עבודה על זוגיות: שיחה כנה
עינת
אני מיואשת צריכה עזרה!
⌄
אני בת 21 והבן זוג שלי בן 29 ואנחנו יחד שנה וחצי.מההתחלה הקשר לא זרם חלק בינינו אבל נלחמנו יחד והשתנינו הרבה אחד בשביל השני . אבל משום מה אני תמיד מרגישה שאנחנו מתגברים על דבר אחד וצץ משהו אחר לגמרי. אתמול הגעתי למצב שהתחננתי שיגמור את זה,שניפרד, כי אני לא יכולה לעשות את זה בעצמי והוא (מאוד גברי מצידו) אומר לי שגם הוא לא יכול. שתינו אוהבים מאוד כשטוב לנו אז אנחנו בשמים כשרע אנחנו בתחתית.אני מרגישה שהוא לא מקשיב לי וא מתיחס בכלל לצרכים שלי והוא מצידו מרגיש שאני מעמיסה עליו ציפיות בקשות וכו'....אני רוצה לדעת אם יש בכלל על מה לעבוד כי כמו שאנחנו עכשיו אנחנו סובלים שנינו!אני רוצה לציין שלמרות גילי הצעיר זו לא מערכת יחסים רצינית ראשונה שלי אבל איתו אני מעבדת שליטה אני לא מצליחה לעמוד על שלי אני מוותרת וממשיכה לשחות אם הזרם.
ד"ר אורן חסון
הצלת הזוגיות
⌄
עינת יקרה,
תמיד, אבל תמיד יש על מה לעבוד. וכמעט תמיד השאלה העיקרית היא אם אתם מוכנים לעשות זאת, כי "העבודה" הזו דורשת מחיר. מחיר של הקשבה, מחיר של ויתור מדי פעם על הכבוד, על המאבק על הניצחון בויכוחים, והמחיר הכרוך בנדיבות זה כלפי זו, ובעיקר כשזה בא, לפעמים, על חשבונכם. לו הייתם מצליחים לעשות זאת, אולי הייתם משקיעים זה בזו בדיוק אותו הדבר, אבל מרגישים הרבה הרבה יותר טוב בעקבות כך.מה שבדרך כלל לא עובד בזוגיות שלא עובדת, הוא הקושי לממש את זה. ולכן, השאלה היא לא אם יש על מה לעבוד, אלא אם אתם בשלים לשיחת עומק, כנה וכואבת, שבה תחליטו לשנות את הדינמיקה ביניכם, ולעמוד בזה אחר-כך.ואני תוהה גם, אם חלק מהקושי הוא פער הגילאים ביניכם, שאולי בגללו הוא נותן לך פחות מקום. אולי.
עינת
הצלת הזוגיות
⌄
אני מאוד מסכימה איתך ועל ני השטח נראה כאילו גם הוא מוכן להלחם על הקשר הזה אבל השאלה שעולה לו כשאנחנו מדברים על זה היא שאם אנחנו צריכים טיפול זוגי עכשיו,אחרי שנה וחצי של זוגיות (כי לדעתי אנחנו זזקוקים לאדם שלישי שיכניס אותנו לפופורציות) אז מה יהיה עוד 20 שנה?שאלה שמתרדה אותי אם מניסיונך ראית זוגות שהתחילו ככה, תולע, והיו מאושרים אחר כך, אחרי שנים?
ד"ר אורן חסון
אופטימיות
⌄
עינת יקרה,
אחד הדברים החשובים בזוגיות בכלל, אבל גם בטיפול זוגי הוא אופטימיות. כלומר, מה אתם חושבים על הזוגיות שלכם, ואם אתם רואים בה זוגיות לטווח הרחוק. אם כן, אז כדאי להשקיע בחיבור נכון שלכם, ובהבנה טובה יותר, בתחילת הדרך, אחרת דברים לא מוצלחים יילכו ויתעצמו. חבל, אם אפשר לשפר זאת. מגיעים אלי זוגות רבים בטרם נישואים, או בתחילתם, כשהם יודעים שהם רוצים להיות ביחד, ורוצים לבסס עוד יותר את הקשר ביניהם, ולהבטיח שגם יהיה טוב. ובתנאי שתגיעו ליעוץ לא מתוך גישה של "תקן לי אותו בבקשה" עם צרור של תלונות על הצד השני, אלא מתוך נסיון להבין זה את זו, ולהסביר טוב יותר את הצרכים שלכם באופן שלצד השני יהיה קל להבין, וככל שאפשר - מבלי שירגיש שכופים עליו דברים שהוא לא יכול או שקשה לו. יצירת אוירה טובה היא דבר חיוני.אני שולח אותך גם להקשיב לשיחה שלי ברדיו קול הים האדום על יעוץ זוגי, בעיקר לסיומה הקשור לצורך באופטימיות:http://www.orenhasson.com/Store/OHatEilat090420.mp3