פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות
מאי
לא מתאימים ?
⌄
שלום
ד"ר,אני וחבר שלי כבר קרוב לשנה ביחד.עברנו המון דברים ביחד, יותר ממה שאפשר לדמיין.מעבר לזוג, אנחנו החברים הכי טובים, ואנחנו מספרים אחד לשנייה הכל.אבל...החיים שלי נורא מסובכים כרגע, הם במצב שאני נורא מבולבלת ובתהליכי שינוי עצומים (בזכותו), החיים שלי היו יותר מסובכים מעכשיו כשהכרתי אותו, והשתנתי מאוד בחודשים הללו.אני בתהליכי שינוי עצמי והוא היה נורא סבלני אליי בכל החודשים האלה.אני כבר מתחילה לחשוב שמה הוא לא מקבל את מי שאני באמת (בחורה מתוסבכת עם הרבה בעיות).החיים שלו דיי טובים ומסודרים, יש לו הרבה חברים, משפחה, לימודים.. הכל.ואני בחורה מאוד מאוד מסובכת.אז מבחינת תקשורת, אהבה, הבנה יש לנו הכל!!!ואת מה שיש לנו הרבה זוגות היו חולמים לקבל!!אבל אני כבר לא יודעת מה לחשוב!!אני מבולבלתהאם אני אוכל להשתנות? ואם כן האם זה יהיה זמני?
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
מאי
בני כמה אתם?
⌄
20+
ד"ר אורן חסון
להיות לא קלה
⌄
מאי יקרה,
ראי, את אומרת שאת לא קלה. ולא קל לחיות עם אנשים לא קלים. אני מבין שהוא אוהב אותך, כי יש בך דברים טובים. אני לא בטוח שאת רואה את הדברים הטובים שבך כפי שהוא רואה אותם, ובכל זאת, בעקבות נקודות המבט שלו, הצלחת לקבל את עצמך קצת יותר. האם הוא יוכל לעשות זאת לאורך זמן? - תלוי מהי מידת השינוי שאת עושה.אבל את כותבת רק חלקי דברים (ובמילים אחרות, את גם "מסובכת" במה שאת כותבת כאן). את כותבת שמבחינת תקשורת, אהבה והבנה, יש לכם הכל. את בתהליכי שינוי עצמי, והוא נורא סבלני, ובכל זאת, את כותבת, את כבר מתחילה לחשוב שמא הוא לא מקבל את מי שאת באמת - מבלי להסביר למה את חושבת את זה (שזה החלק החסר).יתכן שכל מה שאת צריכה זה לקבל את עצמך, ולראות את הצדדים הטובים שיש לך, כדי שלא תכעסי בקלות, שלא תיפגעי בקלות, כך שתוכלי לבטוח בו יותר בקלות - מה שייקל עליו מאד. האם על כך את מדברת כאשר את כותבת על הצורך בשינוי? כלומר, לא שתהיי טובה יותר, אלא שתקבלי את עצמך כטובה מספיק עבורו, כך שלא תאבדי ביטחון ותאפשרי לזוגיות שלכם יותר שקט? - אני חושב שזה המצב. בדקי את עצמך. אם זה כך, אולי באמת כדאי לך ללכת ליעוץ פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם כל הקשיים הללו, ולהוריד ממנו חלק מהמעמסה. אני לא יודע את הפרטים, אבל אני די בטוח שאת יכולה להשתנות, אלא שזה דורש לא מעט עבודה, ועוד יותר - זמן. כדי להתרגל לתפיסה החדשה שלך את עצמך.