סקס וזוגיות: מתי צריך ייעוץ?

תאריך פנייה: 21.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לבנה
אם יש סקס אני קיימת, אם לא...
21.09.2011 • 06:58

שלום
אורן,נא דעתך:במהלך שנות נישואי ( 17 שנה) נותן לי בעלי הרגשה שאם יש סקס בינינו, וסקס טוב שמספק אותו , אני שווה משהו, אני קיימת. אני זה בעיקר ווגינה (הייתי משתמשת במילה האמיתית, אבל בשל הנימוס..), לפני שנתיים בערך, בתקופת משבר בינינו, משבר שנוצר כתוצאה מחוסר התאמה בינינו מבחינה מינית: הוא בן אדם מאוד מיני, פיזי, הוא צריך סקס כל יום כדי להיות רגוע. אני - מספיק לי סקס פעמיים בשבוע, אני צריכה יותר חיבוק, ליטוף, (לא מיזמוזים!) בילוי יחד- שאינו סקס, אז לפני שנתיים הוא קיים יחסי מין פעמיים עם נשים אחרות, עמדנו על סף גירושין, אך לבסוף החלטנו לסלוח ולנסות שוב, להציל את הזוגיות, המשפחה, הילדים. הסיבה לבגידה, לדברי בעלי, היא שאמרתי לו "לך ת.......אם מישהי אחרת" שאני שלחתי אותו לנשים אחרות כדי לבוא על סיפוקו.אז הוא הלך ועשה כך. כן, אמרתי זאת ברגעי כעס, תיסכול, הייתה תקופה שנטלתי גלולות, החשק המיני שלי היה ברצפה, הילדים היו קטנים יותר, העייפות בלילה, הוא גם לא משקיע לפנ סקס: לעשות אווירה בחדר, להדליק נרות,.וכו'... ולא עמדתי בדרישות שלו למין.נכון להיום, המצב דומה. יש חוסר אמון שלי כלפיו. הוא בחור פלרטטן, הוא מודע לחוסר אמון שלי, דיברנו על זה. הוא מצפה ממני לדברים, אני מצפה ממנו לדברים שחשובים לי. יש עוד הרבה דברים מעבר.אני יודעת שאנחנו זקוקים לטיפול זוגי-פסיכולוגי מיידי.אולם, מה דעתך ?תודה

ד"ר אורן חסון
כדי שבעלך ירגיש שלם יותר עם עצמו
22.09.2011 • 23:15

לבנה יקרה,
יש יחסים כאלה. שבהם "סקס כל יום" הופך לנושא שעליו תיפול או תקום הזוגיות. זה הרי לא שהוא לא יכול לחיות בלי סקס בכל יום, כי הרי מה הוא עושה כשהוא בצבא (סדיר, מילואים), למשל. את הפורקן הנדרש הוא יכול לספק בעצמו, כך שזה לא עניין של מטענים חורגים, אלא עניין של תחושת הצורך באהבה, לפעמים, או של שליטה, כאשר "הצדק" לכאורה הוא מניע משמעותי בויכוחים הקשורים לשליטה. ומכאן גם התשובה לשאלתך – אכן, יש צורך ביעוץ זוגי. התהליך לא יהיה פשוט, כי מנסיוני – בעלך ירגיש רע אם זכויותיו, כפי שהוא רואה אותם, ייפגעו. השאלה החשובה היא מדוע הוא זקוק לכך, ואם העניינים ביניכם ייפתרו כראוי, אזי בסיום התהליך, אם הוא יאפשר ויסכים ללכת איתו, בעלך ירגיש שלם עם עצמו יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083