סיום קשר רגשי: עצות וייעוץ

תאריך פנייה: 27.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
זוגיות בעיתית
27.07.2010 • 18:29

שלום רב
אנו בני 30+ ,בזוגיות 10 שנים של אפ הרבה דאון . לפני כשנתיים נולדה לנו ילדה. בגלל בעיות רבות בעבר לא התחתנתי איתו (פחדתי שלא ייתן לי גת אם נצטרך). בשנה וחצי האחרונות גרנו יחד אצל הורי ולא הסתדרנו ממש (הוא תמיד טען שזה קשור למשפחתי והצדקתי אותו)אז עברנו לגור יחד.בהתחלה זה היה ככה ככה אחר"כ בסדר ועכשיו על הפנים, אני מגלה מיום ליום שאני לא אוהבת אותו . לא סקס לא טיול לא בתור אב ,כמעט כלום. אבל מה, לא עוזבת את הבית (האופציה כרגע זה בית הורי ששם יש עדיין אחים קטנים ואין ממש מקום). ובנוסף הוא כל הזמן די מאיים ואומר "הבת שלי לא תגדל עם אבא אחר" .וגם אציין והוסיף שכשאנחנו רבים אז הוא אומר "טוב אני לא אעשה זאת יותר אני אשתדל להתנהג טוב יותר", וכך קורה באמת. אבל אם כל זה שיש בינינו שקט והבנה נגיד שלושה שבועות גג בתוך תוכי שום שינוי לא קורה אני עדיין מרגישה כמו כלום איתו כאילו אני חיה בנפש שלי כמו רובוט." שלילדה יהיה טוב" "שאני לא יחזור לבית הורי" "שהוא לא יעשה לי בעיות אם אחזור לבית הורי" וכל מיני דברים כאלה שאני כמו תקועה כזאת מטומטמת לא יודעת להחליט כלום בחיי. גם עם נלך ליועץ זוגי אז הוא יוכל לתת לי להרגיש אהבה פתאום שדברים שאין בו יהיו, אז אני לא הולכת כי כאילו אני יודעת שאני רוצה מישהו אחר אבל כמו שציינתי קודם , תקועה ומטומטמת. דיברתי איתו על רוב הדברים אז הוא אומר "תראי איך אני משתדל ומתאמץ להשתנות ולהתנהג יפה" . מה עושים ,איך עושים ואם מי . תודה רבה

ד"ר אורן חסון
לא ליפול בין עליות לירידות
28.07.2010 • 01:52

ליאת יקרה,
אם את משוכנעת שהקשר הרגשי שלך איתו גמור, סגור וחתום, את צריכה למצוא בעצמך כוחות למצוא דרך לחיים נוחים, עד כמה שאפשר, לך ולילדה.זה שהוא אומר שהבת שלו לא תגדל עם אבא אחר, לא צריך לרגש אותך, אלא אם הוא פסיכופת. למרבה המזל אין הרבה פסיכופתים, גם אם המעטים שיש באמת מפחידים. יש הרבה יותר גברים שמנסים להפחיד את בנות זוגם במה שפועל עליהן. מצד שני, העובדה שהוא משתדל מדי פעם, דווקא מדברת לטובתו, אלא שהמשחק של ילד טוב (לפעמים) – ילד רע (פעמים אחרות) יכול לבלבל. זה נכון. בעיקר כי זה מטיל עליך את רגשי האשם על "פרוק משפחה".במילים אחרות: את צריכה כוח. ואם את בטוחה שלא תרגישי קירבה אליו, זה אומר שמה שיכול לעזור לך יותר מיעוץ זוגי זה יעוץ פרטני שיעזור לך לאסוף כוח, לאסוף את השברים, לראות את טובתך וגם את טובת הילדה, ולשמור שלא תיפלי בין עליות לירידות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083