סקס בבוקר: הבדלים בין אוננות ליחסי מין

תאריך פנייה: 07.08.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
סימה
אוננות על חשבון יחסי מין?
07.08.2005 • 10:46

כל בוקר לפני העבודה בעלי נכנס למחשב ומאונן על תמונות פורנו .מעבר לעובדה שזה מעליב אותי באופן מסוים, כי אני במיטה מוכנה לסקס בכיף...שמתי לב שלאחרונה הוא כמעט ולא יוזם יחסי מין ואם אני יוזמת הוא קוטע את היוזמה די מהר בטענה שהוא "עייף" וכבר מאוחר והוא צריך לקום לעבודה מחר.אני מניחה שהוא מתכוון :"אני צריך להספיק לאונן מחר לפני העבודה".....אני מתחילה להרגיש שמנה/דוחה/לא רצויה וזה מכעיס אותי מאוד.ניסיתי לשאול אותו אם אכן כך הדבר והוא טוען שהוא בכלל לא מודע לזה שאנחנו עושים פחות סקס..שזה מבחינתי הכחשה מושלמת של המצב.מה לא בסדר בכל התמונה הזו?מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
פורקן מיני כנגד יחסים
08.08.2005 • 20:38

סימה יקרה,
יש הבדל בסיסי בין אוננות לבין סקס עם בן/בת זוג, והוא חריף יותר בגבר מאשר באשה. ההבדל הוא שבאוננות האדם מגיע לפורקן מיני, ואצל הגבר זה יכול להיות די מהר וללא שום הבט רגשי. לעומת זאת, בקיום יחסי מין, הפעלת המוח, מבחינתו, היא שונה לחלוטין – הוא צריך גם לדאוג לסיפוק המיני שלך, והוא צריך גם לרצות את הצורך שלך בקירבה רגשית, וכל אלה גם לוקחים זמן, וגם מפעילים יותר תאים אפורים האחראיים להרבה יותר תחומים. במילים אחרות, הפעולה מורכבת יותר, ומולטי-טסקית (כמה פעולות חשיבה במקביל).לפיכך, אוננות הבוקר שלו הופכת את הפורקן המיני שלו לפשוט הרבה יותר. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך, וזה אפילו לא אומר שהוא לא נמשך אליך. אבל זה אומר שהפעילות המינית איתך, ובתדירות דומה (כל יום), מייגעת אותו יותר, אולי בשל ההבט הרגשי שהוא זקוק לו פחות ממך, ולכן אולי הוא מאמץ בשבילו. ואם תרצי לעשות זאת איתו בבוקר, זה יכול לדרוש ממנו לקום עוד יותר מוקדם מכפי שהוא קם היום, ואולי גם זה מפריע לו.הפתרון לזה צריך להיות אולי שתדאגי יותר להנאות שלו בפעילות המינית שלו איתך, כך שיהיה כדאי לו "לשלם את המחיר" והוא יעדיף את זה על הפעילות המקוצרת שלו. יכול לפעמים להוסיף לזה גם אם תתאמו ביחד זמנים שהם נוחים לו, כדי שיהיה נינוח ועם פנאי לסקס איתך כאשר אתם עושים זאת בהדדיות מלאה. פתרון אחר יכול להיות שפעילות הבוקר שלכם תהיה יותר "קוויקי" (פחות משחק מקדים, חדירה מהירה יותר), אם זה מתאים לך. אבל תצטרכו לדבר על זה. אולי הפתרונות הללו ייראו לשניכם כמורידות את הספונטניות של המין, אבל זה עדיין עדיף על לא כלום, לא כך?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סימה
פורקן מיני כנגד יחסים
10.08.2005 • 12:32

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.אני מבינה מדבריך שעבורו קיום יחסי מין זה דבר שמצריך זמן,השקעה,אינטראקציה עם אדם אחר,התחשבות בו,כמו גםמאמץ פיזי,הזעה,ריחות ונוזלים (וזה כן מחק אצלו תפקיד!!)- בעוד שאונות זה מהיר,ישיר,אינטימיות שבינו לבין עצמו ,וזהו.או קיי,אז זה לא קשור לזה שאינו נמשך אליי או אינו אוהב אותי ,אלא נניח-לצורך שלו להיות עם עצמו . אני יכולה לקבל את זה.אבל אני בכל זאת רוצה לשאול: איך זה שעבורי פעילו תמינית איתו -בכל שעה ומקום (ואני משקיעה מאוד בעינוג שלו,ואני גם משקיעה בעינוג שלי- כך שזה לא דורש ממנו יותר מידי) ממלא אותי אנרגיות חיוביות,מרץ,הרגשה טובה- ואילו אותו זה מייגע???אם זה מייגע,אולי הוא לא באמת רוצה בי?כי אני מרגישה אחרת לגמרי איתו....אשמח לתשובתך...תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
רתיעה שמתבטאת ברגעי משבר?
11.08.2005 • 15:23

סימה יקרה,
כן, בעקרון כל אלה משחקים תפקיד. כל דבר שהוא צריך "להתגבר" עליו משחק תפקיד. אני לא בטוח שזה צורך "להיות עם עצמו" כמו להגיע לפורקן.וההבדל בינך לבינו יכול להיות:א. כי לך חשוב יותר להעניק ולתת.ב. כי לו יש מחסומים מנטליים שהם גדולים משלך (בין אם בשל יחסו לנוזלי גוף, ובין אם בשל הצורך בקירבה רגשית)..ג. ובנוסף להבדלים של האישיות והנטיות שקיימים ביניכם, נוסף לזה גם ההבדל העקרוני שבין גברים לנשים, שנשים נוטות להיות יותר רגשיות בסקס, וגברים יותר טכניים (כלומר, זקוקים פחות לאהבה).בשל כל אלה, את מרגישה אחרת לגמרי. זה כשלעצמו לא צריך להפתיע. אף פעם לא מרגישיםבדיוקאותו הדבר. אבל כשההבדל גדול, יכולה להיווצר בעיה. לפי מה שתארת במכתב הראשון, לא הייתי עושה מזה סיפור גדול, אבל בדיקה תמיד טובה. לפי מה שכתבת במכתב השני, על הרתיעה שלו מנוזלי גוף, זה דבר שיכול, בצרוף גורמים זמניים אחרים, לגרום לרתיעה בכל פעם שהיחסים ביניכם לא משהו, או אפילו לאחר התרגלות, כשהריגוש יורד. לכן, זה דבר שכדאי שיעבוד על עצמו, או עם פסיכולוג, רצוי ביהייביוריסטי, אולי קוגניטיבי. ושיהיה ברור שזה לא בגלל הפורנו במחשב. זה לא בעייה כשלעצמה, אבל זו עלולה להיות בריחה מיחסים, והסיבה לכך היא זו שצריכה, לפעמים, להדאיג.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083