עמידה על דעתך במערכת יחסים

תאריך פנייה: 04.02.2007 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
חגית
איך ממשיכים.....
04.02.2007 • 09:03

היי ד"ראני יודעת שכרגע מוקדם להגיע למסקנות בעניין הזוגיות שלי , אך כרגע כל כך לא בא לי לנסות כי אני יודעת שברג "שנפתור" את הסוגיה הנוכחית תמיד יהיו עוד דברים שיכעיסו אותו ולא ימצאו חן בעיניו ואז הכל יחזור מה לעשות?? אני לא מצליחה לרצות ועכשיו גם לא בא לי לנסות לבוא לקראתו כל עוד הוא לא בא לקראתי .אני מרגישה שיש פה משחק כח אבל החלטתי להלחם על דעתי ועל הרגשות שלי במקום לתת לו לבטל אותי האם זה ילדותי מצידי??אני כבר לא יודעת מה נכון ואיך אפשר להמשיך ככה כל החיים עם אותם ויכוחים מטופשיםאני חייבת למצוא פתרון או פשוט לפרק את החבילה כי אי אפשר להמשיך כך.מחכה לתשובה תודה.

ד"ר אורן חסון
מאבקי כוח
05.02.2007 • 00:51

חגית יקרה,
לדעת לעמוד על דעתך, זה לא תמיד ילדותי וטפשי. תלוי במה מדובר. אם דורכים עליך, ורומסים את כבודך, ולא מכבדים את רצונותייך, ואם את מדוכאת ואומללה כתוצאה מכך, את צריכה לעמוד על שלך. אבל אם את מדוכאת ואומללה למרות שהצד השני מתנהג באופן סביר, אז אולי יש לך בעיה.ברור לי שהשאלה שלך היא המשך לזו הנמצאת שלוש למטה. עניתי לך שם את דעתי בעניין אחד מסויים. אני מניח שיש רבים, וכפי שכבר כתבתי לך שם, אני מעריך שיש ביניכם מאבקי כוח. יעוץ זוגי יוכל ללמד אתכם לפתור חילוקי דעות שביניכם ללא מאבקי כוח, או עם מאבקי כוח מינימליים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חגית
מאבקי כוח
05.02.2007 • 08:21

היי ד"ר,אני מרגישה שבעלי לא מתחשב ברצונות שלי ושם את עצמו ראשון ללא כל התחשבות ברגשותיי או רצונותי , אני מצידי נותנת כל מה שאני יכולה .אני מקבלת את המשפחה שלו בזרועות פתוחות( למרות שיש לפעמים שגם אני לא מרוצה מכך כי המשפחה שלו גרה רחוק והם לא באים לביקור של שעה אלא לכמה ימים ) והוא מצידו ברגע שאחי מגיע הוא עושה פרצופים ונהיה עצבני וממש לא נעים להיות איתו ולידו וישר אחי פשוט הולך ואני נעלבת מזה שבעלי לא יכול אפילו לשעה להיות נחמד מה שאני עושה למשך כמה ימים עבורו כי אני מקבלת את המשפחה שלו והוא לא יכול לקבל את שלי למה??? ומפה מגיעם כל הכעסים שלי אני מרגישה שלא מתחשבים בי ובאנשים שאני אוהבת.בבקשה תנסה לעזור לי אני יודעת שזה מורכב .תודה חגית

ד"ר אורן חסון
הדיאלוג החסר
08.02.2007 • 14:16

חגית יקרה,
אני חושב שזה באמת מורכב יותר גם מכפי שאת מציגה. אני מניח שלבן זוגך יש סיבה משלו לכך שהוא עויין את בני משפחתך, גם אם לדעתך הסיבה אינה מוצדקת. אולי זה רק כדי לפגוע בך. אבל גם אולי משום שקרה משהו ממשי ביניהם שפגע בו. אם זה כך, סביר גם שהוא מרגיש שאת לא נותנת לו גיבוי, אולי בגלל הפחד שלך לגרום לקרע בינך לבין בני משפחתך. אבל זה שאת לא נותנת לו גיבוי, רק מחריף את העוינות שלו כלפיהם. אתם עושים נכון שאתם הולכים ליעוץ, כי חלק גדול מהבעייה היא הדיאלוג החסר ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083