סליחה בזוגיות: איך למצוא את האיזון
שרון
ריגושים
⌄
אני בת 25 נשואה כמעט שנה לגבר בן 32 שיצאנו 4 שנים לפני הנישואין.לכאורה, חיי נישואין מעולים שיתופיות ,אהבה, חום, מחויבות סקס קצת מועט פעם פעמיים בשבוע גם לפני החתונה, דיברנו על זה כמה פעמייםאבל מבחינתו זה מספיק. הוא לא בן אדם מיני במיוחד הוא די בישן בקשר לזה אני הרבה יותר פתוחה מימנו .ולהפתעתי הרבה גיליתי שהוא מסתכל הרבה על תמונות של בחורות בפייסבוק בחודשיים האחרונים.בהתחלה בתמונות של בחורות שהוא מכיר ומדבר איתן במשפטים שהוא לא נוהג לדבר, ואז בהדרגה בסתם בחורות, עד שהוא ניתפס בתמונה של בחורה אחת (שהתמונה שלה הייתה חושפנית) והוא שלח לה הודעה, אותה בחורה לא ענתה לו ,וכמיטב ידעתי הוא שלח לה הודעה אחת.לאחר כשבועים הוא ניפגש עם חברים וראה שם בחורה שמשכה את העניים שלו ולמחרת הוא התחבר אליה לפייסבוק וצפה בתמונות שלה וכעבור שבועים שלח לה הודעה וגם היא לא ענתה לו.אני מנסה להבין מה גרם לו לעשות את מה שהוא עשה במיוחד שזה קרה בשנה הראשונה של הנישואין שהכל עוד חדש אנחנו גרים ביחד 7 חודשים ואפילו לא לרגע הוא לא נתן לי להרגיש שמשהו לא בסדר או חסר הוא טיפוס מאד חם ואוהב להפגין רגשות וגם בתקופה הזו הוא הראה שהכל רגיל.שאני שואלת אותו למעשיו הוא אומר שזו הייתה שטות ריגעית ושהוא לא יודע למה הוא עשה את זה אולי מתוך שיגרה ורצון לריגושים ושאין לו שום ספק באהבה שלו אליי ושהוא מבקש סליחה ואני לא יודעת מה לעשות, זה ממש היכה בי כי התנהגות כזאת לא מתאימה לו ועכשיו אני כבר לא יודעת מיהו.מה אתה ממליץ לעשות?
ד"ר אורן חסון
אדם סולח
⌄
שרון יקרה,
הוא כנראה צודק, וכנראה אומר את האמת. הוא אותו אדם שאת מכירה, בדיוק אותו אדם, אבל עם חולשה שלא הכרת קודם, ואשר מערערת אותך. אם זה "רגעי" או מתמשך יותר כמשהו שבא לו לבדוק כבר מזה זמן אני לא יודע. אבל בכל מקרה, אפשר להאמין לו שהוא אוהב אותך, ולא רוצה לסכן את הזוגיות שלכם (ולכן זו שטות) – כי זה קורה לאנשים נשואים לא מעטים, וימשיך לקרות. מצד שני, אם תסלחי לו בקלות, את אומרת, ותעברי על זה במהירות, הוא לא יבין את עוצמת הפגיעה שלך. ואת צודקת. תצטרכי למצוא את האיזון שמתאים לך. הפגיעה שנפגעת תבטיח שלא תעברי על זה במהירות. אבל את זקוקה למידתיות כדי שלא להרוס את הקשר שלכם בגלל כעסים. ואולי מוטב שהוא למד ממקרה שלא המשיך להתפתח, מאשר ממצב שהיה מתפתח עוד, כך שיהיה לך קל יותר לקבל את עצמך, בסופו של דבר, כאדם סולח.