סקס ושתיקה: איך לדבר על זה?

תאריך פנייה: 21.04.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נירה
הפסיק לדבר
21.04.2006 • 16:28

ד"ר אורן חסון שלום רב,אני נשואה מזה שנה והאהבה ביני לבין בעלי עצומה, אנחנו קשורים מאוד אחד לשני.הבעיה שלי שבזמן הכירותינו (לפני כשנתיים וחצי) בעלי היה נוהג "לדבר" בזמן הסקס, להגיד לי כמה שהוא אוהב אותי, כמה שהוא אוהב את הגוף שלי, כמה אוהב לשכב איתי וכו' וכו'.מזה כבר הרבה זמן שהפסיק "לדבר" בסקס שותק שתיקה מוחלטת. לפני כמספר חודשים שאלתי אותו האם הוא נהנה מהסקס שלנו ואמר שמאוד ושאלתי אותו האם נמשך אליי, אמר: "את יודעת שכן, את יודעת שאני אוהב אותך" שאלתי אותו: "אז מדוע אתה כבר לא אומר את זה" אז הוא אמר: "מה אנחנו בני 16?" ואז אמרתי לו שגם בעוד חמישים שנה (והלוואי שנחיה , אגב אנחנו בשנות השלושים + ) אני רוצה שנחמיא אחד לשני. ואז הוא לא ענה והרגשתי שהוא מאוד הובך בהתשובה שלי.הייתי רוצה לשאול אותך האם כדאי לשאול אותו במפורשות מדוע הפסיק לדבר בזמן הסקס? זה קצת מפריע לי כי כשהיה מדבר ואומר את מה שאומר הייתי מרגישה האישה הכי נחשקת בעולם ועכשיו זה חסר לי ותמיד עולה אצלי השאלה, האם כבר לא נמשך? האם כבר לא נהנה כמו בהתחלה? (למרות שיש לי גם היום את אותו גוף יפה שהיה כשהכרנו והסקס מצידי תמיד מושקע כמו בהתחלה) אז?אבקש את הצעתך בנושאתודה

ד"ר אורן חסון
האם את התחלת לדבר?
22.04.2006 • 01:33

נירה יקרה,
נדמה לי שכבר שאלת אותו מפורשות מאד מדוע הפסיק לדבר בזמן הסקס. אם תקשי עליו שוב ושוב בעניין הזה, הוא עלול להרגיש כפוי ולא בנוח. אם הפעם האחרונה שבה העלית את הנושא היתה לפני כמה חודשים, מותר לך להעלות את זה שוב, אבל לא כשאלה. תגידי לו שפעם, כשהוא עשה את זה, זה עשה לך כיף, והרגשת הכי נחשקת. וזהו. משפט קצר, בלי שאלות, בלי האשמות, ותני לו לעכל. יכול להיות שמתישהו, שבוע, ואולי חודש אחרי, הוא ינסה שוב, גם אם אולי בהיסוס בהתחלה.אגב כך, אמרת שאת רוצה שתחמיאו זה לזו בזמן הסקס. האם גם את עשית זאת והפסקת? או אולי בכלל לא עשית זאת, והוא למד ממך? במקרה הזה, אולי פשוט תלמדי אותו על-ידי זה שתעשי את זה גם את?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נירה
האם את התחלת לדבר?
22.04.2006 • 10:45

ד"ר אורן חסון תודה על התגובה,העלנו את הנושא (אך לא באופן ישיר אלא כדרך זה שדיברנו על תדירות הסקס שלנו, זרקתי לו את הנושא הזה אך לא התמקדתי בו לרגע וגם לא חיכיתי לתשובה ממנו) לפני כחודשיים וחצי ומאז לא קרה כלום, למרות הרמזים שלי.אני לא הפסקתי לדבר אלא להיפך, אומרת לו כל מה שהייתי רוצה שיגיד לי אך הוא שותק, מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
עניין של פתיחות
23.04.2006 • 01:42

נירה יקרה,
כנראה שקודם היתה ביניכם פתיחות מינית, ועכשיו משהו הלך לאיבוד בפתיחות שלכם. אולי כדאי שתנסי לדבר על הפתיחות קודם. וגם, כדאי לבדוק אם קודם הוא כן הרגיש בנוח עם זה. אם את מרגישה שאת מאבדת אותו, תשקלו אפשרות של יעוץ מקצועי, אבל גם לזה צריך מראש או דרגה של פתיחות, או הכרה בדרגה גבוהה של צורך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083