עישון וזוגיות: שיקולים ופתרונות

תאריך פנייה: 23.02.2022 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירלי
עקשן כמו פרד
23.02.2022 • 11:48

דר חסון שלום
אני ובעלי נשואים כ6 שנים +2 בנות הגדולה צריכה לעלות לכיתה א בשנה הבאה. באפריל שנה שעברה הינו צריכים לחפש דירה להשכיר ובגלל שהוא מעשן דרש שיהיה מרפסת /חצר ודירות ללא מרפסת או חצר שלל הגענו לספט' הינו צריכים לפנות כבר את הדירה וטרם מצאנו את דירת חלמותיו...שבועיים לפני הפינוי בלת ברירה נאלצו לסגור על וילה עם חצר לטווח קצר המיועדת להריסה והמגורים עד שבעלת הדירה תקבל היתר.. אחרי 4 חודשיים שגרים בדירה בעלת הדירה בשלבים מתקדמים לקבלת ההיתר ובעוד כחודשיים שלושה גג ארבע...נצטרך לפנות...בחוזה יש סעיף שיכולה להודיע לנו לפני הזמן חודש לפני שנעזוב...סעיף מאוד לא ריאלי ולכן כדי לנו למצוא דירה לפני שתקבל את ההיתר שלה...אבל שוב לא מוכן לוותר על המרפסת/החצר...יש לנו 2 ילדות אני לא מוכנה כל שנה לעבור דירה...ואין דירות עם מרפסת/חצר לא רק זה גם בזמן שגרנו בדירה החדשה עדיין המשכתי לחפש ולא היה בעצם מאפריל שנה שעברה לא מצאתי עד עכשיו. ניסתי שאחיו יעזור לי שלח אותי לגור בפריפריה בשביל מרפסת...בקיצר לא עזר בכלל ..גם מלחיץ את הגדולה שכל ילדי הגן יודעים לאיזה ביהס ילכו בשנה הבאה והיא לא...מצאתי דירה ליד הביהס איפה שאני רוצה לגור בלי מרפסת לא מוכן לשמוע אם אחכה אני אפספס אותה וזה לא שיש היצע מטורף...עצה תתקבל

ד"ר אורן חסון
שיקולים וצרכים זה של זה
24.02.2022 • 18:33

שירלי יקרה,
בן זוגך אומר לך, ואולי עוד קודם לכן לעצמו – שיש לו משהו חשוב מאד בחייו, והוא הזכאות והחופש לעישון. בין אם זה גראס ובין אם זה ניקוטין. זה צורך שהוא לא מוכן לוותר עליו, כמעט ויהי מה. כמעט – כי הוא מותח את הגבולות, מאד אולי, אבל בלית ברירה וכאשר המחיר המיידי יהיה ברור, יתכן שינהג אחרת. אבל עד אז, הוא חי בתקווה שהוא יוכל לקיים את כל העולמות, ולפעמים זו לא תקווה, אלא אשלייה שלא תתממש – ואתן משלמות את המחיר, או תשלמו בקרוב את המחיר. אני מסכים איתך שזה מאד מלחיץ ומאד מתסכל. אני רק חושש שעצה ממני לא תצליח לפתור את העניין באופן מיידי. מה עוד שאני מתכתב איתך ולא איתו.גם אותך הוא מעמיד בדילמה מאד קשה – מה חשוב לך יותר? הקשר איתו (על כל המורכבות של הטוב והפחות טוב שמגיע מזה), או הצורך של הבת שלכם? האם יש איזה משהו ביניים בקשר שלך איתו? האם יש איזה משהו ביניים בין הצורך של הבת שלך להמשיך היכן שאתם גרים לבין 'כלום'? האם תוכלי להפסיק לכעוס עליו אם הבת שלכם תרד ברמת ההשכלה שלה או בתנאים החברתיים שלה? ואיך זה ישפיע עליך, עליו ועל הבת שלכם?זה בטווח הקצר. בטווח הארוך, בדיוק בגלל כל הטיעונים האלה, אם לא תצליחו למצוא פשרה או פיתרון שיהיה מקובל ומספיק טוב לשניכם, עדיף שתגיעו לטיפול זוגי. זה לא יפתור את הבעיה המיידית, ויתכן שתגיעו בינתיים לפתרון שיהיה רחוק מאופטימלי, אבל בדיוק לכן כדאי שתלכו לטיפול, כדי ללמוד לפתור טוב יותר קשיים עתידיים, שבין היתר, זה אומר להעריך שיקולים וצרכים זה של זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083