סיום זוגיות: מה לעשות?
נעמה
לב שבור.. מרוסק
⌄
שלום
אורן, אשמח ליעוץ, הלב שלי מרוסק.אני בת 26, הקשר התחיל לפני 3 שנים, נגמר אחרי 4 חודשים של מחוייבות, אך כשנגמר, לא באמת נגמר כי המשכנו להיות בקשר והאמת שהקשר היה מבוסס לרוב -סקס, ולכן תמיד חשבתי שהוא חזר בשביל זה וכשדיברתי איתו על זה הוא תמיד אמר שזה לא נכון, שזה מעבר וחבל שאני חושבת ככה, ומעבר לסקס היו גם המון פעמים שיצאנו יחדיו וניסינו לתת עוד צאנס לקשר.הוא תמיד אמר לי איך כל הזמן אני חוזר אליך בסוף, אני מרגיש שאת האישה שלי, אבל דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. אציין שתמיד הוא הלך ותמיד חזר. הוא יצא אחריי עם כמה בנות ונפרד מהן אחרי שבועיים מקסימום ובסוף חזר אליי תמיד אחריהן, ככה במשך 3 שנים. ואני הסכמתי לזה בהתחלה היה לי גם נוח להישאר איתו כי אהבתי אותו נורא עד היום, וחשבתי שבסוף זה יוביל למשהו רציני ואמיתי, אך לא. הוא אמר שהוא מאוד מבולבל ולא יודע מה לעשות איתי, היו המון ניתוקים והמון חזרות, כל פעם הוא ניתק ואמר שזה לא זה, שהוא לא רוצה להיות שם, ואז שוב חזר אמר שהוא בעניין, שאני לא אעיק עליו שניקח את זה באיזי, הסכמתי.. ושוב רבים ושוב זה נגמר, אמר שהכל שרוף שיותר מידי אנשים מתנגדים לקשר, כולל חברים ומשפחה, כי היה סוג של פיצוץ בפרידה הבחור השתגע האמת, הוא התנהג באלימות מילולית וגם פיזית אך למרות הכל המשכנו 3 שנים. כיום, הבחור נעלם, כמעט חודש שלם.. נעלם מחיי כאילו האדמה בלעה אותו, הבנתי שיש לו מישהי לפני כמה שבועות, לקחתי את זה נורא קשה זה ריסק אותי יותר ממה שהייתי וכששמעתי על זה, הוא נפגש איתי ואמר שהוא חתך ממנה בגללי בגלל שנפגעתי מזה ולקחתי את זה נורא קשה וברגע שתהיה לו חברה אני לא אדע מזה וככה אף אחד לא יתן לי מידע שיש לו חברה. והוא גם שאל אותי מה יהיה אם לא אתקשר יותר לנצח? את תצאי ממני? כי אני רוצה שתצאי ותכירי אחר. הרגשתי רע שהמילים האלה יצאו לו מהפה ואז כבר הבנתי שזה כנראה מה שהולך לקרות, אז העדפתי לא לשמוע, קמתי וחזרתי הבייתה. ומאז? לא שמעתי ממנו ואני שבורה נורא והאמת שאין לי את הטלפון שלו כי הוא החליף טלפון ומספר אז ככה שאין לי בכלל איך לדבר איתו. אני לא מצליחה לצאת מזה, ולא יודעת אם אצא מזה. הלב שלי מרוסק. בחיים הוא לא נעלם כמעט חודש שלם, אני לא מצליחה להשלים עם זה.. אני כל הזמן בוכה.. וברשותך...יש לי שאלה-1. אדם שהתנהג באלימות מילולית ופיזית, אםילו אם זה קרה לפני 3 שנים איתי? תמיד ישאר אדם כזה? או שהוא יכול להשתנות? אציין ש הוא התנהג ככה לעוד חברה שהייתי לו לפניי אבל שוב זה היה נורא מזמן. היום הוא טוען שהוא היום לא יתנהג ככה לעולם, שאנשים משתנים וגם הוא. אציין שאמא שלו אמרה לו- שאם הוא יהיה איתי אני אגרום לו להתשגע כי אני מוציאה ממנו את הרע והוא צריך מישהי שלא תעשה אותו חולה, כאילו שאני גרמתי לזה..2. למרות כל המגרעות האלה, אני עדיין אוהבת אותו ומאוד הייתי רוצה שהוא יחזור אליי אך אין לי מה לעשות כבר. אני רוצה לדעת, האם הוא יכול להחזיק עם הבחורה שהוא הכיר כעת למרות מצבו? והוא מאוד מודע לבעיה שלו אגב.תודה רבה אשמח לתשובות ולייעוץ בכלל, וסליחה על האורך.
