על מה לדבר בדייט: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 09.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ס
זוגיות
09.10.2005 • 16:41

ד"ר חסון שלום,
אני בן 24 (בחור דתי)והתחלתי לצאת בתקווה למצוא בת זוג לחיים, אך הבעייה היא שיש "שתיקה רועמת" בדייט עצמו אני פשוט לא יודע לתקשר בצורה חופשית ומשוחררת-בפרט עם בנות אני בחור די שקט ,(יש לציין שהתחלתי לצאת לא מזמן) באותו עניין קשה לי בעיקר בתחילת הדייט שישנה מבוכה קשה ויש כבר בהתחלה חוסר קומיוניקציה, א"כ כיצד ניתן לפתח שיחה מעניינת וכיצד פותחים "בליינדייט" באופן אטרקטיבי תודה רבהנ.בתרומתך והשקעתך בציבור ראוייה לשבח - עלה והצלח

ד"ר אורן חסון
על מה לדבר בדייט
11.10.2005 • 09:40

ס יקר,
התופעה שאתה מתאר, של קשיים בתקשורת וביצירת שיחה חופשית, בעיקר כשזה מגיע לשיחה ראשונית עם מישהי, הם מאד טיפוסיים למי שלא רגיל בשיחות חולין, ועוד יותר למי שחרד לתדמית שלו, שהוא לא יממש את הציפיות הגבוהות שלו מעצמו או של הצד השני ממנו, ועוד יותר, למי שחרד מכך שהוא לא יידע על מה לדבר.בניגוד לשיחות שמקיימים עם זרים בתור לרופא השיניים, או בתור לקולנוע, או אם אנשים זרים שנקלעת איתם למשחק כדורגל, בדייט המטרה היא לבלות שעה או שעתיים ביחד, להכיר זה את זו, ולדעת אם הצד השני מעוניין בי. השאלה האחרונה היא המפחידה יותר, ואותה צריך לנטרל. הדרך הטובה ביותר היא לעשות זאת דרך הצורך והציפיה לדבר כדי להכיר. אם אתה נמצא עם מישהי בדייט, אתה לא חייב וגם לא מצפים ממך בהכרח לדעת לספר בדיחות ולהצחיק, ולהיות "מסמר הערב". אתה נמצא עם מישהי? אתה רוצה להכיר אותה? שאל אותה בעדינות, מבלי להציק ומבלי לאיים, על חייה. מה מעניין אותה (סרטים, אמנות, ספורט, תאטרון, ריקוד, פוליטיקה ועוד)? מה היא אוהבת לעשות? מה היא לומדת? מה מעניין או מה לא מעניין במה שהיא לומדת? מה החלומות שלה? משהו על היחסים שבינה לבין בני המשפחה שלה.ויש לזכור שאתה לא רוצה להעביר אותה חקירה מדרגה שלישית. לכן, על מידע אישי שאתה שואל, אתה צריך גם לחשוף משהו משלך. כך אנשים נותנים זה בזה אמון – אתה נותן בה אמון ומספר משהו, ולה קל יותר לחשוף דברים אישיים משלה.והנה, כאשר אתה מעביר את הדאגה שלך מכך שאולי לא תמצא חן בעיניה לכיוון של "אני רוצה לדעת מי את", נפתחים בפניך שדות נרחבים של שיחה אישית מעניינת, שיכולים להזין דייטים רבים. נסה וראה איך זה עובד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083