טיפול בקינאה בזוגיות
ספיר
אולי זה מקינאה?
⌄
לד"ר אורן חסון שלום,שמי ספיר ואני בת 19 נראה לי הכותבת הכי צעירה פה אז אני לא מרגישה הכי בנוח אבל אני אכתוב בקצרה.יש לי חבר קוראים לו אייל מזה כבר שנתיים ו3 חודשים אנחנו ביחד בלי חופשות באמצע באופן רצוף הכל טוב בקשר שלנו אנחנו מסתדרים מצוין אפילו בקטע האינטימי אם אתה מבין טפו טפו בלי לריב, מתראים פעם בשבוע לחמשוש או פעם בשבועיים לחמשוש כי אני משרתת רחוק מהבית והוא קרוב לבית ואין לי בעיה עם זה אפילו אולי טוב ככה אנחנו מתגעגעים יותר ויש תשוקה חזקה יותר שאנחנו מתראים בסופ"שים, לפני שהתגייסתי הינו מתראים כל יומיים. אך יש דבר אחד שמציק לי, מאז ומתמיד הוא היה "מפחד" על הקשר שלנו כאילו כל בן שמתקרב אליי ישר הוא תוקף אותו יש חוקר אותי מי זה אם יוצא ואני מכירה אותו, הוא כל הזמן שואל על הבנים בבסיס איך הם ואם הם נראים טוב ואני 100 פעם אומרת לו אני בחיים לא מחליפה אותו גם בהכי כוסון שיש והיופי לא חשוב לי העיקר הבן אדם עצמו והוא נשמה של ילד באמת ואני מטורפת עליו הוא רוכש לי כבוד ודואג לי שלא יחסר לי כלום ממש עוטף אותי במשי מפנק, שהכל בסדר איתי וברגעים הקשים שלי הוא איתי אני בחיים לא שוכחת מה שהוא עשה ועושה בשבילי עד היום וכמובן שזה הדדי גם אני ככה כלפיו אוהבת אותו ומראה לו את זה כבוד ואמון קשר נקי בלי שקרים, ממש אהבה פורחת אני מרגישה כמו בת 16 אהבה עד השמים ואם זה ימשיך ככה בעזרת השם גם חתונה..חח הלוואי הוא האחד, ובסופ"ש האחרון שוב עלה הנושא של קשר עם בנים אחרים והוא שאל אותי: "אני מקווה שאת לא נפגשת לי עם בנים אחרים שאני לא מכיר ועושה לי שטויות, את יודעת שאני אוהב אותך אני לא רוצה ואני לא אתן שיקרה לך משהו רע" ואני כמובן מה פתאום אני לא נפגשת עם אנשים שאני לא מכירה וכו' וזה נכון אני בחיים לא נפגשת עם מישהו שאני לא מכירה, אבל אני באופן אישי נמצא בחברה גדולה של בנים אם זה ידידים מהבסיס ומהתיכון וחברים שלו וכל עוד אני מסתובבת עם בן שהוא מכיר אם זה חבר שלו או ידיד מהתיכון שהיה איתי בכיתה הוא רגוע ולא חושד לכלום ולא חוקר ולא שואל אם אני מתכתבת סתם עם איזה בן באיסיקיו אז הוא מתחיל לחקור ולשאול ועושה לי צנות קינאה ככה זה נראה לפחות, תראה אני אומרת לך בקנות שהוא מקנא אני יודעת שהוא אוהב אותי זה אולי סימן בשבילי, אבל לפעמים זה מציק לי ממש ושאני מדברת איתו הוא ישר מוצא אצלי נקודת חולשה ואומר מילים יפות מרגיע אותי (לא שאני מתלוננת על זה להפך) ואומר לי עד כמה הוא אוהב אותי ואני מאמינה לו רואים שהעיניים מדברות שזה מהלב וגם אני מרגישה אליו ככה אני לא יכולה לתאר לך במילים את אהבה שלנו ז"א אין מילים לתאר אותה אולי זה השמע לך קיצ'י וילדותי אבל זה באמת ככה ונכון. סתם לא הינו נשארים שנתיים ביחד.אני רוצה לדעת איך להרגיע אותו עם הנושא הזה ואם זה בה באמת מקינאה שהוא פוחד שלא יקחו לו אותי או שזה בא מהכיוון הדואג שלא יקרה לי משהו, גם אני די קנאית אני חייבת לציין גם כל בחורה שמתקרבת אליו אני ישר גם חוקרת ושואלת ואם איזה מישהי מתחילה איתו אני שולפת ציפורניים חסר לבחורה שתתחיל איתו חח זה נשמע קצת מופרח אבל אני עכשיו לא רואה את עצמי בלעדיו הוא החצי השני שלי ככה אני קוראת לו.אז תעזור לי בבקשה לפתור את הבעיה הזאת שיש לי איתו אם אפשר לקרוא לזה בעיה או שזה ככה אצל כל הזוגות וזה דבר לגיטימי קשה לי לדעת כי הוא החבר הראשון שלי.אשמח לתגובה ממך ביוחד או מגולשי הפורום,תודה, ספיר
ד"ר אורן חסון
קינאה טבעית, ואיך להרגיע אותו.
⌄
ספיר יקרה,
קינאה כזו היא טבעית, ובודאי בגילכם. שכן היא נובעת במידה רבה מחוסר בטחון בין אם בעצמו ובין אם בך, ובדרך כלל בשניכם. אם הוא חשוב לך, תצטרכי, כנראה, ללכת בדרך ביניים, ובמשך הזמן, ללמוד להרגיע אותו. ככל שהוא יהיה בטוח יותר שאת אוהבת אותו, כך הוא יירגע יותר. לכן, בדקי מה עובד עליו.