עבודה של האשה - טעות אופטית
אלמונית
...
⌄
שלום
ד"ר חסון.אני מרגישה שאני חייבת לשפוך את הלב, אני בחורה בת 27 נראית טוב (אחרי 2 לידות), אפילו די סקסית ועם ראש על הכתפיים, על פניו הכל נראה מושלם אך לצערי לא כך המצב. זוגיות: גרועה, בעלי עובד כל היום 8:00-20:00 ואני כל היום לבד עם הילדים.עבודה: עד לפני 3 שנים עבדתי במקומות ממשלתיים בתפקידים די מכובדים, נתתי מעל ומעבר בכל העבודות וכולם היו מרוצים, אך לצערי תמיד פוטרתי כשהיה גלי פיטורים וכמובן הדיכאון, מאז ועד היום לא העזתי לנסות לחפש עבודה בטענה שגם אם אני ימצא אני יפוטר , או שאני לא מספיק מוצלחת.היום: אני בבית עם ביתי בת 7 חו' ולמען האמת מתחיל להמאס לי, אני מוצאת עצמי כל היום בבית ומשועממת, כבר אין לי חשק וכח לנקות ולסדר את הבית ואני פשוט נכנסת למעגל הדיכאון.אתה בטח תמליץ לי לחפש עבודה ולהכניסה למעון, אך מה עושים אם כל עבודה מסתיימת מינימום ב- 17:00 וגנים בין 15:00-16:00, ובלתי אפשרי להוציא אלפי שקלים על גנים ומטפלות כשמשכורת היא מינימום???חשבתי גם ללמוד משהו, אפילו קורס קצר אך בימינו העלות היא בין10,000-17,000 ש"ח, והכסף הוא כמובן גורם עיקרי...בקיצור אני מרגישה שאני פשוט שוקעת ונהיית מרירה כלפי כולם, בעלי לא מבין אותי, אף פעם אין לו זמן לכלום, הוא אפילו לא מנסה לעודד ואם כן מדברים אז ישר בצעקות...נמאס לי...בבקשה תעודד אותי....
ד"ר אורן חסון
עבודה של האשה - טעות אופטית
⌄
אלמונית יקרה,
לפעמים אנשים לא רואים נכון את ההבט הכלכלי של העבודה הזולה של נשים. נכון שלא פעם אשה שהפסיקה לעבוד בגיל צעיר יחסית, כי היא יולדת ומגדלת את הילדים ומוותרת על מקום עבודה, תרוויח מעט כסף יחסית כאשר תחזור למעגל העבודה. ונכון שהכל (פלוס-מינוס) הולך למעון/גן/מטפלת. לכאורה, כל ההכנסות (פלוס-מינוס) יוצאות ממילא מייד, ולכן, לכאורה, מוטב שהאשה תישאר בית, כי בעצם שכרה יוצר בהפסדה, או לפחות מקוזז.אלא שזו באמת טעות אופטית. אפשר לראות זאת אחרת לגמרי: האשה הולכת להתמחות מקצועית בחינם, וההתמחות המקצועית הזו (מקום העבודה והמשכורת) היא שמכסה את הוצאות הילדים (גן ומטפלת). הגן והמטפלת יישארו פחות או יותר באותו סכום הוצאות, בעוד שהאשה יכולה, באותו זמן, להגדיל את המקצועיות שלה, להשתלם, לפעמים גם ללמוד במקביל, ועם הזמן גם לקבל, בעקבות כך, משכורות גדלות והולכות. כלומר, ההליכה לעבודה היא השתלמת חינם במקום עבודה, שנותנת דיווידנדים לטווח הארוך. במילים אחרות: או שתלמדי להנות ממה שיש לך, או שתלכי לעבוד ותכניסי את הילדה למעון.ולגבי התקשורת הלקויה עם בעלך, בחלקה היא נובעת מהתסכול שלך. יכול להיות שיש גם סיבות נוספות. אם תטפלי בבעיה, יכול להיות שהסימפטום (מריבות) ייעלם גם כן.