הסתרת קשר: מה זה אומר?

תאריך פנייה: 21.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
בחור חדש
21.12.2011 • 20:47

שלום,
אני בת 27 ויוצאת עם בחור בן 28 כחודשיים וחצי, בחור נחמד ובעל לב טוב, הדברים התחילו ממש להסתדר היה לי כיף איתו והרגשתי איתו מאוד בנוח עד שלפני כשבוע וחצי גיליתי שהוא לא סיפר על הקשר שלנו לאף אחד מחבריו (חוץ מאחד) וכמובן שלא למשפחתו - דבר שאני עוד יכולה להבין כיוון שהורים יכולים לפעמים להלחיץ סתם.מאוד הופתעתי לשמוע שהוא לא סיפר לאיש וגם לא מתכוון לספר בנתיים וזה ממש פגע בי וגרם לי לפקפק בקשר, כמו כן הבחור כמעט ולא מספר יותר מידי על עצמו ונוטה לרדת על עצמו ובאופן כללי חסר ביטחון - דבר שמאוד מפריע לי.מאז שגיליתי אני שוברת את הראש האם הוא מתאים לי או שזו רק מעין משוכה שעלינו לעבור ולהמשיך.אשמח לתשובתך.

ד"ר אורן חסון
מופנמות, סגירות או חשאיות?
23.12.2011 • 00:18

אנונימית יקרה,
מצד אחד, זה אכן פוגע, כי כאשר אדם מודיע לסביבתו שהוא בקשר, הוא גם מחייב את עצמו לקשר. את זה הוא לא עושה, ואת תוהה, אם כך, מה הוא באמת חושב. מצד שני, יתכן שלבחור יש קשיים אחרים, שאולי הם גורמים לו להסתיר את הקשר שלכם, ואולי דברים אישיים אחרים. קשה לי לומר לך מה זה אומר, כי זה יכול להיות משהו זמני, וסגירות ומופנמות שהוא יכול לצאת ממנה בעזרתך, או לפחות לצאת ממנה כלפייך. מצד שני, יש אנשים הנוהגים לשמור בקירבם מאגר גדול של חשאיות, מבלי לתת לאיש להכנס אליו, כדי לנהל את עצמו בתוך מרווח של חופש גדול יותר שבו לא ישמע ביקורת או ישימו לו גבולות. חשוב לכן קודם כל לשים לב שהוא פתוח כלפייך. אם זה קיים, זה סימן חיובי לכך שאולי תוכלו ליצור ביחד זוגיות טובה למרות המופנמות שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083