סיפור פנימי בקשר: איך לשחרר אותו

תאריך פנייה: 25.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אדווה
לא מצליחה להרפות..
25.10.2006 • 12:18

ד"ר חסון שלום
![אני בחורה בת 23 וכבר היה בעברי קשר רציני מורכב מאוד].לא מזמן הכרתי מישהו, היינו בקשר כמה שבועות של "ירח דבש", שהתחיל מאוד מבטיח. שנינו הרגשנו קרבה שלא תיאמן בזמן כל כך קצר, ואז הגיע שיחת ה"מוכנות לקשר" (בעיה שלו שאומנם דיברנו עליה מההתחלה, אבל נראה היה שהרצון להיות ביחד יכול לה). סיימנו את זה, אבל הבעיה היא שאני לא מצליחה להרפות, הגם שאנחנו עובדים באותה חברה, כך שיוצא לנו להתראות מדי פעם. אני הרגשתי מתחילת הקשר מעין תחושה, אולי ילדותית משהו, שזה נועד להיות, משום שנראה שהחיים שלנו סובבים האחד סביב השני: אותם מכרים, הכרויות בין המשפחות, אותו מקום עבודה (לא הכרנו שם, אלא גילינו בדיעבד ששנינו עובדים שם).כפי שאמרתי, כמה שניסיתי "לדבר עם עצמי" באופן רציונלי זה לא עוזר, אני כל הזמן מחפשת לראות אותו, לדבר איתו. לא מצילחה להרפות. אני חוששת שאני נופלת לזה יותר ויותר. ואני שואלת את עצמי אם זה עניין של אגו בלבד, כי הוא זה שסיים. אין לי ספק שיש לי רגשות חזקים אליו, שמתחזקים עם ההרגשה של "גורל להיות יחד..."אשמח לקבל עצה, תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
לחפש סיפור פנימי חדש
28.10.2006 • 11:34

אדווה יקרה,
לא פעם אנחנו מספרים לעצמנו סיפור, וקשה לנו להשתחרר ממנו. "גורלנו נועד להיות יחד", הוא סיפור פנימי, בין אם הקשר יכול להיות טוב ורצוי לשני הצדדים, ובין אם לא. הסיפור הזה עוזר להתגבר על כשלים ונפילות בקשר, אבל הוא עדיין סיפור פנימי. כרגע, מה שקורה הוא שהסיפור הזה משאיר אותך איתו. אבל הסיפור הזה נמצא רק בראש שלך, ולא בראש שלו, ולכן נוצר המצב שנוצר. וכל עוד זה המצב, כנראה שצריך לחפש סיפור חדש. תתחילי לחשוב על סיפורים חדשים. זה יכול לעזור לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083