ד"ר אורן חסון
הכוח לבנות מחדש
⌄
נעמה יקרה,
אני מבין שכך או כך, הוא לא רוצה אותך מספיק חזק. כבר שלוש שנים שהוא לא רוצה אותך מספיק חזק. לא חזק מספיק כדי להתגבר על הלחצים של הסביבה שלו, ולא חזק מספיק כדי להתגבר על הרצון שלו להיות עם אחרות, ולא חזק מספיק כדי לרצות אותך כבת זוג לכל דבר. אולי חזק מספיק כדי לרצות אותך מדי פעם, מה שאיפשרת לו. נדמה לי שזו התמונה שאת מתארת. תקני אותי אם אני רואה משהו אחרת ממה שכתבת.אם זה המצב, השאלה שלך על אלימות שלו מן העבר מיותרת. זה לא משנה. השאלה שאת צריכה לשאול עוד הרבה לפני כן היא מדוע את רוצה בן זוג שלא רוצה אותך מספיק? אולי כדאי שתראי בעניין הזה גם את תשובתי לדן: "מה צריך כדי שזוגיות תהיה זוגיות?" כמה שאלות למטה (את יכולה ללחוץ על הקישור). ובכל זאת את שואלת על האלימות שלו מן העבר, כי את מטפחת תקווה. ובצד זה, את שואלת על האלימות שלו כדי לקבל כוח להחליט שזהו, זה נגמר.אני קורא במכתבך בטחון עצמי שהלך לאיבוד בשנים האלה שאת בקשר איתו. את חייבת לעצמך להמשיך הלאה, ולבנות את עצמך ואת הבטחון העצמי שלך מחדש. יתכן שהוא אדם נפלא, או יש בו קסם וכריזמה אדירים. ובכל זאת, מגיע לך יותר. אולי לא יותר כריזמה, אלא יותר אהבה מצד אדם ראוי. חשבי בבקשה על טיפול פרטני, כי חשוב שתבני את עצמך מחדש, כדי שבעוד שנה שנתיים תהיי במקום אחר לגמרי, הרבה יותר טוב.
נעמה
הכוח לבנות מחדש
⌄
כן, הרצון שלו כנראה לא היה מספיק חזק, הוא תמיד איכשהו השלה אותי ונתן לי לצפות שבסוף כן נחזור ולכן המשכתי גם את הסוג קשר הזה. והיו גם הפעמים האלה שחזרנו וניסינו שוב אבל זה לא החזיק מעמד שבוע ימים וזה נגרר למן מעגל כזה שחוזר על עצמו, תמיד בסוף נפגעתי. ועכשיו שהוא נעלם, הוא דיי ויתר עליי, אולי לטובת מישהי אחרת וזה הכי כואב שיש אבל אין לי מה לעשות ואני יודעת שזה לטובה ולטווח הארוך יהיה לי טוב, אבל כרגע אני לא ממש רואה את זה כי מבחינתי הפרידה היא טרייה ועשתה לי המון מה שלו היא לא עשתה כי הוא נטול רגש ולא בעניין שלי כלל. אני מאוד לא רוצה להיות במקום של אולי יהיה מצב שנחזור בעתיד, אני כן חושבת על זה, אני כן מתגעגעת אליו למרות הכל וגם האלימות הזו זה משהו שקרה לפני 3 שנים, בתחילה הקשר ולא קרה שוב. אני יודעת בתוך תוכי שאין לי ברירות אלא להמשיך הלאה וזה נורא קשה וכמה פעמים אמרתי לעצמי למה לי אדם אלים? ומשיחה שלי איתו בעבר, הוא תמיד אמר שהוא לא כמו פעם שהוא השתנה שהוא בחיים לא יתנהג ככה יותר ואני לא יודעת למה אני קצת נוטה להאמין שאולי אנשים "אלימים" יכולים כן להשתנות? לכן שאלתי אותך ופניתי אליך על מנת להבין אם יש לבחור הזה בעיה, כי הוא תמיד איכשהו האשים אותי שאני זו שגרמתי לו להתנהג כך ולפעמים אני תוהה שאולי אני האשמה, אבל לבחור יש בעיה ומאוד הייתי רוצה לדעת למרות הכל, אם זו בעיה שתימשך אצלו וגם עם הבאה. אורן, אני באמת לא רוצה אדם אלים בחיי, באמת שלא! אבל משהו גורם לי לחשוב אולי הוא באמת השתנה? אולי הוא לא כמו פעם? אני נוטה לחשוב שאם הוא היה רוצה אותי ואוהב אותי? אז דברים אולי היו נראים אחרת? אולי אם הוא היה רוצה אותי באמת וחזק ולא היה מוותר, אז הדברים היו טובים? זו שאלה שאין לי עליה תשובה ואני לא יודעת מה אם.. אולי אני יותר מידי מתעסקת בכלום. אבל כן הייתי רוצה תשובה על זה. אני אין לי ברירות בין אם אני רוצה אותו עדיין ובין אם לא.. הזמן פשוט-יעשה את שלו עד שאני אלמד ואבין ואשלים עם זה.
ד"ר אורן חסון
העתיד שלך בידייך, אל תוותרי עליו
⌄
נעמה יקרה,
יש לו שלוש בעיות, מבחינתך. האחת, היא עצם העובדה שהוא יכול היה להרשות לעצמו להיות אלים. השניה, שהוא לא רוצה אותך כבת זוג שלו. יתכן שפעם רצה, אבל זה עבר לו. השלישית – שנדמה לי שהוא גם לא מוכן להיות מספיק אמפתי איתך ומתחשב כדי לומר לך את האמת, ומשאיר אותך באויר, להתעסק עם סימני שאלה. ואת נשארת עם הכאב. את מתקשה עדיין לוותר. חזרי וקיראי את מכתבי הקודם לפחות פעמיים בשבוע. סמכי עלי. אני יודע שזה יעזור לך להבין, ולקחת את עצמך בידיים, כי העובדה שנתקלת בגבר לא מוצלח, כריזמתי ומקסים ככל שיהיה (או היה פעם), לא צריכה להרוס את כל עתידך.
נעמה
העתיד שלך בידייך, אל תוותרי עליו
⌄
תודה רבה לך אורן. אני מקווה שאני אצא מזה אחת ולתמיד כי באמת שנמאס לי. כבר חודש כמעט שאין זכר מכלום וזה עוזר לי האמת, אני מרגישה יותר טוב.. אני יודעת שזה זמני ,לפעמים אני רגישה שזה תוקף אותי ולפעמים אני מרגישה מעולה.. אבל זה כנראה התהליך הזה של לצאת מזה ולשכוח. כעת יותר טוב ומקווה שאמשיך ככה. תודה.