פורום ייעוץ זוגי שאלות על זוגיות

תאריך פנייה: 25.08.2010 מס׳ הודעות: 1
חיפוש נושא
בניהו
בעיה בזוגיות בדילמה נוראית!
25.08.2010 • 13:54

דר' שלום,כשהייתי קטן בן 8 הוטרדתי מינית ע"י השכן מס' פעמים שהיה בן 16, מאז עברו השנים והתחברתי לאחותו שבגילי והתאהבנו, היא לא יודעת מהמקרה וההורים שלה מסרבים בתוקף שנצא אחד עם השני. הם אומרים לה שהיה בעבר ריב עם המשפחות ושהם לא רוצים שנהיה ביחד בכלל! מאז אחיה התחתן ואף יש לו ילדה.אני לא יודע מה לעשות? האם לספר לה את האמת ולקחת סיכון שיכול לפגוע בה נורא או לספר לה שקר מסוים (להגיד שרבתי עם אחיה או משהו ושאני לא רוצה לדבר איתו) ובכך זה ימנע ממני לפגוש את אחיה שאני לא רוצה לקשור איתו שום קשר, לחיות איתה למרות מה שהיה. או שפשוט לא לספר לה בכלל.אני בדילמה קשה ואני מקווה שתוכל לכוון אותי לדבר שנכון לעשות.תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
בן כמה אתה היום?
25.08.2010 • 22:24
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בניהו
בן כמה אתה היום?
26.08.2010 • 17:48

אני בן 21.....

ד"ר אורן חסון
התחלות כשברקע סערות ורעידות אדמה
27.08.2010 • 10:50

בניהו יקר,
חשוב היה לדעת גם כמה שנים אתה אחרי הטראומה, וגם לדעת עד כמה הקשר שלה לאחיה הכרחי, או להורים, וגם השלב בו אתם נמצאים בחייכם. לכן, לגיל יש משמעות.קח בחשבון שאם אתה מספר לחברתך, אתה לא רק מגן על עצמך, אלא גם מעניש אותה. יש לה אח, שיחסיה איתו טובים או פחות טובים, הוא אחיה. ברגע שתספר לה על כך, היא לעולם לא תראה אותו באותן עיניים, ובין אם תאמין לך ובין אם לאו, היא תאבד אותו כאח אהוב, שאפשר לבטוח בו. היא תראה אחרת את יחסיו עם אחרים.בנוסף, אתם מתחילים את הקשר הזה עם המון קשיים על הרקע המשפחתי. בנוסף לסיפור שלך, יש סיפור אחר של הוריה והוריך, שלא ברור לי מה מקורו. אני מבין שהוא לא שייך לסיפור שלך עם אחיה. חברתך בת 20-21, עדיין אינה עצמאית, היא צריכה את היחסים החמים עם המשפחה שלה, ואתה עדיין אינך בשלב שבו אתה יכול להחליף את הביטחון הקיומי והכלכלי שהמשפחה שלה נותנת. זו התחלה קשה. אני לא בטוח שתוספת של קונפליקט אחר, כמו זה שאתה רוצה לספר לה, תועיל לקשרים שביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083