התמודדות עם דעה מוצקה על בן הזוג
אגואיסטית
אגו בזוגיות
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,ראשית אני רוצה להגיד לך שאתה מדהים אני נהנת לקרוא ולנסות להפנים את העצות שלך.יש לי בעיה, יותר נכון לנו... אני נמצאת בזוגיות נהדרת כבר כמעט שנה, אנחנו גרים ביחד ובאמת אוהבים מאוד.הבעיה היא שאנחנו טיפוסים מאוד שונים, בן זוגי נורא מסודר ומדוייק ואני מעופפת... זה מאוד מפריע לו והוא מעיר לי על כך ואז מפריע לי שהוא אדם שמתרגז ומעיר בקלות.לאחרונה יש לנו כל יום ריב קטן ומציק. הוא אומר לי שאני אגואיסטית ולא מתחשבת בו בכלל... זה נורא פוגע בי כי אני מרגישה שההפך הוא הנכון! אני עושה הכול כדי שיהיה לשנינו נעים... בקיצור יש לנו הרבה מועקות אחד לשני ולמרות שאנחנו רק מנסים לדבר המון זה לא עובד!!!איך עושים זאת בשקט ושיבין? מה אני צריכה לעשות כדי להבהיר לו שהוא רחוק מהמציאות? איך מקבלים קבלה אמיתית אחד את השני?אודה מאוד להתייחסותך
ד"ר אורן חסון
תהליך
⌄
אגואיסטית יקרה,
כאשר יש לך דעה די ברורה על בן זוגך (או להפך), החלקים השליליים שבה מתעצמים ככל שהקונפליקטים ביניכם גדלים. וכנראה זה מה שקרה. ודעה מוצקה על מישהו שמכירים טוב, לטוב ולרע, לא פשוט לשנות. הדרך היא יותר מאשר בהסברים, היא במעשים, הדרגתיים, כך שהוא "ירגיש" בסופו של דבר אחרת, גם אם לא יהיה מודע לזה בתהליך. הוא יבין זאת, ככל הנראה, אי שם עמוק בתוך התהליך.