוא רוצה בקשר ושמאוד איכפת לו ממני.
הוא חושב עלי רק דברים טובים, ואוהב מאוד גם את המראה שלי.
אתמול פתאום הוא כתב לי במהלך שיחה קלילה, שהוא מתחיל להתאהב בי.
שמחתי כמובן לשמוע, אבל אני גם לא בטוחה האם זה באמת נכון.
האם יכול להיות שהוא או בכלל, כל גבר, יגיד דבר כזה סתם??
מודה לך על תשובתך..
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם, וכמה זמן הוא גרוש?
⌄
נועה
בני כמה אתם, וכמה זמן הוא גרוש?
⌄
גרוש כמה חודשים, ופרוד מעל שנה לפני.
תחילת ואמצע שנות הארבעים.
ד"ר אורן חסון
לנסות או להישמר?
⌄
נועה יקרה,
את שואלת אם יכול להיות שגברים אומרים בשיחה קלילה שהם מתחילים להתאהב, "סתם", כלומר, מבלי להתכוון לזה. כן, יתכן.העובדה היא שגברים רבים עושים זאת מדי פעם, הן בשיחות קלילות והן בשיחות שאינן קלילות. כך שבודאי שזה יתכן. והאמת? גם נשים לא מעטות עושות זאת לפעמים. בשני המקרים - לא כולם, אבל רבים ורבות שכן.אבל אני חושש ששאלת את השאלה הלא נכונה, ולכן קיבלת תשובה 'לא נכונה', כלומר, כזו שלא עוזרת לך הרבה. אני חושב שאת רוצה לשאול אותי על הפחדים שלך, והאם יש סיכוי שתיפגעי ממנו. התשובה היא שכמובן שכן. הדרך להמנע מפגיעות מסוג זה היא לא להתאהב ולא לנסות ליצור קשרים. בכל התאהבות ובכל ניסיון ליצור קשרים ובכל תקווה למשהו טוב יש סיכוי להיפגע. אבל בלי לנסות, אין אפשרות להגיע למשהו טוב, לגם לא לאהבה ולקשר זוגי. את מחפשת דיוק במילים, ושואלת אם זה אמיתי כשהוא אומר לך שהוא מתחיל להתאהב בך, בעוד שהוא כבר אמר לך שהוא אוהב אותך. את מאד חוששת מפגיעה, ואת רוצה להתקדם רק כאשר זה "בטוח". אולי כי את מרגישה שאם את לא תזמי, זה לעולם לא יקרה, ואת חוששת ליזום, וחוששת להרוס. אם אתם מתקדמים בכיוון הנכון, מבחינתך, חשוב שהוא יידע שהקשר הזה משמעותי מבחינתך, ושאת מעוניינת בחיזוקו. אחרת, יתכן שגם הוא לא בטוח בך, ואולי חושש לעשות צעדים קדימה שמא את היא זו שלא מעוניינת ביותר, ולכן שומר על עצמו מפני פגיעה בעצמו. גם זו אפשרות. מבלי שתנסו, אף אחד מכם לא יידע בדיוק היכן הוא עומד, וכן - גם אם תנסו, יתכן שתיפגעו. סוג של דינמיקה זוגית של תחילת קשר, שהיא באמת לא פשוטה.לא קל להתגבר על פחדים, ואולי הקישור הבא, עלמחשבות אוטומטיות שליליות, יתן לך כמה דברים לחשוב עליהם.