בעיות בזוגיות: שורש הבעיה
טל
אובדת עצות
⌄
שלום
אני בת 27 ויוצאת עם בחור בגילי כבר 4 חודשים,הקשר התחיל ועדיין נורא מוזר,כל הזמן יש משחקי אגו אחד עם השני,הוא נורא ילדותי ,אבל הבעיה העיקרית היא שעוד לא קיימנו יחסי מין, ב3 חודשים הראשונים הוא לא ניסה ובחודש האחרון שהתחלנו לישון ביחד הוא קצת יותר מנסה אבל אני לא בטוחה כבר מה הנטיות שלו כי הוא לא גבר נורמטיבי. כשסירבתי לקיים יחסי מין פעם אחת הוא לא ניסה לשכנע אותי ולא ניסה עוד פעם והוא אפילו לא ניסה אלטרנטיבות אחרות שבהן הוא יכול להיות מסופק.שאלתי אותו אם הוא אוהב שבחורה עושה לו דברים אחרים אז הוא אמר שבשביל מה שהיא תעשה אם הוא יכול לעשות זאת לעצמו...וזה נשמע ממש הזוי כי הייתי במערכות יחסים בעבר ואני לא רגילה לדברים כאלה.אני מפחדת שאני מבזבזת את זמני ונקשרת אליו והוא בכלל עדיין בארון ולא רוצה לצאת ממנו!אבל זה מבלבל אותי כי בלילה שאנחנו ישנים הוא קם באמצע הלילה ונוגע בי ומלטף אותי אבל כשאנחנו מגיעים למצב שאנחנו עירומים שום דבר לא קורה מה לעשות??כדי לסיים את הקשר??ואני לא יכולה לבקש ממנו לבוא איתי לטיפול זוגי כי אנחנו לא ביחד הרבה זמן.תודה!
ד"ר אורן חסון
שורש הבעייה
⌄
טל יקרה,
את מזהה נכון שיש בעיה, אבל אולי לא את שורש הבעיה. האפשרות שהוא נמשך לגברים זו אחת האפשרויות, ויש עוד. את צודקת כשאת אומרת שלהגיע ליעוץ זוגי לאחר 4 חודשים, כשעדיין לא היה ביניכם קשר מיני, זה קצת מוקדם. והאמת, לפי מה שאת מתארת, יתכן שבהמשך הצורך יהיה בטיפול מיני ולא ביעוץ זוגי. מצד שני, זה לא שהוא לא ניסה אף פעם, כי היתה פעם שבה ניסה ואת סרבת. אם את רוצה לנסות בכל זאת – כדאי שתפתחי את הדברים ותדברי איתו בגלוי – ללא האשמות, אלא בנסיון להבין. יתכן שזה יסגור אותו, ויתכן שזה דווקא יפתח אותו. כך או כך, סביר להניח שתדעי יותר, ותדעי טוב יותר איך להמשיך.