פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 12.07.2012 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
נוי
לוותר על אהבה?
12.07.2012 • 09:01

שלום.
.אני נעזרת המון בפורום שלך! אתה מדהים!!!יש לי שאלה.. נפרדתי לפני חודש וחצי מבן זוג שמאוד מאוד אהבתי .. העביה היא שזה לא מרפה ממני.. הוא עם הרבה אגו (וגם אני) הייתי מרגישה ממש קטנה לידו, חסרת ביטחון.. הערצתי אותו והערכתי אותו אבל אני יודעת שזה לא היה הדדי.. הוא אמנם מאוד מאוד אהב אותי אבל לי זה לא הרגיש שלם משום מה..מאז שנפרדנו (לפני חודש וחצי) לא דיברנו בכלל.. כלום !!!! אבל עדיין זה לא מרפה ממני.. אני לא מפסיקה לחשוב עליו, להתגעגע, לאהוב... יש לציין שהוא לא יצר קשר בכלל כל התקופה אבל אתמול ראיתי שיחה שלו עם מישהו שהוא התעניין מה קורה איתי ואמר שהחלטתי לוותר בגלל האגו ושאני זאת שצריכה להבין שאהבה לא באה בקלות וצריך להעריך אותה..השאלה שלי היא כזאת- האם צריך לוותר על הכל בשביל אהבה או שאני פשוט מוכרחה לרדת ממנו ולהמשיך הלאה?תודה רבה רבה רבה !!!

ד"ר אורן חסון
תודה! אבל אנא כתבי את הגילאים שלכם.
12.07.2012 • 10:50
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נוי
תודה! אבל אנא כתבי את הגילאים שלכם.
12.07.2012 • 12:44

אננ בת 21 והוא בן 24

ד"ר אורן חסון
אהבה והערכה
13.07.2012 • 12:02

נוי יקרה,
אנסה לנסח את שאלתך קצת אחרת: את אומרת שאת זקוקה לאהבה שבה יעריכו אותך יותר מכפי שהרגשת באהבה שיש לך. את שואלת, האם נכון לוותר על ההערכה, רק כי יש אהבה?ואני חושב שתחושת חוסר ההערכה שלך לא גורמת לך להרגיש ביטחון באהבה. אולי בגלל שאת חושבת שבמצב הזה דברים יתנהלו ביניכם על פי דרכו יותר מאשר על פי דרכך או באופן שוויוני (כי הוא לא מעריך אותך מספיק כדי להקשיב לך), ואולי בגלל שאת חוששת שיום אחד הוא יפגוש מישהי שיעריך יותר, והאהבה שלו תשנה כיוון. או שניהם. ומסיבות אלו בדיוק יש צורך בזוגיות גם בהערכה הדדית ובהקשבה.אלא שהשאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מה אמת ומה לא בטוח שהוא אמת. מה בדברים שהוא עשה ואמר היו באמת לא מקובלים וללא יכולת הקשבה לך, ומה מתוך זה בא מתוך תחושת פגיעות יתר ונחיתות שלך. אם החלק השני חזק יותר, אז אולי זה יקרה שוב. ועם החלק הראשון חזק יותר, אז באמת מגיע לך בן זוג שגם יודע להקשיב ולהיות שותף, ולא רק בן זוג שרוצה שתהיי איתו. האם היה ביניכם שיתוף ולא הרגשת מספיק תחושה של שיתוף? האם רצית שהכל יילך בדרכך ונפגעת כשהוא לוקח גם לעצמו מקום וחושב לפעמים אחרת? האם בצד ההערכה העצומה שלך כלפיו, נתת לו מקום? אלו השאלות שאת צריכה לשאול את עצמך כדי לדעת מה נכון ומה לא נכון. אלו שאלות שבכלל לא קל לענות עליהן, ובעיקר כאשר את צעירה יותר, כי הכל עדיין חדש, וכי את עדיין לא בטוחה בתשובות. אבל קחי את כל אלה ככיוון לחשיבה שלך כדי לדעת מה הלאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083