פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
בן
זוגיות
⌄
שלום,
אני וחברה שלי כבר שנתיים ביחד, ובזמן האחרון יש לה פתאום רגעים כאלה שהיא מרגישה שהיא כבר לא אוהבת אותי, ושהיא מרגישה צורך לברוח ממני. אחר כך זה עובר לה, אבל אנחנו פוחדים מזה, והיא שוקלת להיפרד ממני כי היא אומרת שזה אולי מעיד על משהו. מה אנחנו או אני אמורים לעשות?
ד"ר אורן חסון
בן: בני כמה אתם?
⌄
בן
בן: בני כמה אתם?
⌄
אני בן 19, והיא בת 17 וחצי
ד"ר אורן חסון
החלטות בגיל מוקדם
⌄
בן יקר,
אני לא נוהג לענות לצעירים, עד אחרי גיל צבא, מהסיבה הפשוטה שבדרך כלל הם עדיין לא רואים מספיק קדימה, הם יודעים, בין אם מודעים לכך לגמרי ובין אם לאו, שהם עומדים לעבור שלבים משמעותיים בחייהם עוד לפני שיעמדו בכוחות עצמם, והם תלויים מאד באחרים (שלא לדבר על כך שהמערכת הקוגניטיבית עדיין מתקשה יותר לתפקד לעומת הרגשית - גם אם זו הכללה), כך שהחלטות נעשות פעמים רבות באופן שונה לגמרי מאשר מאוחר יותר. האם היא מושפעת על-ידי ההורים? על-ידי הידיעה שהיא עוד מעט תלך לצבא, ותכיר אנשים רבים, וחושבת שלא רוצה שההחלטה של חייה תיקבע בגיל חמש עשרה וחצי, כשהיכרתם? האם אלו סיבות אחרות? - קשה לדעת. עושה רושם שאתם לא רוצים זה את זה באותה מידה של נחישות. אתה יכול לנסות ולהיות סבלני, ולהיות הכי טוב ומתאים לה שאפשר, ואולי זה יעבור. אבל גם אולי זה לא, וזה יכול להיות לא תלוי בך.
בן
החלטות בגיל מוקדם
⌄
תודה רבה מאד לך :)אני קראתי כל מה שכתבת ואני יפנים את זה, תודה רבה :)
ד"ר אורן חסון
הרוח הנכונה
⌄
בן יקר,
אני שמח שאתה מקבל זאת ברוח הזו. זה לא פשוט, כי השארתי אותך בחוסר ודאות מסויים, אבל גם עם פתיחות לצרכים שלה, ואני גאה בך שקיבלת זאת בהבנה. זה לא כל כך קל, בעיקר כאשר זה עלול להיות כואב. אני מקווה שלא, אבל זה עלול. בהצלחה!
בן
הרוח הנכונה
⌄
שוב פעם הרבה הרבה תודה רבה לך!!!אני גם כתבתי תבעיה שלי הזאתי בעוד כל מיני מקומות באינטרט. והיו מלא תגובות אבל כולם לא עזרו בשיט ולא שום דבר. רק שלך היה ממש ממש אבל ממש חכם ומאד יעזור, באמת גרמת לי להבין כמה דברים. באמת הרבה תודה רבה לך! :)