סודות בזוגיות: מתי כדאי לשתף?
אור
תנאים להמשך...
⌄
ד'ר שלום ותודה על תשובותייך!לאחר השבר הגדול הבגידה שנחשפה והשקרים הנלויים שהיו בעקבות ובמשך היחסיםבעלי שבהחלט ספג מהלומה קשה התנה את הנסיון לשקם במספר תנאים;1. לגלות את כל הסודות שישנם2, להפסיק את הקשר שיש לי עם חברתי הטובה משום שהוא שונא אותה כי היא ידעה הכל ואנחנו לטענתו מרכלות עליו3. לחיות יחד באמת ובכנות מעתה ועד עולם.היום שוחחתי ונפרדתי מחברתי שהיתה ועודנה עבורי חלק ממני והכל למען המטרה לשקם את יחסינו להראות נכונות ואמונה אני יודעת שזה לא עניין פשוט וכי עליו יש להאריך איתו בשיחה ולהסביר לו את המהות שלה עבורי אך כרגע המצב היה הוא אני הוא היא ובחרתי בו.מה יהיה הלאה אני לא יודעת ואם הוא באמת מסוגל להיות איתי ולשאלתי; חוות דעתך על הנכתב ואיך עושים זאת? אני תמיד נהגתי לשתף את חברתי מעבר לזה שתחסר לי אני חוששת לרצות מאוד להפתח ולא לדעת איך?תודה
ד"ר אורן חסון
גילוי, אמון והסתרה
⌄
אור יקרה,
חשבי היטב מה עוצר בעדך מלספר לו. האם יכול להיות שאת לא רוצה להכאיב לו, ולכן לא מספרת לו? האם יכול להיות שאת חוששת שאם הוא יגלה עוד מהסודות הכמוסים ומהמחשבות הכמוסות שלך, הוא יאבד בטחון וירצה לעזוב אותך? כי אם התשובה לשאלות אלו היא חיובית, אז אולי את לא צריכה לספרהכל(ואז, אם הוא יבין שזה המצב, הוא עלול שלא לבטוח בך), או שאת צריכה לעשות זאת תחת עינו של יועץ זוגי, שיאפשר לשניכם ללמוד להכיל את הדברים הללו, עם סיכון נמוך יותר שהוא יאבד בטחון.קחי בחשבון שבמרבית הזוגות אנשים שומרים לעצמם מחשבות מסויימות, בדיוק בגלל הסיבות שמניתי למעלה. וברור שככל שהזוגיות הרמונית יותר, וככל שבני הזוג בטוחים יותר זה בזה, כך הם שומרים פחות עניינים וסודות זה מפני זה. לכל זוג קיים המאזן שלו. אלא שלך היתה חברה, שהיתה מעין הארכה של העצמי שלך, שאיתה היית יכולה לפתוח דברים מסוג זה, להתייעץ ולקבל אמפתיה, ללא חשש שזה יעבור להיכן שלא רצית שיעבור. מכאן החסר שלך עכשיו. לא תמיד פשוט ליצור איזון נכון, אבל לפעמים, ובעיקר לאחר שהאמון נפרץ, זה הדבר היחיד שיכול לעבוד, כדי שהצד הנבגד יוכל לבטוח שוב בצד שהיה לו בלתי נאמן.