פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
שלי
מערכת יחסים בסימן שאלה
⌄
שלום,
יש לי שתי שאלות בבקשה . מזה חצי שנה אני בקשר ידידותי עם מישהו, התאהבתי בו ממבט ראשון ואהבתי אליו רק העמיקה ככל שזכיתי להכיר אותו, מידי פעם במהלך הקשר זרקתי מספר הערות ורמיזות כדי לבחון האם הוא מעוניין בי , רמיזות כל כך עבות וברורות כמו הצעות להפגש ולצאת לבילויים משותפים רק שנינו, זכיתי ביחס מתחשב אמנם, אבל לא הראה שהוא מתעניין אלא להיפך- מנסה לשכנע אותי לצאת עם אחרים. אני כמו כל אישה נוטה לנתח את הדברים יתר על המידה,באיזשהו שלב כבר איבדתי את היכולת. הסקתי מהשיחות ומהמפגשים ביננו שזה עדיין חם קר כזה, בסימן שאלה, למרות שאין הוא משדר לי עניין אלא מעין לחץ כלשהו או חוסר עיניין, ולמרות שאני אומרת לעצמי שוב ושוב שאין הוא בעיניין באיזשהו מקום אני חשה בחוסר בהירות. איך יודעים האם זה אני שתולה בכך תקוות או שהצד השני לא ברור לעצמו בעצם?תמיד אומרים שכשגבר מעוניין הוא מראה את זה במעשים, השאלה שלי האם יכול להיות שאחרי תקופה של חצי שנה הוא לא מודע לרגשות שלו ? והוא אומר דברים שסותרים את ההרגשה שלו?שאלה נוספת, חשפתי בפניו רגשות שליליים שהיו לי כלפי חבר משותף, הוא היה מתחשב וניסה להרגיע את הרוחות למרות שלא הצליח להבין את הרגשות השליליים שלי, כך שאני תוהה אם בעצם אני מכבידה עליו בכך שאני משתפת את הצד ה"אפל" שלי או לפחות הצד הלא כל כך אוהב שלי לאנשים, האם זה מוריד? האם זה יכול להרתיע בקשר שאני רוצה שיתפתח?
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
שלי
בני כמה אתם?
⌄
22
ד"ר אורן חסון
חם-קר: ידידות או חוסר ביטחון?
⌄
שלי יקרה,
יתכן מאד שתחושת ה"חם-קר" שלך נובעת מכך שהוא לא "קר" כלפייך, מבחינה אנושית, גם אם אין לו עניין זוגי או מיני בך. בהחלט יכול להיות שאת מתקשה לקבל את זה שיחס טוב, חם וחברי, יכול להיות מנותק מהרצון לקשר זוגי איתך, אלא להיות יחס של ידידות נטו. וזה יכול להיות עוד יותר קשה לקבל זאת ככל שהציפיות שלך מקשר איתו גבוהות יותר, כי זה מנוגד למה שאת רוצה מאד. כך שבהחלט יכול להיות שהוא כן מודע לרגשותייך, אבל אולי גם מודע לרגשותיו, אלו שיש לו ואלו שאין לו. אני לוקח את דברייך כפשוטם, ומאמין לך שהרמזים שנתת לו עבים מאד, ולכן, מה שכתבתי כנראה נכון, אלא אם יש לו בעייה משמעותית של חוסר ביטחון, למרות שהוא כן מעוניין.